Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Romfolkets magasin, Folk er folk, slipper til noen av Norges mest kontroversielle stemmer i sin siste utgivelse. I tillegg reklamerer de stort på Resett.

Redaktør Bjønnulv Evenrud varslet på et YFO-møte i Litteraturhuset at han søkte et samarbeid for å styrke ytringsfriheten. Å tigge er også ytringsfrihet, mente Evenrud. Noe provoserende og praktisk, som tigging kan være, møter noe provoserende og grenseløst, som ytringsfriheten kan være.

Les også: Antirasistisk Senter liker ikke ytringsfrihet og raser mot Folk er Folk

annonse

En sammenfallende ideologi?

For romfolk så er tankene om det å eie noe det som sterkest skiller deres verdenssyn fra europeeres flest. Romfolk tror at alt er alles. Derfor er din tomt og ditt land også deres tomt og deres land. Dette er nomadens filosofi. En filosofi som står imot Vestens tanke om at du må jobbe hardt for å eie noe, og at når du dør skal dine arvinger forvalte det videre. Selv i sosialdemokratiet står arvetanken sterkt. For ikke å snakke om arveavgiften og eiendomsskatten.

Når redaktør Bjønnulv Evenrud inviterer de fra Arendalsuken no-platformede stemmene Alliansen, SIAN og FMI til å skrive i sitt eget magasin – i ytringsfrihetens navn, er det interessant. Hvis man ikke tror på eiendomsretten, hvis ingen eier land; hvordan kan da tankene eies? I en slik virkelighetsforståelse er det (heldigvis?) vanskeligere å definere tankenes yttergrenser.

annonse

Les også: Skittent angrep på Folk er Folk og Bjønnulv Evenrud

Men hvor grensen for hva du kan tenke og ytre går, har deres beskyttere på venstresiden ingen problemer med å definere.

Kanskje ser venstresiden på dem som litt åndssvake, siden de ikke vil innordne seg eiendomsretten og melde seg inn i Humanetisk Forbund?

Et stunt?

Er det et stunt fra Evenrud? Han annonserer stort på Resett. Men å annonsere der er i praksis gratis nå som Resett har mistet det meste av sine annonseinntekstmuligheter, takket være Twitter-venstres aggressive kampanje mot Resett.

Les også: Ønsket å stå opp for ytringsfriheten, nå blir redaktøren av Folk er Folk hetset på det groveste

annonse

Og ved å la kontroversielle stemmer som Hans Lysglimt Johansen skrive i Folk er folk er Evenrud nesten garantert et større salg enn vanlig.

Klassekampen driver slik reklame for Alliansen og Folk er folk ved å slippe ARS’ Berglund Steen til orde. Antirasisten forkaster sigøynernes magasin.

Enkelte romfolk eier riktignok palasser i Romania. En sak har alltid flere sider. Argumentet til Evenrud var uansett at tigging er ytringsfrihet. Jeg underslår selvsagt ikke at mange romfolk lever i relativ eller absolutt fattigdom.

Men de smarteste av dem vet selvsagt å utnytte det Vesten de lever i, ikke trenger å eie noe i.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon