Illustrasjonsbilde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

De hele begynte da læreren snakket om klimaendringene, det var om hyppige tornadoer, ekstrem varme, vanskelig for mennesker og dyr å leve.

Det var ett år siden, men Pernille glemmer det aldri. Det var det første angstanfallet. Siden da har den fulgt henne. Angsten for fint vær, for sol, og for fremtiden. Klimaangsten. Frykten som gjør at hun føler hun ikke får puste, og som gjør henne så sliten, skriver NRK.

Etter det første anfallet i klassen har hun unngått skoletimer der klima og vær er tema. Men det er ikke så enkelt å unngå overskriftene i avisene, eller nyhetene på TV.

annonse

Les også: NRK Morgenandakt: – Greta Thunberg er en profet!

Hva er du redd for, spør moren.

– At jorda skal gå under. Hvis vi ikke gjør noe med det nå så tenker jeg at jorda kommer til å gå under om et par uker eller noe sånt, svarer Pernille.

annonse

Les også: Politi brukte pepperspray mot klimaaktivister, Greta er fortvilet

Klimaforsker Hans Olav Hygen sier at det er riktig at barn lærer om klimaendringene, men at de verste endringene kommer i utlandet.

– Ja, det blir varmere, og dårligere skiføre, det må vi bare forberede oss på. Men det blir ikke så varmt at vi ikke kan leve her, svarer han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon