Foto:Ken McKay/ITV/REX Dr David Mackereth og den transkjønnede modellen Munroe Bergdorf 'This Morning' TV show 17. juli 2018. Nå pågår en høring om saken.
annonse
annonse

Dr. David Mackereth fra Dudley mistet jobben i juni 2018 fordi han i teorien nektet å bruke en transpersons «foretrukne pronomen», rapporterer BBC.

Nå pågår det en høring hvor Mackereth hevder å blitt utsatt for diskriminering av Department for Work and Pensions (DWP). Han forteller at han ble suspendert etter at en mannlig leder spurte om Maverick ville kalle ham «madam» hvis han ba om det.

Maverick, som er personlig kristen, sier han «ville ikke referere til en skjeggete mann på 1,80 som madam». Han svarte derfor:

annonse

– Som kristen kan jeg ikke etterleve en slik forespørsel med god samvittighet.

Da fikk Maverick klar beskjed om at hvis han ikke ville bruke pasienters foretrukne pronomen ville han miste jobben.

Under åpningsinnlegget på høringen erklærte Maverick:

annonse

– Det jeg protesterer mot er å bli tvunget til å mishandle språket og sunn fornuft, i en rituell benektelse av åpenbare sannheter, på bakgrunn av en ideologi jeg ikke tror på og dessuten avskyr.

Les også: 12 regler for et meningsfullt liv: Jordan B. Peterson

Brudd på retten til å tenke fritt

Maverick sier at det handler om et inngrep i tankefriheten og hans religiøse rettigheter. Han mener at DWP bryter mot Storbritannias Equality Act, som skal beskytte folk fra diskriminering på arbeidsplassen. Loven inkluderer beskyttelse mot diskriminering på bakgrunn av religion og overbevisninger:

Et utsnitt fra Equality Act

DWP på sin side mener at å nekte bruk av foretrukne pronomen kan være trakassering under den samme loven. De hevder også at Maverick forlot jobben etter eget ønske.

David Mackerett er 55 år og har jobbet for det offentlige helsevesenet NHS i 26 år. Den firebarnsfaren sier at NHS ikke vil ansette ham igjen, og føler at dørene lukkes for hans fremtidige karriere.

Les også: Storbritannia: Elever ville ikke feire Pride – ble utvist

Det var en lignende sak som førte til at den kanadiske kliniske psykologen Jordan B. Peterson ble verdensberømt over natten.

annonse

Høringen har ikke konkludert i skrivende stund. Nedenfor kan du se David Mackerett i samtale med den transkjønnede modellen Munroe Bergdorf.

 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon