Charlene Downes. Foto: Privat/Utstedet av politiet
annonse
annonse

En britisk mor minnes sin drepte datters på det som skulle ha vært sistnevntes 30-årsdag. Det er fortsatt uklart hva som skjedde med datteren for 16 år siden. 

Da hun var 14 år gammel, som var for 16 år siden, forsvant Charlene Downes fra sin familie i Blackpool, nord i England i Storbritannia. Trolig ble hun drept av en såkalt grooming gang, men det er ennå uvisst hva som faktisk skjedde. 

Nå markerer familien det som skulle ha vært Charlenes 30-årsdag med en minnesstund. Det rapporterer the Sun.

annonse

Til tross for en mordtiltale og en langtrukken etterforskning, har britisk politi ikke kommet noe nærmere noen konklusjon på hvordan og hvorfor Charlene Downes forsvant. Det er aldri funnet noe lik, og politiet tror at den unge kvinnens kropp kan ha blitt kvernet opp og servert i kebab av ansatte ved et gatekjøkken i området.

Les også: Britiske myndigheter tvang offer for muslimsk «grooming» til å la sønnen ha samvær med hennes voldtektsmann

Markering

Charlenes mor Karen skal sammen med andre familiemedlemmer markere det som skulle ha vært Charlenes 30-årsdag med blomster, ballonger og kake. 

annonse

– Vi har ingen grav å besøke og ikke noe lik å begrave, noe som gjør vår hjertesorg enda vanskeligere å bære, forteller mor Karen Downes, som har skrevet en bok om forsvinningen. 

– I stedet vil vi holde en markering ved minnesbenken vi kjøpte til Charlene. Jeg har kjøpt røde roser, rosa og hvite nelliker og en heliumballong med 30 på til henne, fortsetter den sorgtyngede moren. 

Charlenes benk ble konstruert for åtte år siden, og er et sted designert til å minnes den unge jenta som forsvant den gangen for 16 år siden. 

– Som familie føler vi oss sviktet av myndighetene, noe som gjør at vi er takknemlige for enhver hjelp, uansett hvor den kommer ifra, sier Karen.

Utagerende oppførsel 

annonse

Moren forteller at Charlene, som tidligere hadde vært svært hengiven og kjærlig, noen måneder før forsvinningen ble humørsyk og utagerende. Da Karen en dag kom hjem og forventet at Charlene var hjemme, var det ingen tegn til datteren.

– Jeg var bekymret, men sint også. Det var typisk for henne på den tiden. Jeg var sikker på at hun ville dukke opp, og jeg var klar til å gi henne en real oppstrammer. Jeg fortsatte å tenke at hun ville dukke opp, at hun bare presset grensene og testet min tålmodighet. Jeg trodde ikke i et øyeblikk at jeg aldri ville se henne igjen, at hun hadde blir lurt i en gjeng og brukt for sex, sier Karen.

Etterforskning

Etterhvert som tiden gikk ble familien stadig mer bekymret, og snart ble politiet koblet inn. De gikk i gang med en etterforskning, men hevdet hardnakket at de trodde Charlene hadde rømt. 

I 2007 ble to ansatte ved et gatekjøkken tiltalt for mordet på Charlene, uten at de ble dømt. Påtalemyndigheten hevdet da at Charlenes kropp ble kvernet opp og servert som kebabkjøtt. 

– Det var rapporter om at Charlene hadde blitt groomet og dratt inn i sexhandelen, noe som knuste hjertet mitt, sier mor Karen.

Les også: Muslimsk «grooming gang» fikk 11 millioner skattekroner for å forhindre utvisning

Tegn

Hun forteller the Sun at det var et par ting hun reagerte på i tiden før forsvinningen, tegn hun ikke la stor vekt på den gangen. 

– Hun kom en gang hjem med 70 pund, og vi kunne ikke få sannheten ut av henne. Vi visste ikke hvor det hadde kommet fra. Hun hadde sigaretter også, og vi visste ikke hvem som kjøpte dem til henne. Nå har alt falt på plass, sier Karen.

Hun nekter likevel å gi opp det siste hun har igjen av håp.

– Innerst inne må jeg akseptere at min kjære datter er død, men uten et lik vil jeg alltid ha et snev av håp. Jeg vil aldri slutte å kjempe for sannheten.

Betegnelsen grooming gang benyttes for å omtale gjenger av menn, oftest med muslimsk bakgrunn, som doper ned og forgriper seg på unge jenter i europeiske land.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon