Isbre, Grønland. Illustrasjonsbilde. Foto: BROKER/REX (4150603a)
annonse
annonse

For mer enn seks uker siden kunne Resett rapportere at den viktigste isbreen på Grønland, Jakobshavn, vokser igjen, etter å ha blitt rundt 40 meter mindre i tre år fra 2012.

Breen vokser med de n samme hastighet som den tidligere ble redusert med, og forskerne har vært nødt til å innrømme at de har tatt feil.

Resett gjenga en telegram fra Associated Press basert på en forskningsrapport fra NASA i National Geographic. Artikkelen i Resett har blitt delt hele 29 000 ganger på Facebook, en av våre mest delte saker noensinne.

annonse

Les også: Isbre vokser igjen, forskere innrømmer de tok feil

Også Dagbladet så seg nødt til å rapportere om nyheten i mars, men overskriften deres var som følger: Isbreen vokser, men forskerne jubler ikke, het det i Dagbladet. ABC Nyheter kom på banen to dager senere, men en tilsvarende vri som Dagbladet: Isbreen på Grønland vokser – men det er ingen gladnyhet, skrev ABC Nyheter.

For også en økning i bretykkelsen kan (må?) selvfølgelig forklares med global oppvarming. På samme måte som varmere og kaldere vær, mer og mindre nedbør, en varm april og en kald mai osv.

annonse

Les også: 99,99% sikkert at global oppvarming er menneskeskapt, hevder ABC-nyheter. Virkelig?

Andre norske medier unnlot så vidt vi kan se å nevne økningen i bretykkelse på Grønland i det hele tatt.

Endelig også BBC

Men det har gått snart 7 uker, og nå i dag (14. mai) kom omsider også BBC med «nyheten» fra Grønland om at isen vokser: Jakobshavn Isbrae: Mighty Greenland glacier slams on brakes 

BBC kan fortelle at forskerne er overrasket og ikke hadde forutsett at breen kom til å vokse. Mon tro hva mer de blir overrasket over i årene som kommer.

I 2018 kunne for øvrig Resett rapportere at BBC hadde underrettet sine ansatte om at de ikke lenger måtte invitere klimaskeptikere til sine debattpaneler.

annonse

Rikskringkasteren erklærte i et notat at klimaendringene er et faktum man ikke kan argumentere imot, og indikerte at det å la klimaskeptikere snakke i kanalen vil bli det samme som om man inviterte folk som mente at solen går i bane rundt jorden.

Les også: BBC: – Ikke nødvendig å invitere klimaskeptikere til debatt

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon