Foto: Lena Andreassen
annonse
annonse

En politiker forteller at hans parti ble utsatt for et politisk motivert angrep på deres stand på Karl Johan i Oslo.

Tirsdag ettermiddag fikk Resett tips om at Selvstendighetspartiets stand på Karl Johan skal ha blitt angrepet av en militant venstreradikaler. De som var til stedet skal ha blitt utsatt for sjikane og kalt rasister. Episoden skal ha funnet sted tidlig på ettermiddagen tirsdag. 

Bernt Olav Vatne, som sitter i styret i Oslo Shp og er partiets fjerdekandidat i Oslo, forteller at standen ble vandalisert av en aggressiv mann, som i tillegg skal ha kalt de som stod ved standen for rasister. 

annonse

Les også: Selvstendighetspartiet vil avholde pressekonferanse med Rasmus Paludan – nektes av Litteraturhuset

Aggressiv 

– Da jeg satt her ved standen kom det bort en aggressiv mann, som begynte å rive ned skilt og tok alle brosjyrene og kastet dem i bakken, mens han kalte oss rasister, forteller Vatne, og fortsetter:

annonse

– Jeg reiste meg for å kunne forsvare meg, og da sprang han vekk, i retning Stortinget. Han skjønte at jeg kom etter, og sa til meg at jeg skulle slå ham. Jeg sa at jeg ikke ville gjøre det. Han kalte meg rasist, og jeg ba ham om å bevise det. Jeg ba ham om å holde seg borte fra standen, men han sa at «nei, den skal rives ned». Dette var tydelig en slags skinhead, og han ville ikke si navnet sitt. 

Vil anmelde

Han konstaterer at han vil anmelde saken for seg personlig, men at det også vil bli levert inn separate anmeldelser fra partiet.

– Politiet kom tilfeldigvis, og jeg kunne ta det med ro. Men jeg må til nærmeste politistasjon og legge inn en anmeldelse. Det vil bli levert inn en anmeldelse fra meg personlig og en fra Oslo Shp, og sikkert også en fra den sentrale partiorganisasjonen i tillegg, sier Vatne.

– Vi har et ekstra vern når vi står her som politikere og fronter våre budskap.

Tilstander

Vatne er bekymret for tilstandene, og frykter at dette vil bli verre fremover. 

– Det er forferdelig når man i 2019 skal måtte gå med forsvarsspray i lommen. Dette er bortskjemte guttunger som ikke skjønner hva livet dreier seg om. Det blir vel snart amerikanske tilstander, sier han avslutningsvis.

annonse

Bekrefter

Operasjonssentralen i Oslo politidistrikt har bekreftet overfor Resett at det har funnet sted en episode ved en stand på Karl Johan, at det skal ha dreiet seg om en verbal konflikt og at en patrulje kom til stedet og snakket med partene. Det er også blitt loggført at saken vil bli anmeldt.

Personen som skal ha angrepet standen ble sluppet av politiet.

Les også: Uniformert politi ville overvåke dannelsen av et nytt lokallag i Selvstendighetspartiet

Twitter-hat

I forkant av hendelsen har venstreradikale twitter-brukere referert til Shps stand på Karl Johan, og oppfordret til fysiske konfrontasjoner.

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon