Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Under festmiddagen til Fremskrittspartiets landsmøte nylig brukte partiets leder Siv Jensen i en setning uttrykket «disse jævla sosialistene». Da bryter helvete løs.

Kommentator Eirin Eikefjord i Bergens Tidende kom med en innertier av en artikkel som et svar på galskapen som brer om seg. Vi snakker humørløshet og krenkelse-hysteri i politikken.

Les også: TV 2-Græsvik henger ut Resett-annonsør med fullt navn og knytter ham til rasisme

annonse

Kristen-sosialisten Knut Arild Hareide (KrF) går voldsomt ut i media, der han mener slike beskrivelser er ødeleggende for det politiske ordskiftet. Han er freidig nok til å påstå at politikere skal være gode rollemodeller for samfunnet. For noe svada! Er det èn yrkesgruppe som står lavt i kurs blant folk så er det nettopp politikere. De lyver og bedrar året rundt, og de lover gull og grønne skoger under hver valgkamp – som de stort sett bryter uten unntak.

Undertegnede har blitt kalt «kristenfundamentalist» fordi jeg er lærer på kristen privatskole. Slikt preller av som vann på gåsa hos meg. Med mitt livssyn har jeg ingen problemer med å kalle en Rødt-aktivist for «kommunist-jævel» – uten at jeg dermed ønsker vedkommende død og begravet. Fordi for meg er kommunisme politikk fra helvete.

 

Les også: Sylvi Listhaug vil la folk røyke, drikke og spise så mye kjøtt de vil

Det er noe ynkelig over Siv Jensen når hun gir etter for slikt press. Med halen mellom beina går hun ut og beklager det hele. Alle med forstand vet at det kun var et sleivspark der og da. Jeg er overbevist at slikt skjer på samtlige landsmøter i det politiske Norge – ja, kanskje med unntak hos det skinnhellige KrF da.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon