Svein Ludvigsen. (AP Photo/Teh Eng Koon)
annonse
annonse

Denne uken tok politiet ut tiltale mot tidligere fiskeriminister, fylkesmann og Høyre-politiker Svein Ludvigsen. De mener det er bevist utover enhver rimelig tvil at forholdene i tiltalen har funnet sted.

– Vi mener å kunne føre bevis for at det har funnet sted seksuell omgang. Det er foretatt en samlet vurdering av de bevis som ligger i etterforskningsmaterialet, blant annet vitneforklaringer, bildebevis, dokumentbevis, tekniske bevis og kommunikasjon, sier statsadvokat Tor Børge Nordmo til VG.

Ved utstedelse av en tiltale har også de andre mediene i Norge oppgitt navnet på Ludvigsen. De har tidligere bare omtalt ham som en «samfunnstopp».

annonse

Resett gikk ut med navnet til Ludvigsen allerede 10. januar, noen dager etter at politiet tok ut siktelse i saken 4. januar. Vi gjorde det fordi opplysninger kom oss i hende om hvilke forbindelser Ludvigsen hadde lokalt, ikke bare i Frimurerlosjen. Det var klare indikasjoner på at hans «venner» mobiliserte.

Ved å avsløre navnet til Ludvigsen kunne nye fornærmede tre frem. Det ville også rette et søkelys mot nettopp de nettverkene som ellers kunne operere bak kulissene for å hjelpe Ludvigsen. Han var også under etterforskning i 2016, men det saken ble henlagt og Ludvigsens navn ble aldri offentliggjort. De hendelsene han nå er tiltalt for skriver seg tilbake til 2014.

Resett mente allerede i januar at det var overveiende sannsynlig at Ludvigsen ville bli tiltalt. Vi mener derfor fortsatt det var riktig å offentliggjøre navnet hans på et tidlig tidspunkt slik vi gjorde. Det kan ha bidratt positivt til etterforskningen.

annonse

Les også: Den fjerde statsmakt: Offentliggjøringen av Svein H. Ludvigsens navn var riktig

Les også: Resett offentligjør bare navn når allmenne hensyn tilsier det

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon