Fredrik Solvang. Foto: Wikimedia Commons. Tore Sætre.
annonse
annonse

Resett har kritisert de etablerte mediene for på det nærmeste å ignorere FNs migrasjonsplattform og at regjeringen med minimal debatt og transparens hadde besluttet å signere den. For to dager siden publiserte vi en meningsmåling vi bestilte fra Sentio, den viste at 85 prosent av befolkningen ikke en gang hadde hørt om avtalen. Så tok NRK (eller noen dissidenter der) affære og satte den opp på selve sitt kronskip, NRK Debatten.

Programleder Fredrik Solvang var også anerkjennende nok til å sende Resett en direkte melding tidligere på dagen om at det skulle være tema. Og med Solvang i dirigentrollen ble det faktisk en opplysende og engasjerende debatt. Og de som var utkommandert fra Venstre og Høyre avslørte selvmotsigelsene på løpende bånd. Avtalen var uten konsekvenser for Norge, ble det sagt. Så hvorfor signere? Jo, det ville få konsekvenser for andre land.

Frps Jon Helgheim var opplagt og på offensiven og den som behersket fagfeltet desidert best. Han kunne slå professor Matlary i bordet for sine advarsler om at dette ville få konkrete konsekvenser for Norge. Representanten fra Minerva var også et friskt pust.

annonse

Det ligger langt inne for Resett å skulle gi skryt til NRK, men i dette tilfellet er det på sin plass. Om Solvang hadde en agenda, var den ikke å glatte over og bagatellisere, snarere tvert i mot. Han gjorde rett og slett en god, kritisk jobb.

Nå gjenstår det å se om de andre mediene og NRK følger opp og gjør det vanskelig for Solberg-regjeringen å trumfe denne plattformen gjennom. Debatten i kveld var en meget god start. La oss se om det bor litt integritet i MSM. Selv Norsk Redaktørforening advarer mot et viktig punkt i plattformen, om at statene skal «forme» medienes dekning av migrasjonsspørsmål. Og hva det skal formes til, er en del av teksten i plattformen. Der heter det:

«Migrasjon har vært en del av menneskenes virkelighet opp gjennom hele historien, og vi anerkjenner at den er en kilde til fremgang, nyskaping og bærekraftig utvikling i vår globaliserte verden, og at vi kan forsterke disse positive virkningene ved å forbedre måten migrasjonen styres på.» (Kilde: Regjeringens uautoriserte oversettelse)

annonse

Klarere kan det vel ikke sies hva mediene skal formes til å mene, konklusjonen er gitt på forhånd. Plattformen påstår at migrasjon er bra. Men reelle tall tyder på at innvandringen allerede koster norske skattebetalere netto mer enn 200 milliarder kroner per år.

Plattformens agenda strider mot norske interesser. Vi bør åpenbart stemme nei.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon