anniken Huitfeldt smiler bredt i det hun møter Iransk utenriksminister som nekter å håndhilse. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Den selverklærte feministen og politikeren Anniken Huitfeldt (Ap) får massiv kritikk etter møte med iranske politikere.

I mange år har kvinnelige politikere i Arbeiderpartiet hevdet at de har jobbet for kvinners rettigheter. En av de mest aktive til å fronte kvinnekampen har vært Anniken Huitfeldt, som ved flere anledninger har refset andre politikere for å ha et dårlig kvinnesyn.

Nå får Huitfeldt selv refs av norske kvinner og menn, som reagerer på at hun smilte til Irans utenriksminister Javad Zarif, etter at han nektet å ta Ap-politikeren i hånden fordi hun er kvinne.

annonse

I kommentarfelt i sosiale medier og i enkelte norske nettaviser får Huitfeldt kritikk for å ikke stå opp for kvinners rettigheter.

– Hadde det vært et snev av selvrespekt blant kvinnene på Stortinget så hadde de forlatt møte i protest, skriver en person i kommentarfeltet til VG, samtidig som han understreker at Huitfeldt smiler bredt i det hun møter Irans utenriksminister.

– Feiginger

annonse

Da Ap-politikeren ble konfrontert av media om hva hun mente om håndhils-nekten, nektet hun å kritisere Irans utsendte delegater.

– Det er ikke min oppgave å kommentere deres omgangsformer, sa hun ifølge NTB.

Uttalelsen får flere til å rase, ettersom Huitfeldt tidligere har hevdet at hun er en forkjemper for kvinners rettigheter. Hun og hennes parti har også gått til frontalangrep på USAs president, Donald Trump, for å ha et «dårlig kvinnesyn», noe som blir påpekt i VGs kommentarfelt.

– Og det er denne gjengen norske politikere logrer for mens de spyr ut over Trumps «kvinnehat» og til tider komiske oppførsel? En statsminister som aksepterer at noen ikke vil håndhilse på henne engang? Feiginger, usle ryygradløse feiginger, raser en person.

– Nå skal jeg gå rundt og nekte å hilse på kvinner fordi Anniken Huitfeldt har sagt at det er helt ok at kvinner blir behandlet som annenrangs borgere som menn ikke vil ta på, fordi de er urene rett og slett. Er ikke kvinnediskriminering ulovlig i Norge?, spør en annen.

annonse

Høyre-støtte

Den iranske utenriksministern møtte tre kvinner i Oslo som han nektet å håndhilse på under sitt norgesbesøk. Men det var ikke bare Anniken Huitfeldt som forsvarte Javad Zarif.

Kollega Michael Tetzschner fra Høyre mente Zarif framsto som talefør og kompetent.

– Selv et regime som Iran, vil jo sørge for å ha gode og kompetente personer i utenriksledelsen. Men det endrer ikke karakteren av det regimet han representerer, sa han.

Les også: Høyre-politiker omtaler Resett som et «kloakkanlegg»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon