Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det er stedet der de som er noe innen makt møtes og her kan de gå fra det arrangement til det andre.

Et sted der en må være for å se for å bli sett. Man er liksom ikke noe om en ikke har vært på Arendalsuka.

Politikk er forbud

Sist ute er at arrangementer ikke kan inneholde ord som henspiller på alkohol, det være seg «bar» og «vorspiel». Dagens Næringsliv har endret navn fra «Politisk bar» til til «Politisk snacks».

– Vi ønsker ikke å ha fokus på alkohol og alkoholliknende ord, sier Helle Ruhaven i prosjektgruppen til Arendalsuka til Medier24.

Vårt Land kan melde at gudstjeneste også er forbudt, begrunnelsen var at slikt arrangement ville være ekskluderende for de som ikke var kristne. Selv om tema for gudstjenesten var moderne slaveri.

Les også: Får ikke ha gudstjeneste på Arendalsuka

Politikk er å kontrollere hva du og jeg skal få vite

Først fikk Alliansen og Sian lov til å delta, de hadde vært med før. Men da ville ikke Arbeiderpartiet møte opp. Siden arrangementet er underlagt kommune- og fylkespolitikere som kontrolleres av Arbeiderpartiet, samt at LO satt også i styre. Ble vedtaket omgjort og Alliansen og Sian utestengt.

Les også: Alliansen og SIAN får likevel ikke delta på Arendalsuka

Ikke får de tale og ikke får vi lytte til hva de har å si

Politikere vil ikke at vi skal tenke selv og gjøre opp vår egen mening. En kan spekulere i årsaken til Arbeiderpartiets handlemåte i denne sak. Da med tanke på hva Alliansen og Sian står for.

– De er motstandere av multikultur og globalisme.

Vi stemte nei til EU, men likevel meldte AP-leder Gro Harlem Brundtland oss inn i EØS, den eneste forskjellen er at vi ikke får være med å bestemme – vi må bare gjøre som de sier. Nå er grensene våres åpne og vi opplever negative konsekvenser av det.

Politikk er å ikke innrømme feil

Det var stor entusiasme med fremmedkulturell tilflytning og at Norge begynte å utvikle seg til et multikulturelt samfunn. Alle som stilte spørsmål ble stemplet som rasister og få våget å si sin mening høyt.

Les også: Jon Helgheim mener Norge bør stanse all innvandring fra ikke-vestlige land etter nedslående rapport

Media toner det ned og foretrekker å presentere gladsaker om Fatima som fikk toppkarakterer og skal bli lege. Politikerne bevilger seg selv god lønn og bosetter seg langt vekk fra problemene. Skjer det noe alvorlig og de blir nødt til å svare så velger de å skylde på andre, vel og merke for det negative, men det positive tar de æren for.

I en slik kontekst er det forståelig at de ikke vil ha så mye snakk om det multikulturelle prosjektet. For eksempel kostnadene. Det er regnestykker som viser at det reellt ligger kanskje opp mot 250 milliarder i året. Det samme beløpet som vi tar ut av Oljefondet i året.

Les også: Tidligere journalist i Finansavisen: Ikke-vestlig innvandring koster om lag 250 milliarder årlig

Vi har enda til gode å få høre noe om kostnadene fra politikere, selv om de sitter med tallene. Det er lettere å gi kritikere «no-platforming» slik at velgerne ikke våkner.