Illustrasjonsbilde. Foto: NTB
annonse
annonse

En dansk islamkritiker står i fare for å miste sitt fosterbarn, etter å ha delt en video av halshuggingen av to nordiske kvinner i Marokko i desember.

Jaleh Tavakoli er en dansk-iransk blogger og islamkritiker. Etter drapet på en dansk jente i Marokko, delte hun en video online som dokumenterte at den danske jenta var halshugget av islamister. Som Resett tidligere har omtalt brukes dette av de danske barnevernsmyndighetene som grunn til at hun ikke er skikket til å være mor.

Jaleh Tavakoli har vært fostermor for en dansk jente siden fødselen og frem til i dag. Nå er jenta 8 år gammel, og den danske islamkritikeren, som blant annet har skrevet boken Public Secrets of Islam, trues nå av de danske sosialmyndighetene, som vil frata henne fosterbarnet.

annonse

Årsak: Hun publiserte halshuggingsvideoen. Noe hun gjorde fordi danske medier, i motsetning til de internasjonale, ikke skrev at den danske jenta i Marokko var halshugget.

Maktmisbruk

«Det er den verste typen misbruk av makt jeg noensinne har sett», sier hennes danske advokaten Karoly Németh til Berlingske Tidende.

Trusselen om å frata henne og hennes mann omsorgen for fosterbarnet har også skapt reaksjoner blant politikere. Den danske sosialministeren, Mai Mercado, skriver på Facebook at hun er målløs, og lover regelendringer, ifølge Berlingske Tidende.

annonse

Ikke nødvendige kvaliteter som mor

Det danske barnevernet sier i et brev, gjengitt av den amerikanske tenketanken Gatestone Institute, at de mener denne hendelsen dokumenterer at hun ikke har det nødvendige etiske kompasset for å være fostermor.

– Som en generelt godkjent fosterfamilie, påtar man seg en spesiell oppgave med å ta vare på barn med spesielle behov, slik at familiens moral eller etikk ikke må være tvilsom i vesentlig grad, heter det i brevet.

Les også: Jimmie Åkesson med kritikk av Greta Thunberg

Sosialtilsynsmyndighetene viser til at hun riktignok ikke er dømt for å ha delt videoen, men at det i henhold til dansk lov er forbudt. De mener det kan være problematisk for hennes fosterbarn dersom hun blir tiltalt for et alvorlig lovbrudd, som et resultat av videodelingen. At hun dermed deltar i den offentlige debatten i ledende danske medier kan kompromittere hennes rolle som fostermor, mener de.

annonse

«I denne sammenhengen kan dine aktiviteter forvirre og forårsake alvorlig tvil i et barn om hvordan man skal handle i det digitale universet,» skriver de, og mener at hun dermed ikke er en god rollemodell for sitt fosterbarn.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon