Leder for Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Redaktøren for magasinet Folk er Folk, Bjønnulv Evenrud, dukket opp på det første offentlig møtet til Ytringsfrihetsforbundet (YFO) på Litteraturhuset.

Se hele møtet på YouTube: YFO – Litteraturhuset 13.6.19 (Evenrud holder tale 1.14.45)

Det var interessant, siden avstanden politisk er stor, veldig stor. Han holdt en tale der han sa at ytringsfrihet er det viktigste i har. Nå har han satt sine ord i praksis og det midt i ferien.

annonse

Først ute var forfatter av en bok om konspirasjoner, John Færseth. Han kalte redaktør Evenrud for «groteskt»

Les også: Skittent angrep på Folk er Folk og Bjønnulv Evenrud

Det tok ikke lang tid før Rune Berglund Steen leder av den statsstøttede organisasjonen Antirasistisk senter kom på banen. De som får 5 millioner av våre skattepenger til sitt arbeid imot ytringsfrihet.

annonse

Les også: Når skal leder av Antirasistisk senter Rune Berglund Steen vurdere sin stilling?

– Det er et nitrist og mørkt terreng Bjønnulv Evenrud beveger seg inn i. Jeg håper noen redder Folk er folk. Magasinet er for viktig til å ødelegges på den måten, sier leder i Antirasistisk Senter Rune Berglund Steen til Klassekampen.

Bjønnulv Evenrud har tilhørighet langt ut på venstresiden. Det at han ville gi de som blir nektet deltagelse på Arendalsuka spalteplass er interessant. Kanskje flere kjøper magasinet, av interesse for dens innhold. I motsetning til i dag. Der kundene kun betaler for å hjelpe.

Men antirasistisk senter tenker ikke slik

De behøver ikke å tilpasse sitt produkt for å øke salget, sånn er virkeligheten for slike som utelukkende lever av andres arbeid.

– Det er tragisk for Folk er folk at redaktøren lefler med det høyreekstreme, sier Berglund Steen

annonse

Les også: Rolness om Antirasistisk Senter: – Debattsabotører med statsstøtte

Redaktør Evenrud har forstått ytringsfrihet. Det viktige prinsippet:

– Jeg er uenig det du sier, men jeg forsvarer din rett til å si det.

Men her er Folk er Folk i skarp motsetning til Antirasistisk senter, for sistnevnte er sensur er den nye ytringsfriheten. De krever «no-platforming» av alle som er uenig deres sak.

Rune Berglund Steen mener det grenser til en «infantil forståelse» av ytringsfrihet at høyreradikale skal ha fri tilgang overalt. Lederen for Antirasistisk Senter mener man finner innslag av «breiviksk retorikk» i innlegget redaktøren har valgt å trykke fra Alliansens leder Lysglimt Johansen, skriver Klassekampen.

Klyp deg i armen, og det hardt. Nå blir Bjønnulv Evenrud sammenliknet med «22/7 terroristen».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon