MDG-politiker Eivind Trædal hevdet Helge Lurås er en rasist under en NRK-debatt. Nå gir han diagnosen dement til Donald Trump. Foto: Skjermbilde NRK TV.
annonse
annonse

En frittalende politiker for et miljøparti i Norge setter merkelapper på de han ikke liker på sosiale medier. 

Eivind Trædal, som er politiker for minipartiet Miljøpartiet De Grønne, blir ofte ansett som en seriøs politiker av store norske mediehus, blant annet NRK.

Statskanalen har benyttet Trædal som gjest i blant annet debatt-programmet Dagsnytt 18, til tross for at han i flere år har han gitt merkelapper på de han ikke liker. Ofte har politikeren gitt stempelet «rasist» til de han er politisk uenig med.

annonse

I fjor ble han sterkt kritisert etter en NRK-debatt hvor han påstod at Resett-redaktør Helge Lurås var en fascist som drev en rasistisk blogg.

NRK-debatten ble omtalt av flere av hans støttespillere som uakseptabel og krakilsk oppførsel. Trædal har også i ettertid innrømmet at han «tisset på seg» fordi han fikk panikk da han var sint på Helge Lurås.

Se hele NRK-debatten her.

Han har også gitt ut en bok der han tilbyr selvhjelp for å stoppe de mener mener er «ytre høyre».

Men det er ikke bare norske politikere og redaktører som har et problem og er rasister, ifølge 33-åringen.

Les også: Stortingspolitiker hevder Resett er en «kampanjeblogg»

I en ny melding på Facebook gir han diagnosen «dement» til den folkevalgte amerikanske presidenten Donald Trump.

– Skal snart gå og legge meg. Planlegger å drømme om en verden der verdens mektigste mann ikke er dement, skriver Trædal og viser til Donald Trumps beslutning om å sende forhandlere til Sverige i forbindelse med arrestasjon av en amerikansk statsborger.

annonse

Flere reagerer på diagnosen Trædal gir.

– Når fikk en bachelor i statsvitenskap og tverrfaglige miljøstudier kompetanse til å utferdige medisinske diagnoser?, spurte en person.

Trædal har tidligere kritisert Trump en rekke ganger for å mobbe andre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon