Karin Andersen. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
annonse
annonse

Politikere som bruker flere hundre millioner kroner av skattebetalernes penger på å dele ut pressestøtte hvert år for angivelig å sikre mediemangfold, stikker aktivt kjepper i hjulene for Resett ved å oppfordre firmaer til å boikotte oss som et sted å vise sine annonser.

Sveinung Rotevatn dekker seg nå bak at Resett ikke driver journalistikk, men «kampanjer», og at han derfor altså ikke er ute etter å begrense mediemangfoldet. Hvis han tror at folk flest kjøper den argumentasjonen, viser det hans arroganse.

Les også: Statssekretær kaster seg på Resett-sabotasjen og oppfordrer til annonsør-boikott. – Hva i all verden er det du driver med!?

annonse

Og i Kulturdepartementet, som styrer mediepolitikken, sitter Rotevatns partileder, Trine Skei Grande. Erna Solberg har vi også pillet på nesen, og hun sitter tyst og lar regjeringens representanter legge press på firmaer om å skygge unna Resett. Og den norske stat er en stor kjøper av varer og tjenester, som norske firmaer naturligvis ikke ønsker å legge seg ut med. Prinsippløsheten i norsk politikk blir godt demonstrert i disse dager.

Men de kommer ikke til lykkes. Som Maria Zähler skrev i går: Resett er kommet for å bli.

Petter Stordalens Nordic Choice Hotels, NorgesEnergi, Sulland Gruppen, BN Bolig, Komplett.no og Jysk har sagt at de boikotter oss. Men andre annonsører ser ut til å holde stand foreløpig. Vi håper de fortsetter med det – og vi tror våre lesere vil legge merke til det på en måte som vil tjene deres omdømme.

annonse

Les også: Karin Andersen (SV) truer Resett-annonsører med boikott, nekter å handle med de som støtter «rasister»

For folk reagerer på disse politiske aksjonene mot oss. De annonsørene som har boikottet oss blir kontaktet og kritisert, og ikke bare av trofaste Resett-lesere.

Og folk har også fulgt oppfordringen fra langfredag om å tegne medlemskap hos Resett for å gi oss den uavhengige finansieringen vi trenger for å unngå å måtte gi etter for press.

Les også: Norske politikere vil stoppe Resett – tegn medlemskap for bekjempe deres sensur

Vi introduserte Resett-medlemskap i slutten av mars, og frem til langfredag hadde vi fått ca. 700 medlemskap. Men siden Dagsrevyen hadde innslaget om boikotten, og vi selv tryglet dere om hjelp, har det kommer over 300 nye innmeldinger. Vi passerte derfor 1000 medlemskap i morgentimene i dag, påskeaften.

Og det fortsetter å renne inn. Vi skal holde dere oppdatert på hvordan medlemskapstallene utvikler seg i dagene som kommer. Og når 5000 er nådd, skal vi lage fest, der Sveinung Rotevatn er selvskreven gjest.

annonse

Tegn medlemskap, og bli en av de som redder Resett fra boikotten som nå er i gang.

Dere finner andre måter å støtte oss på her. Resett Vipps 124526
Vår bankkonto er 1503.94.12826.

Rettelse: I en tidligere versjon kom vi i skade for å skrive at det var BN Bank som hadde boikottet Resett. Det skal være BN Bolig.

Vi beklager.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon