Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

For kort tid siden rapporterte Resett om en omtale av vår nettavis i NRK P13. Det var programleder Shaun Henrik Matheson som under en sending kalte oss både mørkebrune og høyreekstreme, i tillegg til å fremme en rekke andre ubegrunnede og diffuse påstander.

Vi er godt vant med å bli karakterisert som høyreekstreme av personer på ytterste venstre flanke, som gjerne uttaler seg litt bombastisk, helt uten å tenke seg om. Undertegnede ble nylig anklaget på Twitter for å ha hatt samrøre med høyreekstremister. Anklageren kunne så klart ikke forklare hva han mente med det. Akkurat det samme finner du igjen her, som overalt ellers.

Meningsmotstandere på den innvandringsliberale venstresiden og i gammelmedia møter oss aldri. Ikke på ordentlig, ikke engang når vi faktisk har en dialog med dem. Vi snakker til dem, men vi oppnår ikke reell kontakt. De hører hva vi sier, men de lytter ikke. De baserer sine angrep på lettvint generalisering, stråmannsargumentasjon, merkelapper og påstander som aldri eksemplifiseres eller begrunnes. Dette gjentagende fenomenet ser aldri ut til å stanse, og det er heller ikke å forvente. Om de skal være presise og redelige i sin kritikk av vårt medium, med mange forskjellige skribenter som ofte er uenige med hverandre, har de nemlig ikke særlig mye å gå på.

annonse

Shaun hevder for eksempel at det «står så mye feil» i Resett. Det er påfallende at han ikke nevner noen eksempler på hva som er feil. Det kan dreie seg om meningsinnlegg med konklusjoner eller poenger han mener er gale, og det er jo helt greit. Meningsinnlegg er tross alt ikke nyhetssaker, man har lov til å mene «feil». Kanskje sikter han til falske nyheter. Da hjelper det å vite hva han snakker om. Men programlederen bare påstår, i kjent radikal stil.

En kan ikke unngå å bli nysgjerrig på hva det er som er som hisser opp Shaun sånn, så til de grader at fyren til og med bruker ukvemsord på direkten. Kan det være at vi igjen og igjen har rapportert om de tusenvis av grusomme groomingsakene som har rystet Storbritannia? At vi fokuserer på gjerningsmennene og det de har gjort, fremfor å granske politiet og etterforskningen, slik NRK gjør? Eller er det politisakene våre her hjemme, hvor vi har vært i forkant og skildret gjengutviklingen på Oslo øst, i god tid før VG kom på banen i sommer, som svir i NRK-folkets øyne?

Eller er det kanskje det at vi tok NRK Østlandssendingen i å lyve og forlede publikum, noe NRK senere beklaget etter at vi presset dem, som stikker sånn i øynene på Matheson og gir ham mareritt? Er det kanskje det at vi formidler nyheter om rasistisk vold også når det er etnisk norske gutter som blir angrepet av innvandrerungdom, og ikke bare omvendt? Det handler rett og slett om at vi formidler en del saker som ikke passer inn i Shauns lille verden.

Det er dessuten svært betenkelig, for ikke å si alvorlig, at en programleder stempler hele Resett som hatefullt innstilt til Arbeiderpartiet. Han beskriver et «voldsomt, voldsomt hat» det er helt umulig å kjenne seg igjen i. Det bringer umiddelbart assosiasjoner til demonisering av Ap-folk, Breivik og 22. juli. Det er en demonisering av politiske motstandere personer i redaksjonen har tatt stilling imot. Vi har for lenge siden konstatert at det er meningsløst og kontraproduktivt å demonisere politiske motstandere, slik de demoniserer oss. Vi vinner ikke på det. Vi vinner på saklighet, på de rasjonelle argumentene. Der har de ingenting på oss.

annonse

Dessuten gir det lite mening å gi Ap alene skylden for den sørgelige, pågående utviklingen. De dårlige politiske beslutningene er fattet av mennesker, også utenfor Ap. Noen Ap-folk har dessuten et mer konservativt syn på eksempelvis innvandring. Kanskje vil også de ha meninger som tar nattesøvnen fra Shaun Henrik Matheson.

NRK-folk oppfører seg som om de står i det politiske sentrum, at deres tankegang er representativ for de fleste blant oss. De lever så til de grader i sin egen boble at de ikke har forstått at den SV/Rødt-mentaliteten som dominerer blant journalistene oppleves som veldig fjern fra den brede majoritetens verdensbilde. Sannheten er at det samfunnet NRK-pampene ønsker seg er radikalt forskjellig fra den nasjonalstaten Norge har vært i alle år, det samfunnet vi innvandringskritikere ønsker å konservere.

Det «mørkebrune, politiske budskapet» Shaun er så engstelig for deles av mange mennesker, som særlig ønsker seg en restriktiv innvandringspolitikk. Det er et ganske normalt standpunkt , men for programlederen er dette riktig skummelt. Da er det fristende å stille spørsmål ved om det i det hele tatt finnes en eneste ekte mann igjen på Marienlyst. Shaun skal ikke få det lett, så mange «skremmende» mennesker som finnes i dette landet.

Altfor mange venstrevridde journalister i andre aviser skriver svært vinklede saker, og unnlater å skriver om visse ting som ikke passer inn i deres verden, og alt dette finansieres av skattebetalerne, av deg og meg. Det finnes et sårt behov for mer balanse. Resett er det nødvendige korrektivet, og behovet for Resett som vaktbikkje har gammelmediene skapt helt på egen hånd, særlig når tidligere borgerlige aviser løper i den politisk korrekte meningselitens tjeneste.

Vi får ikke millionene som årlig gis aviser som Klassekampen og Dagsavisen. Vi har ikke NRKs privilegier. Men folket støtter dem, med hver skatte- og lisenskrone vi betaler inn. Så, hvis dere ikke synes noe om venstrevinklet journalistikk i gammelmediene, og hvis dere misliker NRKs løgner om Resett, husk at dere betaler for det. Husk at det er Resett som trenger deres hjelp mest. Vårt prosjekt trenger din støtte. Din nasjon trenger deg. Støtt oss i dag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon