Anslagsvis 2.000 skoleelever trosset regnværet og deltok i klimaprotesten utenfor Stortinget i Oslo fredag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Politikere velges for lengre perioder. Større grad av tvang.

annonse

Det er to virkemiddel som professor Carlo Aall mener er nødvendig for at endring i klimakampen skal skje raskt nok, skriver Vårt Land.

– Hvorfor skal jeg gå med barna til barnehagen istedenfor å kjøre bil, eller slutte å fly på sydentur når vi fortsatt har planer om å bore etter mer olje og gass?

Les også: Klimaalarmister hevder hetebølgen i juni beror på menneskeskapte klimaendringer – men har de rett?

I tillegg foreslår Aall egne ombud for naturen og for framtidige generasjoner.

Lengre valgperioder

Carlo Aall mener ikke at et mer totalitært styre av samfunnet er nødvendig for å løse klimakrisen.­ Demokratiet kan funger, men han er klar på at det må justeres:

– Å tro at et slags økologisk diktatur vil gjøre jobben bedre er bare tull, og har ikke støtte fra seriøse aktører. Men, akkurat som det økonomiske systemet må justeres, må vi nok også videreutvikle det demokratiske systemet, sier han.

Les også: Klimaendringer og islamsk terror er det vi frykter mest

Carlo Aall er utdannet naturforvalter fra Norges landbrukshøyskole i 1987. Han har arbeidet som miljøvernrådgiver i Ølen kommune (1988-90) og har siden 1990 arbeidet som forsker ved Vestlandsforsking i Sogndal, der han har vært forskningsleder siden 2005. Han tok sin doktorgrad ved Universitetet i Aalborg i 2000 med en avhandling om norske kommuners arbeid for en bærekraftig utvikling. skriver Wikipedia.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.