Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

I en artikkel om 22/7 i Dagsavisen stemplet forsker Cora Alexa Døving Resett som høyreekstreme.

– Internett og kommentarfeltene hadde vært der uten 22. juli, men vi har dessverre en veldig hjemlig referanse. De høyreekstreme bevegelsene hadde nok vokst uansett, dette er et fenomen i hele vesten og Europa. Nettsider som Resett og Document henter informasjon fra søstersider i andre land. Skal vi bekjempe høyreekstreme og rasistiske bevegelser må vi ha et bredere oversiktsblikk, sier Døving i Dagsavisen.

Les også: Forsker stempler Resett og Document som høyreekstreme

annonse

Kjetil Rolness skrev et innlegg på medier24 med overskriften: – Dagsavisens «eksperter» Trædal og Døving: Koseprat kan føre til massedrap

– Samtaler du om hijab og den tradisjonelle julefeiringen? Da legitimerer du Anders Behring Breiviks handlinger. To eksperter har talt i Dagsavisen, skriver Kjetil Rolness.

Han er kritisk til bruk av Eivind Trædal som ekspert, Rolness kaller han et «nettroll» og trekker frem hans manglende evne til å debattere og bruker Trædals oppførsel på Dax 18 som et eksempel. Han mistet besinnelsen og skrek mot Rustad og Lurås.

Les også: Eivind Trædal tar ikke selvkritikk ett år etter raseriutbruddet i NRK-studio: – Jeg er like hard

annonse

Kjetil Rolness kritiserer også forsker ved Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter Cora Alexa Døving – at hun kanskje har en politisk slagside.

Resetts redaksjonssjef Lars Akerhaug kommenterer også saken.

– Dette vet selvsagt også forsker Cora Alexa Døving ved Holocaussenteret utmerket godt. Hun kjenner også utmerket godt til PSTs definisjon av ekstremisme. Når hun likevel slenger om seg med slike begreper, er det vanskelig å tro at det er noe annet enn et bevisst forsøk på å redusere rommet for kritikk av norsk innvandrings- og integreringspolitikk, skriver han og tilføyer

– En av flere viktige lærdommer fra 22. juli burde være at det kan være svært farlig å ilegge meningsmotstandere ondskapsfulle intensjoner. Det gjelder selvsagt like mye for innvandringskritikere som innvandringsliberale. Dessverre er det mye som tyder på at samholdet som preget Norge de første årene etter terrorhandlingene nå er i ferd med å smuldre opp.

Les også: Når Resett stemples som høyreekstremister, er målet å brunsverte innvandringskritikere

annonse

Men i et tilsvar til Rolness sier forsker Døving at hun har blitt feilsitert av Dagsavisen.

– Som erfaren mediemann skjønte nok Kjetil Rolness at intervjuet med meg i Dagsavisen 23. juli hadde gjennomgått noen hastige klipp og lim på desken; at noe som ble sagt i en sammenheng ble gjengitt i en annen, skriver hun i Medier24 og legger til.

– Den siste klargjøringen er at jeg til intervjueren ikke sa at Resett, Document eller Human Right Service er høyreekstreme som sådan, men jeg sa at de er hyppige kilder for høyreekstreme miljøer på nett.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon