Foto: Boris Roessler/dpa via AP
annonse
annonse

I en propagandavideo ment for muslimer i Vesten blottlegges den islamske forakten for vestlig kultur. 

Som Resett tidligere rapporterte, har Islam Net på Facebook delt en video der de ber om donasjoner til et gigantprosjekt på norsk jord, som blant annet skal omfatte et ungdomssenter. Dette er blant annet for å forhindre at muslimske ungdommer i Norge blir «for vestlige».

Man bruker en ung, fiktiv jente (selvsagt) oppvokst i Norge for å eksemplifisere. Jenta er muslimsk, men føler seg fanget mellom to verdener. Fortelleren sier at hun sender «usømmelige bilder» til sin hemmelige kjæreste. 

annonse

«Usømmelig» i denne sammenhengen vil vel være ethvert bilde som viser et øre eller hårstrå. Det er jo alt som skal til for å vekke menns lyster, skal vi tro islams feilbarlige logikk. 

Les også: Muslimsk forfatter advarer mot radikal islam: – Vi må våkne

Utakknemlighet

annonse

Det er også påfallende hvordan de som har laget denne videoen ikke har noen som helst respekt eller ærbødighet for folket som har tatt dem imot, gitt dem det de trenger, og sørget for muligheter for alle. Man har ingen respekt for vestlig kultur, og har ingen problemer med å sette vår livsførsel i et dårlig lys. Vestlig kultur fremstilles som om den kun handler om fest, alkohol, røyking og rus.

Ansvar

Det er som om de tror at alt vi gjør er å drikke alkohol, danse provokativt, ruse oss og delta i orgier. Sannheten er at de aller fleste av oss har mer enn nok med å passe jobbene våre, oppdra familier, besøke våre foreldre og følge opp våre ansvar, og kan ikke drive dank og feste hele tiden.

– Det vil være et ungdomssenter der ungdommen kan komme, i stedet for å henge i gatene eller å gå på vestlige klubber, sier fortellerstemmen om ungdomssenteret som fundamentalistene ønsker å oppføre.

Er det virkelig bare dette som er ungdommenes alternativer? Drive dank ute eller gå på byen og drikke? Har de ikke hjem der de kan være? Har de ikke venner de kan være hos? Lekser som må gjøres? Det er ikke normalt å bare henge i gatene. De som gjør det, særlig i større gjenger, tiltrekker seg oppmerksomhet fra politiet av en grunn. Og hvilke norske ungdommer går på byen og fester midt i uken? 

Fundamentalistene bruker her sitt karikerte syn på vestlige, syndige fritidsaktiviteter for å lokke til seg de unge til sin bokstavtro agenda. De spiller på fordommene mot de vantro, og de gjør det for å få kontroll over de unges hjerner.

annonse

Moral

Det er åpenbart at fundamentalistene bak denne propagandavideoen ønsker å male en karikatur av norsk kultur som et konkursbo der rusmidlene flyter og ingen har moral. 

Vi skal imidlertid være på vakt mot islams forkvaklede moral. Vi vet at man har et pervertert syn på hva som skal til for å være sømmelig for kvinner. Det holder ikke å gå i vanlige klær, bukse og jakke. Ikke et hår skal synes. Halsen må også gjemmes. Gjerne også ansiktet. Fordi alle kvinnelige trekk er tilsynelatende syndere, så jo mindre du viser av deg selv, desto bedre.

Vi skal være på vakt mot islams «moral». Moral som sier at kvinner skal sitte bakerst, at de skal arve mindre enn menn, at de ikke skal få de samme mulighetene som menn, at de ikke får være religiøse predikanter på lik linje med menn, er ikke moral i det hele tatt. Det er den største umoral, og det skal vi kjempe imot ved hver eneste skanse. 

Les også: Like mange praktiserende muslimer som katolikker i aldersgruppen 18 til 29 i Frankrike

Uoverkommelig avstand

Hvis det er noe denne videoen greier å illustrere, så er det at problemene som oppstår når man prøver å tvinge to diametralt forskjellige kulturer til å leve sammen er uoverkommelige. Det er som å prøve å presse sammen to biter i et puslespill, som egentlig hører hjemme langt ifra hverandre. Du risikerer å ødelegge bitene, og jo hardere du prøver, desto mer skade gjør du.

Vi passer ikke sammen rett og slett. Det vanskelige dobbeltlivet en del muslimsk ungdom i Vesten lever er et uttrykk for dette. Det er på høy tid at vi slutter å prøve. 

Vestlig kultur er fantastisk. Vi har våre tradisjoner, vår etikk og humanisme. Det vestlige er å tro på seg selv som et individ. Å ta ansvar for egen skjebne. For oss handler ære om hardt arbeid og mot, ikke om underlivet til kvinnene i familiene våre. På dette området har vi ingenting å lære av islam.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon