Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Lars Gule har skiftet kurs etter å ha koblet Frps tankesett til drapsmannen Anders Behring Breivik. I en ny Facebook-kommentar vender han hatet og sinnet mot meg og hevder Resett kan brukes som kilde for å bekrefte hans påstander at det finnes flere tusen Breiviker i Norge.

– Kenneth Olsen er faen ikke sann. Vi kan konstatere at enten er Olsen dum som et brød som ikke aner hva han driver med, eller så er han en nedrig og ondskapsfull person – kort og godt en drittsekk – som lager kvalm, skriver akademiker Gule, som underviser på Oslo Metropolitan University.

Bakgrunnen for det voldsomme personangrepet er to saker jeg skrev som omhandlet Lars Gule. Den ene saken refererte jeg til Gules Facebook-angrep på Fremskrittspartiet, mens den andre handlet om truslene og hetsen Per-Willy Amundsen fikk etter å ha svart på Gules Frp-beskydninger.

annonse

Jeg vet ikke hvem Gule snakker til/om når han sier “vi kan konstatere”, det er mulig det er slik han prater foran en forsamling med unge studenter på Høgskolen i Oslo og Akershus. Men det er trist at en såkalt akademiker kan lire av seg denne personhetsen/mobbingen mot en person som kun formidler hva som står skrevet.

Gule er tydelig sint og frustrert ettersom han har fått flere hundre negative kommentarer mot seg i Resetts kommentarfelt, men å holde meg ansvarlig for hva andre skriver, blir feil.

Personlig liker jeg at Gule har sterke meninger, og at han ikke er redd for å ytre disse. Det betyr ikke at jeg er enig med han, men at han er uredd i debatten er bra.

annonse

Det er mulig Gule ikke har lest alt jeg har skrevet om han, men for et par måneder ble han satt i et positivt lys (på selveste Resett) da han tok Simon Malkenes i forsvar. Så alt er ikke bekmørkt på Resett, selv for Lars Gule.

At han har sterke meninger om meg og kaller meg “dum som et brød” får jeg ta til etterretning. Det er ikke første gang en sosialist tar mann og ikke ball og setter merkelapper på alle de ikke liker.

Men når han avslutningsvis i sitt raseri-innlegg hevdet at Resett kan kobles til Breiviks «tanke-univers», så er dette et slag langt under beltestedet, selv for Lars Gule.

– Uansett har han [Kenneth Olsen] bekreftet hvilken kloakk Resett er. Uforsvarende har han også vært med på å bekrefte at det jeg skriver om FrPs fremmedhat, rasisme og islamofobi er helt korrekt. Og at nærheten til Breiviks motiver er tettere enn noen skulle tro.

– I sin tid anslo jeg at 12-15000 i Norge deler store deler av Breiviks tanke-univers. Den som skal være i tvil kan bruke Resett som en ny kilde til bekreftelse, skriver akademikeren som blir lønnet for sin lærdom ved en norsk høyskole.

annonse

Slike beskyldninger fortjener ikke Resett, og en beklagelse for denne avskyelige koblingen til Breivik burde komme i nærmeste fremtid.

Gule er velkommen til å publisere beklagelsen hos Resett.

 

* Oppdatering 12:23, 25. juli: I en tidligere versjon av dette innlegget sto det at Lars Gule hadde slettet kommentaren fra Facebook. Gule har gjort Resett oppmerksom på at så ikke er tilfellet. Kommentaren med beskyldningene er fortsatt offentlig tilgjengelig på Facebook.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon