Resett-kommentator Maria Zähler. Foto: MIKLOS LUKACS
annonse
annonse

Resetts journalist og kommentator Maria Zähler er igjen utestengt fra Facebook, denne gangen i syv dager. 

Det er bare en knapp måned siden Resett forrige gang kunne rapportere at Maria Zähler ble blokkert fra å publisere på Facebook. Når er hun stengt ute igjen, og denne gangen har hun fått tildelt en karantene på syv dager. Kommentatoren forteller Resett at hun ikke engang kan bruke Facebook Messenger. 

– Det mest ubeleilige er jo at jeg bruker Facebooks chat veldig mye i jobbsammenheng, og nå får jeg ikke tilgang på en ukes tid, sier Zähler.

annonse

– Men det mest provoserende er årsaken til at jeg er utestengt. Etter de grusomme drapene på to skandinaviske kvinner i Marokko i desember, skrev jeg et lengre Facebook-innlegg der jeg angrep fundamentalistiske, muslimske menn uten respekt for vestlige kvinner, og hatet mot de «vantro». 

Les også: Facebook utestengte norsk-somaliske Shurika Hansen for «hatefulle ytringer» (legitim islamkritikk), innrømmer nå at de «tok feil»

Kvinnefiendtlige holdninger

annonse

Zähler sier at det ikke er noe i innlegget som stempler alle med muslimsk bakgrunn på en viss måte. Det fremgår at det dreier seg om visse holdninger, hos en viss sorts fundamentalister og ekstremister. 

– Det er ikke et innlegg der alle muslimer stemples på en eller annen måte. Det er eksplisitt forklart at dette dreier seg om bokstavtro fundamentalister, og om disse ekstremt fiendtlige holdningene mot «vantro», og spesielt mot kvinner, som vi jo vet finnes i fundamentalistiske og ekstremistiske, muslimske miljøer. Det er jo helt riktig som jeg skriver i innlegget, at slike miljøer har innvandret til Norge, og at vi således importerer også disse menneskefiendtlige holdningene. 

«Grov, hatefull ytring»

Resett-kommentatoren sier hun ikke vet nøyaktig hva det er i det angjeldende innlegget som har utløst sanksjonen.

– Det er helt sykt at Facebook kan klassifisere noe sånt som en «grov, hatefull ytring». Dette ble skrevet som en respons på grusomme drap på to skandinaviske jenter, som var godtroende turister i Marokko. De ble halshuggede av terrorister, som med teologi kan rettferdiggjøre sin dehumanisering av disse kvinnene. Men Facebook mener det er jeg som er «grovt hatefull», når jeg provoseres av det. 

Fundamentalisme og ekstremisme

Zähler synes ikke mektige religioner skal beskyttes fra frie, kritiske ytringer.

– Fundamentalistisme og islam er ideer. Denne manglende respekten for kvinner er ideer. Dette dreier seg i verste fall om «hat» mot ideer, og ikke mot mennesker. Det er ingen spesifikk person her, og jeg skriver virkelig ikke om alle med muslimsk bakgrunn. Facebook og de som står bak det her, lar seg styre av føleri. Innflytelsesrike ideer skal ikke beskyttes.

annonse

– Den voldelige ekstremismen er ikke oppstått i et vakuum. Den næres av den bredere fundamentalismen. Fundamentalistene er ikke nødvendigvis voldelige, men deres undetrykkende ideer skaper grobunn for denne terrorismen. Det er ikke tilfeldig at det akkurat er muslimer som er overrepresentert blant terrorister og voldtektsmenn i Vesten, slår Zähler fast.

Les også: Utestengt fra Facebook for å ha sitert Koranen

Innlegget

I det aktuelle Facebook-innlegget stod følgende tekst:

«Det er ikke noe nytt at bokstavtro muslimske menn, som ser på vestlige, ikke-muslimske kvinner som leketøy og horer, dreper eller voldtar skandinaviske jenter. Det er et forventet resultat av religiøs propaganda der de «vantro», og særlig kvinner, dehumaniseres og demoniseres. Universelt menneskeverd er et fremmed begrep for disse mennene.

Det er nesten komisk å se oppstandelsen som oppstår når to kvinner blir myrdet av fanatiske muslimer i Marokko, som om det var noe helt nytt og forbausende. Samtidig vet vi at disse fundamentalistene slipper inn i kongeriket vårt, og har sluppet inn i flere tiår.

Vi importerer hele tiden den samme kvinnehatende voldsideologen, vi gir dem statsborgerskap og trygder. Vi prioriterer deres rettigheter over vårt folk og rikes rett til trygghet fra terror, vold og seksualforbrytelser.

Det som nå har skjedd i Marokko kunne like gjerne ha skjedd i Norge eller Danmark, eller et annet vestlig land, og det gjør det også. De mange unge menneskene som er blitt drept av aggressive asylsøkere i Tyskland, de mange britiske småjentene som systematisk misbrukes en masse av pakistanske menn, de svenske kvinnene som gruppevoldtas av et titalls muslimske menn av gangen, ingen av dem får den oppmerksomheten de burde få, og vi vet at alle disse lidelsene kunne ha vært unngått, om politikerne våre hadde prioritert sine egne borgere over sine internasjonale forbindelser.

Mine tanker går til familiene til de to drepte kvinnene. Mitt hjerte gråter for de som må utstå denne sorgen gjennom juletiden.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon