London, Storbritannia. Foto: Jeff Moore/Justice4Grenfell via AP
annonse
annonse

Resett har flere ganger tidligere nevnt at britene er blitt en minoritet i sin egen hovedstad. Parallellt med at London er blitt en stadig mer multikulturell by har den voldelige kriminaliteten i byen økt markant. Flere byer over hele Storbritannia er rammet av voldtektsskandaler, der såkalte «grooming gangs», fremst bestående av muslimer av pakistansk bakgrunn, har dopet ned, misbrukt, og begått overgrep mot unge, ikke-muslimske kvinner og jenter.

Nå melder politiet i London at antall seksuelle overgrep mot barn i den britiske hovedstaden økte til 1200 i fjor. Det tilsvarer en økning på hele 30 prosent. Det rapporterer Evening Standard.

Statistikken ble offentliggjort på fredag, da Londons Metropolitan Police arrangerte en pressekonferanse for å øke bevisstheten rundt problemet. Dette ble gjort i samarbeid med Barnardo’s, en veldedig organisasjon som har lansert et prosjekt for å hjelpe barn utsatt for seksuelle overgrep.

annonse

– Barn som har blitt seksuelt utnyttet kan ofte føle seg helt maktesløse, og det å bli voldtatt eller utsatt for et seksuelt angrep forårsaker ofte visse traumer, sier Jessica Juon, assisterende direktør i Barnardo’s barneavdeling i London.

Videre understreker Juon at det er viktig for ofrene å føle seg trygge.

Politiet i London hevder å ha funnet bevis for at hovedstaden er rammet av lignende skandaler som man har funnet i byer som Rotherham og Telford, der politisk korrekt politi unnlot å gripe inn etter å ha blitt varslet gjentatte ganger. I Rotherham er det bekreftet at politiet lot være å foreta seg noe, av frykt for å bli stemplet som rasister.

En gjennomgang utført av et statlig tilsynsorgan avslører at Metropolitan Police, landets største politistyrke, mislykkes i å håndtere situasjoner der barn er utsatt i om lag 90 prosent av tilfellene. Rapporten beskrives som en av de mest graverende i organets historie.
Cressida Dick, en kommissær i London-politiet påstår at såkalte «grooming gangs» har operert i landet i «hundrevis av år».

– Jeg tror ikke dette er et fenomen som er kommet til i løpet av de siste par årene, det stemmer virkelig ikke, det har vært en del av vårt samfunn i flere århundrer.

Dette påstår Dick, uten å vise til empiriske bevis.

annonse

Tvert imot viser undersøkelser at hele 84 prosent av gjerningsmennene i barneovergrepssaker klassifiseres som «asiatiske». Det er tidligere konstatert at majoriteten av gjerningsmennene i sakene som er omtalt som «grooming», er muslimer og av pakistansk bakgrunn.

Samtidig er en overveldende majoritet av ofrene hvite kvinner og jenter. Noen vil hevde at overgrepene kan være rasistisk motiverte. Dette benekter kommissær Cressida Dick tvert. Hun hevder at det ikke finnes et kulturelt eller etnisk aspekt ved saken.

Londons borgermester, Sadiq Khan, later samtidig til å være mer opptatt av å bekjempe såkalt hatprat enn å håndtere den voldsomme økningen i voldelig kriminalitet i den britiske hovedstaden. Under et arrangement i USA skal borgermesteren ha formant at nye restriksjoner i ytringsfriheten må på plass, for å bekjempe det han kaller «hat».

Under sin tale i Austin, Texas skal han ha lest opp «slemme Twitter-meldinger» før han formante at nye lover burde komme på plass for å forhindre denne typen «kriminalitet». Han påstår at særlig «unge gutter og jenter fra minoritetsmiljøer» kan ta «skade» av meldingene.

– Dersom det ikke finner sted en forandring, må flere land følge etter Tyskland, skal Khan ha sagt i sin tale.

annonse

Han refererer til at tyske myndigheter nylig bestemte at sosiale plattformer skal ha status som publikasjoner, og risikere høye bøter dersom de ikke fjerner «hatprat» raskt nok.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon