Illustrasjonsbilde av offentlig transport i Bangladesh. REUTERS/Mohammad Ponir Hossain
annonse
annonse

Kjell Arild Tiltnes er tidligere manager/pressetalsmann for Alexander Rybak. Nå tar han et oppgjør med den norske klimadebatten.

Tiltnes oppholder seg for tiden i Singapore og gir uttrykk for sin frustasjon i et innlegg på Facebook som i skrivende stund er delt hele 2700 ganger. Han er oppgitt over at ingen snakker om den aller største trusselen:

– For rundt 200 år siden var det 1 milliard mennesker på denne kloden, og i dag er vi rundt 7,7 milliarder. Om 5 år er vi over 8 milliarder. Det er dette som er det virkelige problemet, men veldig sjeldent et tema!

annonse

Et økende antall barn overlever takket være bedre medisinsk tilbud. Og dette er bra, skriver Tiltnes.  Men fødselstallene går ikke ned på grunn av manglende familieplanlegging, noe også de store religionene er imot. Og i de landene hvor folkeveksten er størst er det få eller ingen muligheter for skole, utdannelse og jobb.

– Ta for eksempel Filippinene, med over 100 millioner innbyggere, hvor ca 10% jobber i andre land. Ja, mange har barn hjemme, også kvinner, men det er helt vanlig i denne kulturen. Besteforeldrene stiller opp. Det er slik de kan hjelpe sine gamle og gi utdannelse til sine barn. De ofrer seg selv for familien, men kritiseres og hånes av presse, politikere, myndigheter og alle oss andre.

Han oppfordrer folk til å ta en tur til de landene hvor de fleste menneskene bor. Her lever mennesker fra hånd til munn, og absolutt ingen har tid til å tenke på FNs togradersmål. Vi bør kutte ut dyre og tullete tiltak i Norge, hvor innbyggerne er i stand til å bidra selv, og heller bruke energien der hvor det virkelig monner.

Les også: Klimahysteriet tar nye høyder

annonse

Sammenligner med slanking

– Hvis du har en sykt feit kropp, så hjelper det ikke med situps for en flat mage! Du må forandre livsstilen din totalt – helheten. Ja, Norge vil kanskje gå foran med et godt eksempel, men hva hjelper det når de fleste på denne planeten aldri har hørt om Norge? Og helt sikkert ikke om norske bomringer, bybaner, kollektivløsninger, elbiler og alt annet som diskuteres så heftig hele tiden.

Skal slankekuren ha noen effekt, må hele verden slankes. Ikke bare en liten flekk langt oppe i nord som nesten ingen har hørt om.

– Å snakke om flyskam, kjøttskam, bilskam og båtskam i Norge løser absolutt ingen problemer! Når skal vi våkne og fokusere på det som virkelig kan skape resultater?

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon