Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

For kort tid siden ble en kvinne dømt til fengsel for hatprat. Nå har politiet henlagt en annen sak, der en kvinne ble utsatt for grovt sjikanerende utsagn.

I slutten av mai kunne Resett rapportere at Lena Andreassen fra Oslo ble utsatt for grov sjikane og hets i Dagsavisens kommentarfelt på Facebook. Andreassen ble blant annet omtalt som representant for det «ytterste høyre».

– Personlig vil jeg kalle deg ei hjernedød, høyreekstrem fitte som finner opp sin egen sannhet for å spre hat, fordommer og score billige politiske poeng, skrev en person i en spesielt sjikanerende kommentar.

annonse

Les også: Programleder i NRK: – Resett er en mørkebrun, ekstrem høyre-nettside

Anmeldte

annonse

Dagen etter at Resett rapporterte om saken, anmeldte Lena Andreassen denne kommentaren til politiet. 

– Mange mener at det er så mange stygge kommentarer i Resett, men jeg kan si at jeg aldri har sett så stygge kommentarer hos dere, som jeg nå har fått rettet mot meg i Dagsavisens kommentarfelt, slo Oslo-kvinnen den gangen fast overfor Resett.

Henlegger saken

Nå forteller Andreassen at hun har fått et brev i posten, som Resett også har fått se, der det fremgår at de har henlagt saken. 

Politiet begrunner dette med manglende saksbehandlingskapasitet. 

– Med bakgrunn i alle de saker vi har under etterforskning og prioritering blant disse, må vi hele tiden nøye vurdere hvilke saker som skal etterforskes. At en sak henlegges betyr ikke at politiet vurderer din sak som uviktig eller at den ikke burde vært anmeldt, bedyrer politiet i brevet.

Les også: Lars Thorsen i SIAN angrepet av venstreekstremist på Tøyen

«Korrupt kakerlakk»

annonse

Denne henleggelsen står i kontrast til den heftig omdiskuterte dommen som ble omtalt i mediene i juni, der en 70 år gammel kvinne ble idømt 14 dagers ubetinget fengselsstraff for å ha kalt samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali for en «korrupt kakerlakk».

– Jeg er svært skuffet over avgjørelsen. Å kalle noen en «høyreekstrem fitte» er altså ikke hatprat og dehumaniserende. Men å kalle noen en «kakerlakk» er visst det, og kvalifiserer til fengselsstraff. Skjønn det de som kan, sier en oppgitt Lena Andreassen til Resett. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon