Lars Gule kobler Anders Behring Breivik "tanke-univers" til Resett. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 1.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Lars Gule har skiftet kurs etter å ha koblet Frps tankesett til drapsmannen Anders Behring Breivik. I en ny Facebook-kommentar vender han hatet og sinnet mot meg og hevder Resett kan brukes som kilde for å bekrefte hans påstander at det finnes flere tusen Breiviker i Norge.

– Kenneth Olsen er faen ikke sann. Vi kan konstatere at enten er Olsen dum som et brød som ikke aner hva han driver med, eller så er han en nedrig og ondskapsfull person – kort og godt en drittsekk – som lager kvalm, skriver akademiker Gule, som underviser på Oslo Metropolitan University.

Bakgrunnen for det voldsomme personangrepet er to saker jeg skrev som omhandlet Lars Gule. Den ene saken refererte jeg til Gules Facebook-angrep på Fremskrittspartiet, mens den andre handlet om truslene og hetsen Per-Willy Amundsen fikk etter å ha svart på Gules Frp-beskydninger.

Jeg vet ikke hvem Gule snakker til/om når han sier “vi kan konstatere”, det er mulig det er slik han prater foran en forsamling med unge studenter på Høgskolen i Oslo og Akershus. Men det er trist at en såkalt akademiker kan lire av seg denne personhetsen/mobbingen mot en person som kun formidler hva som står skrevet.

Gule er tydelig sint og frustrert ettersom han har fått flere hundre negative kommentarer mot seg i Resetts kommentarfelt, men å holde meg ansvarlig for hva andre skriver, blir feil.

Personlig liker jeg at Gule har sterke meninger, og at han ikke er redd for å ytre disse. Det betyr ikke at jeg er enig med han, men at han er uredd i debatten er bra.

Det er mulig Gule ikke har lest alt jeg har skrevet om han, men for et par måneder ble han satt i et positivt lys (på selveste Resett) da han tok Simon Malkenes i forsvar. Så alt er ikke bekmørkt på Resett, selv for Lars Gule.

At han har sterke meninger om meg og kaller meg “dum som et brød” får jeg ta til etterretning. Det er ikke første gang en sosialist tar mann og ikke ball og setter merkelapper på alle de ikke liker.

Men når han avslutningsvis i sitt raseri-innlegg hevdet at Resett kan kobles til Breiviks «tanke-univers», så er dette et slag langt under beltestedet, selv for Lars Gule.

– Uansett har han [Kenneth Olsen] bekreftet hvilken kloakk Resett er. Uforsvarende har han også vært med på å bekrefte at det jeg skriver om FrPs fremmedhat, rasisme og islamofobi er helt korrekt. Og at nærheten til Breiviks motiver er tettere enn noen skulle tro.

– I sin tid anslo jeg at 12-15000 i Norge deler store deler av Breiviks tanke-univers. Den som skal være i tvil kan bruke Resett som en ny kilde til bekreftelse, skriver akademikeren som blir lønnet for sin lærdom ved en norsk høyskole.

Slike beskyldninger fortjener ikke Resett, og en beklagelse for denne avskyelige koblingen til Breivik burde komme i nærmeste fremtid.

Gule er velkommen til å publisere beklagelsen hos Resett.

 

* Oppdatering 12:23, 25. juli: I en tidligere versjon av dette innlegget sto det at Lars Gule hadde slettet kommentaren fra Facebook. Gule har gjort Resett oppmerksom på at så ikke er tilfellet. Kommentaren med beskyldningene er fortsatt offentlig tilgjengelig på Facebook.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]