Lars Gule tar et nytt oppgjør mot Resett i et nytt Facebook-innlegg. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Førsteamanuensis ved Oslomet og NRK-ekspert Lars Gule hevder å ha fått over 1000 personangrep siden Resetts oppstart, og at hans kritikere forsøker å kneble hans ytringsfrihet.

I forrige uke ble Lars Gule invitert til NRK Dagsrevyen, der han stilte seg kritisk til arrestasjonen av terroristen Mullah Krekar, som fant sted for kort tid siden.

NRK har tidligere brukt Gule som ekspert i flere terror-relaterte saker, noe som blant annet har provosert Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde.

annonse

– At NRK ikke finner Lars Gules fortid som terrorist ekskluderende i en akademisk og intellektuell debatt om terror tar jeg som et signal om at statskanalen enten ikke anser Gules tidligere handlinger som alvorlige. Alternativt at enkelte i kanalen mener Lars Gule representerer «det gode hatet» og at hans budskap derfor er verdt å lytte til. Begge alternativer er for meg moralsk forkastelige, sa han til Resett.

– Sjofle Lurås

Resett-artikkelen, som har fått over 5000 delinger, har gjort Gule rasende. I et nytt og langt innlegg på Facebook hevder han at Resett lyver, og at han blir utsatt for personangrep som følge av omtalen.

– I løpet av perioden Resett har eksistert har jeg trolig blitt utsatt mer mer enn 1 000 personangrep.

annonse

– Den moralsk nedrige og sjofle Helge Lurås er ansvarlig for alt på kloakk-bloggen Resett. Særlig på Resett blir det gjennomført systematiske hets- og mobbekampanjer mot undertegnede. I et blandet knippe av rene løgnartikler og NTB-meldinger, legges det opp til kommentering av personangrepstypen, hevder Gule.

Ytringsfrihet

Den omstridte samfunnsdebattanten langer også ut mot de som kommenterer sakene til Resett, og hevder at de er «mobbere».

Han påstår videre i Facebook-innlegget at hans kritikere har en agenda som går ut på å angripe NRK, for å kneble hans ytringsfrihet.

– I forlengelsen av disse «kommentarene» – eller antipatien om man vil – kommer det klager på NRK (og delvis andre medier) for at jeg brukes som kommentator. Jeg burde holde kjeft og aldri få lov til å ytre meg offentlig. Det avsindig selvmotsigende i en slik holdning fra folk som i neste åndedrag, eller i neste tråd, mener ytringsfriheten er truet fordi deres meninger blir kritisert og fordi de aldri får «slippe til» osv., faller dem ikke inn. For innskrenking av andres ytringsfrihet er helt greit, skriver Gule.

annonse

Les også: Gule kaller Resett-journalist en ondskapsfull drittsekk

– Har kompetanse

NRK, som ble kritisert av Tybring-Gjedde for å bruke Gule som ekspert i terrorsaker, uttalte i forrige uke at de benytter 64-åringen fordi han har kompetanse.

– Lars Gule er førsteamanuensis ved OsloMet og har forsket på terror og ekstremisme i mange år. NRK og en rekke andre medier bruker han som kilde. Vi mener hans faglige bakgrunn fra akademia og hans kompetanse gjør han til en relevant kilde i saker som er innenfor fagfeltene han jobber med, sa fagdirektør Marius Tetlie i NRK til Resett.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon