TV 2-journalist Fredrik Græsvik. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
annonse
annonse

TV 2-journalist Fredrik Græsvik fremmer nye beskyldninger mot Resett, og henger ut en annonsør med fullt navn til sine flere tusen følgere på Twitter.

Før påske kastet statssekretær Sveinung Rotevatn (V) seg på den mye omtalte annonse-sabotasjen på Twitter. Venstre-politikeren synes det var en god idé å gjøre selskaper oppmerksomme på at deres annonser ble vist i Resett.

Men flere andre politikere og samfunnsdebattanter har gjort som Rotevatn, og oppfordret andre til det samme.

annonse

Karin Andersen (SV) gikk enda lengre enn statssekretæren. Hun skrev på Twitter at hun aldri kommer til å handle med de som ikke blokkerer Resett fra annonseplattformen Google Adsense.

Les også: Advokat kaller Resett-lesere kloakkrotter

Det hele endte til slutt med at Google blokkerte Resett med begrunnelse i at avisen hadde oppfordret leserne til å klikke på annonser.

Redaktør Helge Lurås har uttalt at avisen er i kontakt med Google om å få åpnet Adsense-kontoen igjen.

annonse

– Rasistene

Til tross for annonse-sabotasjen har mange henvendt seg til Resett i form av direkte annonsering.

En av de første fikk vist sin annonse på forsiden av Resett i forrige uke, men ble raskt hengt ut i sosiale medier.

– Ser ut som Resett har fått sin første enkeltstående annonsør. Det er (firma) som nå åpent støtter en rasistblogg som driver med hetskampanjer og trusler. Ikke lei maskiner av (navn). Pengene dine går rett i lomma til rasistene, skrev Resett-kritikeren «Einar» på Twitter.

Sabotøren henvendte seg deretter til lokalavisen der firmaet holder til, og ba dem om å undersøke annonseringen nærmere.

annonse

Men ikke alle var positive til uthengingen. Folk som har støttet boikotten av Resett protesterte, og kalte twitringen til «Einar» en forfølgelse.

Græsvik nekter

Det hindret likevel ikke TV 2-journalist Fredrik Græsvik fra å gripe sjansen til å fyre løs mot Resett.

USA-korrespondenten retweetet «Einars» post, med samme budskap, der det oppfordres til boikott av firmaet. Annonsørens fulle navn og hans telefonnummer ble delt til journalistens mange tusen følgere.

Græsvik nekter for at han har retweetet meldingen, og skriver i en e-post til Resett at han kun «likte» det «Einar» skrev.

– Jeg ser at jeg har trykket like på posten, men ikke retweetet. Det er to forskjellige ting. Med tanke på deres historie med negative oppslag om meg, er det vel innafor at jeg ikke omfavner Resett, skriver han.

Les også: TV 2-Græsvik mobber nordmann som liker norske flagg på 17.mai

annonse

For et par uker siden ble Resett sterkt kritisert for å navngi en politiker som skrev i kommentarfeltet at han drev sabotering av Resett på fritiden.

Men ingen i den etablerte pressen har så langt ønsket å opplyse at en av TV 2s mest erfarne journalister har hengt ut en Resett-annonsør, og stemplet firmaet og de som jobber der som rasister.

Om du ønsker å annonsere i Resett kan du sende oss en e-post til [email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon