Det er en sex-skandale i luften, Erna. Og Trine Skei Grande må ta ansvar som alle andre

Venstres leder Trine Skei Grande, Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Høyre og FrP har nå kommet frem til enighet med Trine Skei Grande om at Venstre skal inn i regjering. Snart kan vi forvente at statsrådskabalen offentliggjøres. Det har nå gått ti dager siden Resett skrev at Venstre-lederen i 2008 hadde sex med en beruset 16-åring. Historien har «vandret» blant politikere og journalister i årevis.

Resett gravde litt mer i saken, snakket med familien til gutten, og vi er overhodet ikke i tvil om at hendelsen er reell. Vi har tidligere begrunnet hvorfor en av landets viktigste politikere ikke bør ha en slik «hemmelighet», blant annet fordi det gjør henne sårbar for press. Det kan både handle om økonomisk eller annen korrupsjon eller press fra utenlandske makter. Med en mulig statsrådspost for Trine Skei Grande, blir spørsmålet prekært. Det er også et spørsmål om tillit og personens dømmekraft.

De andre store mediene har foreløpig ikke villet omtale saken. Det første unntaket kom i dag med Trygve Hegnars leder i Finansavisen [bak betalingsmur]. Det andre nyhetsnettstedet som i det hele tatt har omtalt det, kom også i dag i Bodøposten under overskriften Trine Skei Grande i sex-skandale med ung gutt?

Bodøposten har spurt pressesjefen i Venstre, Jan-Christian Kolstø, som uttaler:

– Dette er usanne rykter, og den andre parten i saken ønsker ikke oppmerksomhet om dette. Aftenposten og Dagbladet og flere andre har kontaktet meg angående dette, de har valgt å ikke publisere saken.

Til Resett har Kolstø også tidligere innrømmet at Venstre har kjent til ryktene, men han har ikke villet svare på hva eller om partiet har foretatt seg noe eller om de har konfrontert Skei Grande med det. Men i denne uttalelsen til Bodøposten, er det en selvmotsigelse, som de som fortsatt måtte være i tvil om Resett har belegg for påstandene burde legge merke til.

For det første hevder Kolstø at det «er usanne rykter», men deretter anerkjenner han at det er en annen part i saken som «ikke ønsker oppmerksomhet om dette». Men hva er det i så fall «den andre parten» er en part i, Kolstø?

Dette er Skei Grande-saken

Den andre parten som Kolstø snakker om var 16 år gammel da samleiet med Skei Grande skjedde. Resett kan også bekrefte at «den andre parten» ikke ønsker oppmerksomhet, og det er også riktig at han eller familien aldri har varslet om det. De ønsker å legge hendelsen bak seg. Det familiemedlemmet vi snakket med sa også klart at «vi ønsker ingen skriverier om det.»

Dette ønsket har ikke Resett fullt ut etterkommet, og det er der vi nok har vurdert de presseetiske sidene litt annerledes enn andre medier. Vi mener at allmenne hensyn knyttet til Trine Skei Grandes makt, posisjon og innflytelse likevel tilsier offentliggjøring av hendelsen i generelle termer og mest mulig uten å peke på hvem offeret var.

Og det er også en betraktning at det jo er selve overgrepets grovhet som gjør at gutten – som nå er 26 år gammel – ikke ønsker å stå frem eller få rippet opp i det. Dette var ikke noe han var stolt over. Tvert imot påførte Skei Grande ham og familien stor skam, så mye at det ble et traume som måtte behandles. Det kan heller ikke utelukkes at det finnes andre ofre som innser at de ikke er alene når vi belyser Skei Grandes tidligere atferd. Det var også et av de viktige argumentene for at vi publiserte navnet til den siktede «samfunnstoppen» i Tromsø, tidligere fiskeriminister Svein H. Ludvigsen. Og nå ser vi at stadig flere melder seg til politiet med opplysninger i den saken.

I dag slår NTB opp at Unge Høyre leder Kristian Tonning Riise hadde sex med en beruset 16-åring da han selv var 25 år. Skei Grande på sin side var 38 år da hun hadde sex med en beruset 16-åring. Men det skriver NTB eller de andre MSM-kanalene i Norge ingenting om, før så smått med Finansavisens omtale i dag.

Det er på grunn av den da 16 år gamle guttens ønske om å legge hendelsen mest mulig bak seg at Resett ikke har identifisert hvilket bryllup det var snakk om. Men MSM vet det godt. Vi har heller ikke beskrevet selve hendelsen i ytterligere detalj utover at Skei Grande var den som tok initiativ, ja «presset seg på,» som vi har skrevet. Det betyr ikke at vi ikke vet mer. Vi har snakket med familien og vet hvem gutten er.

Ved å gjøre det på denne måten, håpet vi at guttens identitet kunne forbli helt skjult – og det tror vi fortsatt er mulig. Men ballen er i Skei Grandes hender. Hun vet hva hun har gjort, og det vet Resett også. Det eneste anstendige Skei Grande kan gjøre, og det som er påkrevd for en mulig minister, er å gjøre som andre politikere som nå eksponeres for seksuelle relasjoner med svært unge mennesker. Man innrømmer omstendighetene, beklager det og forsøker å gå videre.

Kommer Skei Grande nå på banen i denne saken, trenger man ikke rippe opp i detaljene, og guttens ønske om å legge hendelsen bak seg kan oppfylles best mulig. Venstre-lederen kan simpelthen gå ut og si at hun erkjenner dårlig dømmekraft ved en hendelse for snart ti år siden, at det er noe hun beklager og som ikke skal gjenta seg.

Hun må gjenreise den tilliten hun tidligere har sagt at andre politikere er avhengig av. I motsatt fall bør hun gå ut å dementere de «usanne ryktene», hvis det er det hun fortsatt prøver å fortelle sine egne partifeller at de er.

Statsminister Erna Solberg er i ferd med å ansette en minister som har en tikkende politisk bombe med seg i veska. Også statsministeren utviser dårlig dømmekraft hvis hun lar denne utnevnelsen av Trine Skei Grande passere uten at sex-saken med en 16-åring er avklart i offentligheten.

Man kan gjerne avfeie Resett som et «alternativt media», slik VG gjør i dag. Men vi har nå over 80.000 unike lesere om dagen og våre saker spres raskt på sosiale medier. Det er faktisk en uavklart sex-skandale i luften, Erna. Og den dreier seg om Trine Skei Grande.

 


Publisert: jan 16, 2018 @ 7:15 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • Astraios

  Dette begynner å bli komisk.

  De samme journalister som jager i flokk fordi Tonning-Riise hadde sex med en full 16. åring kommer med tåpelige bortforklaringer når TSG på 38 år hadde sex med en full 16-åring.

  Da skandalen om TV2s Karianne Solbrække og Bhatti kom opp truet VG folk med utestengelse dersom de nevnte hennes navn i debattfeltene. Men så kom Hegnar og da ble det tyst.

  Snakk om dobbeltmoral.

  Og VGs Hanne Skartveit angriper som vanlig selektiv og forsvarer seg med at Resett er «høyrevridd og finansiert av rikfolk»? Vet Hanne Skartveit at VG er eid av børsnoterte Schibstedt og eierne ikke akkurat er fattigfolk?

  Nei – kampanjen er rettet mot menn i politikken mens kvinner skal vernes.

  • NRKerPropaganda

   Og hvorfor har vi sveklinger som Tonning Riise som trekker seg for å ha sjekket opp en dame i fylla? Sier ikke det noe om hvor svake menn vi har i dette samfunnet som bøyer seg for denne metoo-propagandaen?

   • Kjell Ivar Brynildsen

    Kan det ha med det å gjøre, at han risikerer 10 års fengsel, om han bli dømt for å ha utnyttet en bevisstløs jente seksuelt?

   • GHjo

    Nei, la oss få innført Sharia, dablir det slutt på dette tullet.
    Da er menn alltid uten skyld, det er alltid kvinnene som frister og lokker menn til å begå overgrep.
    I mange islamske land, blir voldtatte kvinner steinet til døde og flere vestlige kvinner,som har blitt voldtatt i islamske land, har blitt kastet i fengsel,når de har anmeldt voldtekten.
    Likevel står vestlige kvinner fremst i køen, med velkomstplakater og heier muslimer,medbringende Islam i hundretusenvis, inn over Europas landegrenser.

    • Brian Cohen

     Det ironiske er at det nok er det som blir utfallet om noen år uansett. De mest ihuga $metoo-fanatikerne er også de varmeste forsvarerne av kvinneundertrykkelse i «fremmede» kulturer…

    • gunhild gunheim

     Hva er det som gjør kvinner så i de grader dumme?!

     • Vulpert

      Morsinstinktet, kanskje…

     • Medfølelse kjemisk blottet for visdom.

    • Sir Wilkins

     Jeg har sagt akkurat det samme, gud (sorry) Allah hvor fint det skal bli i Norge når ikke kvinner lengre får lov til: kjøre bil, stemme, frata menn barn og hus ved skilsmisse, bli votert inn i stillinger de ikke klarer å få ved konkurranse mot menn, ha lærer stillinger der venstrevridd propaganda tvinges inn i uskyldiges barns sinn. Så om Norge blir fullverdig Islamsk stat etter at jeg er død om 40-50 år bryr jeg meg ikke om det siden jeg ikke har barn. Men jeg kommer til å nekte å ha trynet fult av skjegg og ligge med ræven i være fem ganger om dagen.
     Jeg er MGTOW.

    • T.O.Glas

     Feminismen startet bra, men ser ut til å bli undergangen til samfunnet, slik vi kjenner det.
     «Veien til helvete er brolagt med gode forsetter».

   • Altberger

    Mr propaganda. 26 år gamle menn har ikke sex med 16 år gamle jentunger

    • NRKerPropaganda

     Jeg kjenner mange som har vært i den alderen og hatt sex med unge kvinner på 16-17. Det er absolutt ingenting galt at unge menn og kvinner har sex med hverandre. Om du blir sjokkert over at en ung mann på 26 har sex med en ung kvinne på 16 så har du store problemer.

     Og det å være 16 år er ikke å være en «jenteunge». Spar meg for slikt vrøvl.

     • Altberger

      Ok. Da er vi uenig om dette. Jeg synes ikke det er greit at folk på 26 ligger med 16åringer

     • Vulpert

      La de i den alderen selv svare på det.
      20 til 30 er kanskje bedre? Eller 30 til 40?
      Noen 16-åringer er faktisk smartere enn langt eldre mennesker – kanskje ikke i teoretisk/faglig utdannelse – men mentalt.

     • Qweetry

      Uff, dere ikke-troende assa. Vi har fått ett forbilde i Muhammad, og han hadde ingen problemer med å gifte seg med ett jentebarn når han selv var over 40. SIden han gjorde dette, er det ingen problemer for oss andre å gjøre det samme…

    • Olaus Trøgheim

     Men 38 år gamle kvinner som har sex med berusede gutter er ok?

     • Altberger

      Selvsagt ikke. Hvordan kunne du dra en slik konklusjon?

     • Olaus Trøgheim

      Siden du valgte bare å kommentere den ene vinklingen. Men da mente du altså begge. Greit.

    • SimenTerjeLauvli

     IDIOT ! Min første kone var 13 år yngre enn meg.

     • Altberger

      Men hun var kanskje ikke 16 da dere ble kjærester? Det er forskjell på 16 og 26 VS 26 og 39. Handler om likefot.

   • Spaceman_Spiff

    Rekk opp hånda den som ikke har brukt alkohol for å smøre damene litt på dette punktet! Og damene lar seg villig smøre med viten og vilje om hva som er på gang.

    Eneste problemet her er at hun er på grensa til ulovlig…

    • Blurb1000

     Jeg rekker hånden opp.
     Jeg er så fornøyd med mitt utseende og vesen at jeg forventer å bli påspandert drinker og øl av damene. Jeg er over femti, men fortsatt ukysset.

     • Kimmern

      Så godt å se at jeg ikke er alene…

     • Blurb1000

      Ja, det varmer. Vi skulle kanskje finne sammen? 😉

   • AJansen

    Trodde ikke han hadde det i seg utifra typen.. men med en full 16 åring som ikke vet bedre.. maybe.

  • Tor Anders Engen

   Må ikke glemme at Schibsted eies av bankfolk som har tette bånd til våpenindustrien, noe som den avdøde Bechir Rabani avslørte. Ikke uten grunn at MSM er krigshissere, dem er betalt til å være det.

  • 1984

   Er denne gutten etnisk norsk?

   • Blurb1000

    Nei, han er trønder.

    • 1984

     😉

    • Antistatisk

     Det skal en kule til en trønder, en kulerund en… 😀

     • Blurb1000

      Feil! …ei kulerund ei.

      Eller slik: ei kul er und ei

    • Marcus_T

     Hadde du sagt Bergenser kunne jeg ha trodd deg. De er som kjent ikke etnisk Norske.

     • Anne-Grethe Christensen

      Feil, bergensere e kje fra Norge, de e fra Bergen😂😂

    • AJansen

     Jeg pleier å si…»itj for å skryt, men æ e trønder»

    • André Solstad

     Haha, dagens. 🙂

  • Kjell Ivar Brynildsen

   Politiet bør etterforske begge sakene, de trenger ikke vente på en anmeldelse. Det er rimelig å tro at det foreligger brudd på straffelovens §291 og/ eller 295.

  • GHjo

   Det hører også med i denne saken, at Skei Grande har uttalt seg fordømmende mot andre «isamme båt», til tross for at hun selv «sitter i glasshus».
   Et annet moment som også bør bringes på det rene, er om Skei Grande ikke var klar over at det var vitner til samleiet, eller om hun var klar over at andre så på, men likevel ga blaffen og gjennomførte samleiet, hvilket, hvis så er tilfelle, setter saken i et ganske spesielt lys.

   • Hermann

    «Tilsynet for høg moral» står for fall……….

    • Vulpert

     Blir ett tungt fall…

  • tomnico

   MSM vil vente med offrnliggjøring til en passende anledning hvor TSG i regjering, ikke gjør som MSM sier.

  • Hermann

   Som George Orwell skrev i storverket «Animal Farm»:

   «All animals are equal but some animals are more equal than others»

   Han sa også dette:
   “The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it.”
   ― George Orwell

   Vi er inne på et farlig VENSTRE-TOTALITÆRT SPOR !

   • Aleksander Brestrup

    NRK og Faktisk.no er deres farligste redskaper.

    De er de nye fascistene…

   • Hermann

    I dag offentliggjorde forøvrig Hegnar.no webversjonen av lørdagens lederartikkel i Finansavisen som omhandlet Skei-Grande saken:

    http://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2018/01/Trygve-Hegnar-Sex-and-the-City

   • CMS

    Vi er farlig nær endestasjonen, hvor tilsynelatende venstrepolitikk sørger for å holde folket i sjakk, mens nyliberalismen snikes inn bakdøra. Venstrepolitikk har aldri handlet om annet enn å samle all makt og penger på færre hender enn noe annet system. Derfor blir denne evinnelige H/V-skalaen intet mer enn enn effektiv sperre for ordentlig tenking. En ser på tempoet at det må smelle snart nå. Be prepared….

  • Spaceman_Spiff

   Stray Spetalen har vel vært investor i Schibsted også tror jeg.

  • Spaceman_Spiff

   Samme paradokset som der de omfavner retten til islamister til å tale varmt for etnisk rensing av jøder og innføring av sharia i Norge, men neida… vi snakker heller i store bokstaver om en og annrn som vil sende dem hjem og nekte de predikantene adgang til Norge.

  • gunhild gunheim

   Hele sytemet er råttent. Og Skartveit ser ikke ut til å være særlig glup.

   • Vulpert

    Jo, jeg mener hun er det – men så lenge ikke andre tilbyr bedre lønn, forholder hun seg til nåværende arbeidsgiver.

  • Insanus

   Bodøposten har spurt pressesjefen i Venstre, Jan-Christian Kolstø, som uttaler:
   – Dette er usanne rykter, og den andre parten i saken ønsker ikke oppmerksomhet om dette.

   Tidenes selvmotsigelse fra talspersonen for Venstre. Hvis hele saken er basert på usanne rykter finnes det vel heller ingen «annen part i saken», eller..

   • Erling Bragason

    De bruker ordene «den andre parten i saken», om den MISTENKTE. Selv om forfatteren av denne artikkelen klarer å vri dette til å bli en «selvmotsigelse», så er det bare en naturlig ordlegging som faller seg naturlig inn, for de som blir bedt om å svare på henvendelsen…

    • Insanus

     Du må legge til mye godvilje for å komme til den konklusjonen. Ikke enig.

     • Martin Thoresen

      Hva i alle dager mener du med det? Hvorfor må man «legge til mye godvilje» for å komme til den vanligste og mest logiske konklusjonen?
      I absolutt ALLE saker der en mistanke blir fremført omtales personen som mistanken dreier seg om som den «andre parten», hvorfor skulle akkurat DETTE tilfellet være det eneste unntaket der det ikke gjelder?

  • Orsen330

   Er TGS bare 38? Jeg trodde hun minst var 58 da hun koset seg i potetåkern med et barn. Kanskje det var i oktober og?

  • CMS

   Jeg vet ikke hva som er verst av å være mann idag, eller en tenkende kvinne med slike «medsøstre». Jeg skjønner godt at mange mannfolk avskriver kvinner helt og holdent, men husk at vi ikke alle er sånn. Vanligvis ville jeg aldri ment at det hadde vært noe poeng i å påpeke ting som dette, og i alle fall ikke i aviser som Resett, men når det gjelder kvinner begynner det faktisk å bli nødvendig!
   Tips: Lag dere et par nøkkelspørsmål for å luke ut de verste galningene, eller påstander. Som f.eks at noen kvinner faktisk passer best hjemme. Den alene burde gjøre sitt, for de greier ikke å skjule galskapen i møte med sunt vett i visse saker 🙂

 • Larsen

  «Dette er usanne rykter, og den andre parten i saken ønsker ikke oppmerksomhet om dette.»

  Goddag mann økseskaft. Man bestemmer seg på forhånd hva man skal si uavhengig av hva det spørres om.

  Ja, nei, det er jeg usikker på, men kan bare konkludere med et skråsikker nja.

 • Harriet

  Du har et problem, Lurås ! Du synes helt besatt av denne saken, å spa opp dritt mot Trine Skei Grande. Ta den til politiet, hvis du mener du har en god sak. Hvis ikke, bruk avisen til å bli en motvekt til MSM! Hvis ikke, legg den ned!

  • Kjell Svensen

   Forstår du ikke poenget her?
   Poenget er at MSM nekter å skrive om en forholdsvis alvorlig sak samtidig som de slår stort opp lignende saker.

  • Fred I. Huset

   Hver gang jeg ser henne på TV, kommer jeg til å tenke på denne episoden i åkeren, som etter alt å bedømme virker å være sanne. Ingen har så lang avist dette.

   Vi kan ikke ha en minister som er nærmest pedofili. Hva når hun som minister skal ta imot besøk av mindreårige, besøk fra utlandet, reptrsentasjonsoppdrag? Må jo medføre en ganske klein stemmning.

   Det er jo ikke til å unngå at en minister blir gransket av media. Kanskje utenlandsk presse er mer interesert i å grave. Før eller siden vil dette slå ned som en bombe. Jo før jo bedre.

  • Astraios

   Finansavisen skriver også i dag om Trine Skei Grande. Det er ikke rykter mer enn hva MSK har betalt diverse varslere for å stå frem. Familien til guttungen har bekreftet saken.

   Men hele #metoo kampanjen handler om menn og ikke kvinner, dvs manshaming og her passer ikke saken om TSG inn må vite.

