Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP) mener medias knefall for ekstreme antirasister er et problem for ytringsfriheten. Foto : NTB Scanpix
Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP) Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

I sosiale medier oppfordrer venstrevridde og radikale profiler til annonseboikott av Resett. Per-Willy Amundsen (FrP) er bekymret for knebling av visse meninger.

At aktivister presser selskaper som har hatt annonser vist hos Resett har vært et gjentagende utfordring helt siden Resett ble startet. I løpet av de siste dagene har kampanjene imidlertid tilspisset seg, etter en lang tirade Twitter-meldinger fra den relativt profilerte psykologen Karl Eldar Evang. 

Resett har dessuten rapportert at også statssekretær Sveinung Rotevatn (V) har henvendt seg til annonsører i et Twitter-innlegg.

annonse

Les også: Norsk statssekretær kaller Brexit-forkjempere for rotter

Knebling

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (FrP) ser mørkt på utviklingen, og mener det dreier seg om respektløshet i møte med andre menneskers meninger.

annonse

– Dette viser et farlig tegn i vår samtid. Ytringsfriheten er under press. De som vil kneble den bruker stadig flere uredelige metoder for å stilne sine motstandere. Det viser et grunnleggende udemokratisk sinnelag, og manglende respekt for andres meninger, sier Amundsen til Resett.

Nye stemmer

Han anser Resett for å være et nødvendig tilskudd i norsk media, og vil ha mer åpenhet og debatt.

– Jeg mener vi trenger flere og andre stemmer i norsk media, som Resett. Vi trenger mer, ikke mindre journalistikk som utfordrer. Jeg heier på dem som tør å utfordre, og som skaper diskusjon og debatt i det offentlige rom.

Les også: Advokat kritiserer Antirasistisk Senter: Resett har ingenting i en rapport om nynazisme å gjøre

«Ikke min statssekretær»

At Sveinung Rotevatn er statssekretær for den borgerlige regjeringen, hindrer ikke Amundsen i å uttale seg sterkt kritisk til Venstres holdninger i disse spørsmålene. 

– Hva gjelder Venstre og Rotevatn; det er hverken mitt parti, eller min statssekretær. Venstre har lenge vist sin intoleranse og dobbeltmoral. Derfor overrasker det ikke, sier FrP-toppen. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon