Anders Fogh Rasmussen. Foto av REX (4095083o)
annonse
annonse

Anders Fogh Rasmussen, tidligere statsminister i Danmark og tidligere NATOs generalsekretær, kommer med skarp kritikk av den svenske politiske korrektheten i et intervju med Nettavisen.no.

På spørsmål om den politiske utviklingen i Sverige ler Anders Fogh Rasmussen lenge og vel før han svarer:

– Svenskene har gått av hengslene med politisk korrekthet. Det er ren galskap. De har valgt en farlig strategi ved å isolere Sverigedemokraterna. Vi gjorde det motsatte i Danmark med Dansk Folkeparti. Min tanke er å inkludere alle demokratiske krefter inn i forhandlinger og inkludere dem. Dermed blir de mer ansvarlige og parlamentariske partier. Det har vi sett i både Danmark og Norge. Det svenskene gjør er helt feil, sier han.

annonse

I intervjuet advarer han også kraftig mot at Norge skal kutte produksjonen av gass og olje.

– Det er en stor forskjell mellom å importere gass fra autokratiske regimer og demokratiske land med frihet. Sett fra et miljøperspektiv er det ren galskap å kutte produksjonen av forholdsvis ren norsk olje og gass, og bytte den ut med land som har mye dårligere miljøstandarder enn Norge. Det forbedrer hverken klima eller miljøet, sier den tidligere NATO-toppen til Nettavisen.

Han uttaler også støtte til USAs president Donald Trumps krav om at europeiske land øke sine forsvarsbudsjett og advarer mot europeisk avhengighet av russisk gass.

Her følger et knippe av saker om utviklingen i vårt naboland Sverige:

annonse

Les også: Sverige: Alle optimistiske prognoser slo feil, nå kommer utgiftene for kommunene

Les også: Skråmos svigermor rekrutterte folk til IS, nå vil hun oppdra syv IS-barn i Sverige

Les også: Sverige setter stadig nye rekorder i narkotikabeslag

Les også: Ung sverigedemokrat mishandlet på åpen gate i Borås

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon