Video by Kaya Taitano. Kaya Taitano/Social Media/via REUTERS/File Photo
annonse
annonse

Den katolske eleven med «Trump-cap» som uriktig ble hengt ut som rasist saksøker CNN for 250 millioner dollar.

Skoleelevene var i Washington for å demonstrere mot abort. Men på samme sted var det også en annen demonstrasjon, den amerikanske urbefolkningen hadde en markering kalt «Indigenous Peoples March»

En voksen mann gikk bort til ungdommene og begynte å lage et opptrinn. Men det vi ser er en hvit ung gutt med «Trump-cap» som gliser hånlig mot en representant for den amerikanske urbefolkningen.

annonse

Les også: Elevene som ble uriktig hengt ut av mediene for trakassering av en indianer mottar trusler om å bli brent levende

– CNN kunne ikke motstå fristelsen, her er det en ung gutt med Make America Great Again-cap på. Så de gikk for gutten, sier Advokat L. Lin Wood til Fox News.

CNN gikk bevisst etter Nicholas Sandmann, han hadde en «Trump-cap». Det passet inn i deres redaksjonelle vinkling, en Trump-supporter som roper rasistiske slagord mot den amerikanske urbefolkningen.

annonse

Les også: Trump-tilhengere fremstilt som mobbere i falsk nyhetssak i VG og Aftenposten

– Burde ha visst

Advokaten har gjennomgått saken og konkluderer med at CNN burde ha visst om sakens faktiske natur, men at de da ikke kunne lage en reportasje om rasister iført «Trump-cap» De gikk inn for å henge ut den unge gutten, uten å faktasjekke påstandene.

For en måned siden tok den samme advokaten ut et søksmål mot Washington Post.

Les også: Hetset tenåring saksøker Washington Post for milliardbeløp

annonse

– CNN var mer onde i deres direkte angrep på enn avisen Washington Post. CNN er en av verdens største TV-kanaler, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon