Foto. AP Photo/Elaine Thompson
annonse
annonse

En britisk politiker fra Det konservative partiet i Storbritannia tiltales for seksuelle overgrep mot barn.

David Smith lyktes i å få borgermesteren i Middlesborough til å sette i gang en prøveordning med kjønnsnøytrale toaletter, straks etter at han ble valgt inn i den lokale forsamlingen i Teesside i Yorkshire, som representant for Det konservative partiet.

Nå skal Smith tiltales for ni tilfeller av seksuell antasting av barn. Han har meldt seg ut av partiet, og sier han vil jobbe for å redde sitt eget navn og rykte. Det rapporterer BBC. 

annonse

Les også: Storbritannia: Elever ville ikke feire Pride – ble utvist

«Falske anklager»

Han sier i en uttalelse at han «fullstendig avviser de falske anklagene».

– Jeg fjerner meg selv fra partiet for å forsikre at jeg kan fokusere alle mine krefter på å kjempe for å hvitvaske navnet mitt, sier Smith i uttalelsen. 

annonse

LHBT-forkjemper

Politikeren, som fremhever at han er en stolt forkjemper for det lokale LHBT-miljøet, vil likevel fortsette i den lokale folkeforsamlingen, og motta godtgjørelser for dette arbeidet.

– Anklagene mot min person er ingenting mer enn skadelige løgner, og fremover vil jeg søke å bevise at dette er tilfellet i retten, sier Smith.

En talsperson for det lokale politiet har bekreftet at Smith må møte i retten i Teesside 7. august.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon