FNs spesialutsending Martin Griffiths er i hovedstaden Sana, der han mandag har hatt samtaler med ledere for Houthi-opprørerne om situasjonen i havnebyen Hodeida.
Den saudistøttede regjeringen gir houthiene skylden for helgens angrep i Hajjah nord i Jemen. I tillegg til de åtte sivile som ble drept, ble ytterligere 30 såret. Opprørerne benekter anklagene.
Les også: Saudi-Arabia anklages for ny massakre på barn i Jemen
De stridende partene i Jemen ble etter forhandlinger i Sverige i desember enige om en våpenhvile, som trådte i kraft i Hodeida 18. desember.
I tillegg til våpenhvilen ble partene enige om at de skulle utveksle tusenvis av fanger. Helt siden avtalen ble inngått har partene anklaget hverandre for å bryte den.
Etter å ha snakket med opprørsleder Abdul-Malek al-Houthi sier Griffiths til den arabiske avisa Asharq Al-Awsatat partene er enige om at «måten å gjøre dette på er ved forhandlingsbordet og ikke på slagmarken».
Han sier videre at en utsettelse av tidsfristene for våpenhvilen og fangeutlevering begge var «forventet».
– De opprinnelige tidslinjene var heller optimistiske. Vi har med å gjøre en kompleks situasjon på bakken, forklarer han.
Les også: Jemen-fredssamtaler skal holdes i Sverige om «kort tid»
Om lag 70 prosent av all import til Jemen har tidligere skjedd via havnen i Hodeida, som ifølge FN derfor har vært livsnerven for rundt 28 millioner mennesker som er avhengige av mat utenfra.
FNs nødhjelpskontor (OCHA) sier at minst 30 sivile har blitt drept og 52 såret i lignende angrep i Hajjah-området i løpet av den siste måneden. 300 familier skal ha blitt tvunget til å flytte til et distrikt som allerede huser rundt 23.000 fordrevne familier, som bor i «forferdelige forhold».
Houthi-opprørerne skrev i en uttalelse i desember at de forplikter seg til avtalen som ble inngått i Sverige. Talsmann Mohammed Abdelsalam sier houthiene fortsatt støtter avtalen, men beskylder den jemenittiske regjeringen for å «sette hinder i veien for dens implementering».
Les også: FN advarer mot massiv sultkatastrofe i Jemen
Griffiths har jevnlig hatt samtaler med de to partene. Til Asharq Al-Awsat sier han at han skal videre til Hodeida etter oppholdet i Sana.
Krigen i Jemen mellom opprørerne og den saudiledede koalisjonen har pågått siden 2015. Konflikten har ført til verdens verste humanitære krise, og 14 millioner jemenitter er truet av sult, ifølge FN.