Rasmus Paludan. Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix / NTB scanpix
annonse
annonse

Ifølge Langelandsfestivalen er politikeren utestengt av hensyn til sikkerheten til de andre gjestene, skriver dansk TV2.

Rasmus Paludan er lederen av det islamkritiske partiet Stram Kurs, som han selv stiftet. Paludan skapte furore da han og partiet stilte til Folketingsvalg tidligere i år. Han måtte ha konstant politibeskyttelse mot voldelige og truende motdemonstranter. Stram Kurs fikk imidlertid ikke nok stemmer under valget til å komme inn i Folketinget.

Paludan er svært omstridt, og mange mente at han selv var skyld i problemene. Det var en god del forståelse for at for eksempel muslimer ble rasende da Paludan utførte visse handlinger, som for eksempel da han grillet bacon på en brennende Koran.

annonse

Les også: Dansk politiker brant koranen i protest

Paludan hevdet at han holdt seg innenfor ytringsfrihetens rammer, og at det var politiets oppgave å sørge for ro og orden.

Nå har TV2 fått tilgang til en korrespondanse per e-post, mellom en medarbeider fra Langelandsfestivalen og August Jeberg, som var kandidat for Stram Kurs i Midt- og Vestjylland. Jeberg hadde ansvaret for å bestille billetter. Beskjeden fra festivalen var svært tydelig:

annonse

– Rasmus Paludan vil være uønsket på festivalen til enhver tid.

Les også: Ekstra Bladet: Rasmus Paludan er hjerneskadet

Trosser beslutningen

Til tross for avvisningen, vil Paludan besøke festivalen sammen med to venner. Han uttaler til TV2:

– Jeg kan ikke forstå at man utelukker politikere bare fordi man ikke liker dem. Det er 12-13 partiledere i Danmark som representerer de ulike partiene. Man kan godt si at dette er de fremste representanter for demokratiet. Begynner de å utelukke politikere de personlig ikke liker, lever de ikke opp til Langelandsfestivalens slagord, «Alle er velkomne».

Paludan mener festivalens opptreden er å «pisse på de 63 000 mennesker» som stemte på Stram Kurs.

annonse

Festivaleier Allan K. Pedersen sier at utestengelsen var ledelsens beslutning. Han understreker at festivalen er et privat arrangement. Han peker også på sikkerhetshensyn, men vil ikke utdype på hvilken måte Paludan utgjør en sikkerhetsrisiko. TV2 spør Pedersen direkte:

– Er det Rasmus Paludan som utgjør en sikkerhetsrisiko, eller det det andre gjester som kan finne på å lage bråk hvis han dukker opp?

– Godt forsøk. Jeg har ikke lyst til å utdype dette nærmere. Det er tatt en beslutning angående Rasmus Paludan av sikkerhetsmessige årsaker i forhold til våre gjester.

Han vil ikke svare på om andre politikere kan bli nektet adgang, men understreker at de har nulltoleranse for narkotika.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon