Lederen av den republikanske gruppen i Representantenes hus. AP Photo/J. Scott Applewhite)
annonse
annonse

Republikanske ledere i Kongressen stiller seg bak president Trump etter de knallharde beskyldningene om rasisme mot fire demokratiske kongresskvinner.

Støtten kommer som et svar på en avgjørelse fra Demokratene om å holde en avstemning i Kongressen om hvorvidt offentlig fordømme Trumps «rasistiske tweets» om kongresskvinnene, kjent som «firerbanden».

Lederen for republikanerne i Kongressen, Kevin McCarthy, hevdet på tirsdag at opprøret mot Trump kun handler om politikk, og at det ikker er rasisme.

annonse

– Disse kvinnene snakker om riksrett mer enn noe annet. Vi må komme oss tilbake til å regjere Amerika, sa han.

Et samlet demokratisk parti

Etter Trumps kontroversielle bemerkninger, har hele Det demokratiske partiet stilt seg bak «firerbanden», inkludert Nancy Pelosi, som leder partiets gruppe i Kongressen.

annonse

Les også: «Borgerkrig» i Det demokratiske partiet mellom Pelosi og Ocasio-Cortez – med anklager om rasisme

Pelosi oppfordret alle kongressmedlemmer til å fordømme Trumps «rasistiske kommentarer» under en tale i Kongressen på tirsdag.

Trump på offensiven

Da det tidligere ble kjent at Demokratene ønsker å holde en avstemning om å fordømme Trump for rasisme i Kongressen, gikk den amerikanske presidenten hardt ut på Twitter hvor han kaller det hele et narreri fra demokratenes side.

Les også: Fox-stjerne: – Radikale sosialister har tatt kontroll over Det demokratiske partiet

Trump skriver at tidligere offentlige uttalelser fra flere skikkelser i «firerbanden» beviser at de hater USA.

Han mener at Demokratene har bestemt seg for å omfavne den politiske linjen til «firerbanden» fremover, og hintet om at dette vil være en fordel for ham i presidentvalget i 2020.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon