Har statssekretær Sveinung Rotevatn malt seg opp i et hjørne? Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsekretær Sveinung Rotevatn hevder Resett har skrevet 35 artikler om han uten å ta kontakt, det er faktisk helt feil.

Under NRK-Debatten påstod Rotevatn foran åpent kamera at Resett personforfølger han og at han ikke får tilsvar i nettavisen.

– Resett har skrevet over 25 artikler om meg den siste uken. Ikke en gang har de spurt meg om en kommentar. Ville NRK ha gjort det? Klassekampen, Dagsavisen, eller noen andre gjort det? Det er bare politiske kampanjer som holder på slik, ikke journalister, sa Rotevatn.

annonse

Statssekretæren ble deretter kontaktet av Resett som laget sak av de uriktige påstandene, uten at han tok selvkritikk.

– Resett skrev tre artikler om meg, uten å ta kontakt. Etter dette har Resett publisert ytterligere 35 artikler om meg, uten å be meg om kommentar. I den grad jeg skal beklage noe er det derfor at jeg underdrev antallet artikler Resett har publisert om meg uten kommentar, utdypet Venstre-profilen.

Saken ble plukket opp den vaktsjef i VG, Ken Andre Ottesen, som i fjor varslet at han ville gå til krig mot Resett i 2019.

VG-sjefen tok skjermbilde av Resett-artikkelen og kalte nettavisen for en «blogg som slenger drit».

annonse

– Når du strutter fornøyd rundt på bloggen og slenger litt drit fordi det ikke var 35 artikler du hadde skrevet om én politiker uten å ta kontakt, men 34. Og da du tok kontakt, var det på oppfordring fra politikeren selv. Ny dag, nye Resett-muligheter, skrev han på Twitter.

Les også: VG felt av PFU for manglende tilsvar

Helt feil

Etter at sentrale mediepersonligheter har spredt de uriktige påstandene på sosiale medier er det mange som er av den oppfatning at Resett har skrevet 35 artikler om Rotevatn uten å ta kontakt. Men det er faktisk helt feil.

annonse

Resett «tagger» navn i saker som ikke nødvendigvis handler om personen det skrives om.

Under taggen Sveinung Rotevatn finnes det 35 saker/meninger om Rotevatn, men det betyr ikke at alle disse handler direkte om han.

Dette gjelder ikke bare nyhetssaker. Dette gjelder også meningsinnlegg der det er høyst uvanlig at det blir gitt tilsvar.

Les også: Lars Akerhaug hetset av Venstre-tillitsvalgt under NRK-debatten

Venter på kommentar

Det er også helt feil at Resett har skrevet 35 artikler om statssekretæren etter den omstridte boikott-oppfordringen. Det er mange artikler om Rotevatn som går lenger tilbake i tid.

Etter den omstridte twitter-meldingen har Resett publisert 10 meningssaker som omhandler Rotevatns boikott-oppfordring, og 12 nyhetssaker. Da inkluderes alle meninger og nyheter der Sveinung Rotevatn er tagget, men i de fleste tilfellene vises det bare til Rotevatns twitter-melding.

Sveinung Rotevatn innrømmet under NRK-debatten at han skulle vurdere å skrive en kommentar i Resett, men det har enda ikke kommet noe inn til redaksjonen.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon