Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett
annonse

Da er vi tilbake igjen, det kan nesten se ut til at Ukens Resett-navn kan bli en tradisjon. Redaksjonen var i oppstarten bekymret for at nomineringen etterhvert ville bare dreie seg om en fast gjeng, at vi ville gå tomme for kandidater og dere lesere måtte uke etter uke velge mellom Eivind Trædal og Rune Berglund Steen. Men særs uvant for journalister flest, så evner vi i redaksjonen å innrømme feil.

Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse

Karin Andersen gir uttrykket en SV-tante et synlig ansikt, hun ser på det som sitt kall i livet å hjelpe hele verden med å komme seg til Norge. Er det hjerterom hos henne så er det også plass for dem her til lands. Men det er nok heller lite av det som kommer ut av munnen hennes som har vært innom hodet. Hun har blitt nominert Ukens Resett-navn da hun holdt seg for ørene og skrek at den norske regjeringen er for norsk og ikke minst at Erna må ta et oppgjør med «skremselspropaganda» mot flyktninger og migranter. Det hører med til historien at hele stortingsgruppa til SV er utelukkende sammensatt av blekansikter.

annonse

Les også: Hvorfor er statsrådenes hudfarge og etnisitet så viktig for deg, Karin Andersen?

Heiko Junge / NTB scanpix

Komiker Sigrid Bonde Tusvik ble illsint du hun oppdaget at det var ingen kvinner som vant humorprisen, og det måtte selvfølgelig ha sin forklaring. Sigrid fant seg ikke i at kvinnehumor ble tråkka på og krevde kjønnskvotering. Å være morsom er ikke en selvfølgelighet. Av og til kan vel dere lesere oppfatte Trædal og Rune som morsomme. Så har vi de som føler at de er morsomme, men bank i bordet, det ingen som ler. Da må det være publikum sin skyld. Så sett er NRK en gavepakke, Sigrid behøver ikke forholde seg til «kunder». Men beklageligvis kan dette slå feil ut ved en eventuelt prisutdeling.

Det finnes mer enn mange kvinner med god humor, så det er dessverre ikke det som er problemet. Det nok heller «produktet». Et synlig karaktertrekk for rødrever er en manglende evne til å skille mellom aktivisme og underholdning, det samme gjelder også mellom fakta og fiksjon.

annonse
annonse

Mulig det virker morsom for de som også lider av sinnssykdommen sosialisme. Men for friske mennesker så minner deres humor mer om et hylekor. Det er nok et marked for slike agitatorer, dog et smalt ett. Men det er brysomt å bli påminnet i det vide og brede at det er vi som ikke skjønner humoren, men dem om det.

Les også: Folk raser mot Bonde Tusvik etter at hun kalte Listhaug «djevelens kvinne» som er skyld i drapstrusler

Vidar Ruud / NTB scanpix

Skolebyråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen fremviser en kjernesunn SV-politikk. Først kjemper hun nebb og klør for å realisere sin drøm om multikultur, så feier hun alle problemene under teppet. Dernest krever hun at karakterer ikke skal avgjøre ved opptak på videregående skoler og tilslutt «glemmer» hun helt elefanten i rommet.

– Kombinasjonen av karakterbasert inntak av elevene og stykkprisfinansiering bidrar til at noen skoler får en stor andel elever med behov for ekstra oppfølging uten at tilstrekkelige ressurser følger med. Dette skaper store forskjeller mellom skolene, og gir for lite mangfold i elevgruppen på den enkelte skole, sier Inga Smarte og legger til.

– Det er viktig å få til en mer mangfoldig elevsammensetning ved alle de videregående skolene når det gjelder karakterer, levekår, og kjønn samtidig som elevenes valgfrihet skal ivaretas.

Les også: Revurderer fritt skolevalg i Oslo

Heiko Junge / NTB scanpix

Tilfeldighetene har denne uken spilt oss et puss, hagefestvert William Nygaard lanserte det splitter nye «Ytringsfrihetsfondet», og det bare et knapt hestehode bak stiftelsen av Ytringsfrihetsforbundet. Hagefestverten har fått med seg Dagbladet, Schibsted, Amedia, Aschehoug, Cappelen, Gyldendal, Norges Handels- og Sjøfartstidende AS og Polaris Media.

Dette blir spennende, Rune Berglund Steen har fått sine millioner fra staten, men Trædal og hans bedre halvdel ligger vel an til å miste lønna si til høsten. Marie Simonsen bør vel få litt for sitt strev. Som dere skjønner her er det mange å velge mellom.

Les også: De politisk korrekte hyklerne som vil kneble Sylvi Listhaug etablerer et «fond for ytringsfrihet»

Lise Åserud / NTB scanpix

Erna Solberg er den første regjeringssjefen i det selvstendige og udelte riket inntil Dovre faller, som har evnet å få strømprisen helt opp på et EU-nivå. Det har vært et banebrytende arbeid med å få strukket kabler ut av landet, kostbart har det vært også, men det har blitt dekket inn av en progressiv nettleie. Så har vi fått nye strømmåler som leser av forbruket fortløpende slik at strømregninga gjenspeiler svingninger på den internasjonale kraftbørsen.

Les også: Erna får strømprisen rett i fleisen

Foto: Berit Roald / Scanpix

Lillesøstra til forrige vinner av Ukens Resett-navn Marie Simonsen, kommentator i pressestøtteorganet Dagsavisen, Hege Ulstein. En uforsonlige feminister som kvesser pennen for alle kvinners rettigheter. Hege har blitt nominert til Ukens Resett-navn for noe hun skrev tilbake i 2010. Vel er det lenge siden, men den gamle kommentaren dukket opp igjen på Facebook denne uken.

Den gang skrev hun følgende:

– Omskårede kvinner har like stor glede av sex og får orgasme like ofte og hjertelig som andre kvinner. Omskjæring er ikke bare en skikk som stadfester kvinneundertrykkelse. Det er i mange tilfeller en markering av kvinnelig kraft og makt.

En fast skribent på Resett kontaktet Hege Ulstein og spurte om hva hun mente om dette i dag, men da slang hun på røret og nektet å ta telefonen. Så mye får vi igjen for 32,7 millioner pressestøtte.

Les også: Dagsavisen-kommentator: Omskårede kvinner har like stor glede av sex

Terje Pedersen / NTB scanpix

Jihadist-advokat Brynjar Meling, hedersmannen som i årrekke har nilest den røde boka for alt den er verdt, bare for at vi skal få den store glede å beholde «mannen vi elsker å hate», selveste Mullah Krekar. Uansett hva det gledesdrepende staten pønsker ut så kommer Brynjar bevæpnet med en rød bok under armen og kjemper for Krekar. Men nå begynner mullah’n å bli utbrent, så da har Brynjar anskaffet en ny. Denne klienten er egentlig ikke en terrorist, det var andre som tvang han til å bli det. Vi får krysse fingrene og be en stille bønn på at dette kan bli arvtageren til selveste Mullah Krekar.

Les også: Asylsøker fremstår som sentral propangandist for Al-Qaida i Syria, men forsvarer Brynjar Meling hevder han ble tvunget til det

Terje Pedersen / NTB scanpix

Endelig kan vi presentere Raymond Johansen, vi vet at dere har savnet han dypt, men nå er han her. Som en AP-politiker flest så lover han mye før valget, og glemmer det etterpå. Først så skulle han slutte med å bruke konsulenter, men det ble det ikke noe av, isteden har den utgiften økt med en milliard. Så har han avviklet støtten til de fattige, dernest har han heller gitt 150 000 til rikmannsfrue Stordalen. Hun skal kaste glans over hans storslåtte miljøfest, den som bare koster 115 millioner.

Les også: Oslo kommune gir milliardær-Gunhild 150.000 for å fly inn EAT-eksperter til miljøfeiring: – Et positivt bidrag til klimasaken

Nominasjonen avsluttes søndag kl 16. God helg.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.