  • Brian Cohen

   Og hvorfor blir ikke Lurås & co. anmeldt for injurier, hvis vi snur på flisa…?

   • Jan Erik Ellingsen

    Fordi da vil sannheten lomme frem, Einstein… (Harriet)

  • Svein Svendsen

   Skyldes denne manglende viljen til å forfølge saken at det er en kvinne som er mistenkt denne gangen? Det virker absolutt slik.

  • RiksyWiksy

   Helt enig! Resex har allerede utspilt sin rolle kun få måneder etter lansering. Det eneste han tjener til nå, er å spikre inn sin egen blekke som totalt useriøs, og med det gi MSM mer ammunisjon hver gang de finner det formålstjenlig å feste nettopp den lappen på motstandere og dem som ønsker en edruelig innvandringsdebatt. Det samme skjer med dette forvillede kommentarfeltet, og dermed kommentarfelts rykte forøvrig. De er alle blendet ar Grandehat like mye som demokratene og MSM er blendet av Trumphat.

 • Birgitta Sol Garvik

  Det ble iallfall slått opp som stor skandale , og til og med kanskje straffbart , at han formannen i Unge Høyre som måtte gå av nå , hadde sex med en full 16 åring.
  Hva som er forskjellen på at hun 16 åringen var medlem av Høyre , og han 16 åringen ikke var medlem av SP , forstår ikke jeg.
  Det er jo et overgrep uansett !!

  • Bård Mannseth

   Forskjellen er vel at i det ene tilfellet var det en gutt og i det andre var det en jente. Likestilling krever stor grad av forskjellsbehandling vet du.

 • Harald

  Jeg kan ikke i mine villeste fantasier tro at Erna og Siv er så idiote dumme at de gir Skei Grande en ministerpost. Det vil være politisk selvmord begått med begge øynene åpne.

  • enell

   Erna vil beholde regjeringsmakten. Jeg vil tro at hun mener det vil være vanskeligere for Knut Arild å felle regjeringen hvis Venstre blir tatt inn.

   Så det er åpenbart et betydelig opportunistisk element her. Eller som politikerne så gjerne kaller det; samarbeidsevne, imøtekommenhet mtp politiske løsninger, regjeringsdyktighet, ansvar i praksis, eller noe annet sludder.

   En regjeringskrise nå hadde vært noe, eller hva? Folket viser jo stor tillit til venstresidens foreløpig største parti, som da må basere seg på Rødt, KrF, SV, MdG. Er ikke det en politisk umulighet i disse dager? Det er kun SP som kan sies å ha noen integritet igjen.

   Kom igjen Knut Arild; gå for en AP-regjering! Da sprekker venstresidens politiske alternativ for flere tiår fremover, i velgernes øyne.

   Det man burde ha gjort er å ettergå vår politiske modell svært nøye, det er den som ligger i bunn for de forholdene vi nå ser.

   • skogalv

    Kanskje demokrati hadde vært noe?

    • Vulpert

     Direkte demokrati er løsningen.

     • 1velger1234

    • enell

     Det skal man ikke se bort fra. Men demokratiet må åpenbart sikres bedre, slik at det ikke ligger der som en åpen honningkrukke for de mest opportunistiske. Som svært ofte har en totalitær mentalitet. Sosialister og muslimer innberegnet.

     Vi ser hva det fører til.

   • Vulpert

    Enig.
    Jo mer Knutter`n og partiet hans støtter venstresiden, jo mindre oppslutning vil hans parti få, og forsvinner ut i intet.
    Tror de fleste av KrF`s velgere går borgerlig/høyre.

  • ytringsfrihetfred

   Så dumme ser det faktisk ut til at de har tenkt til å være.

  • Peter Hooboken

   Hun blir minister. «Alle» ser bort fra saken

   • Vulpert

    Tror faktisk ikke det.
    H og FrP – og selv V kan ikke ta den sjangsen.
    Selv i msm sitter det hauker som blir nødt til å grafse i hennes privatliv – som de ofte gjør i andre politikeres liv.
    Om ikke, vil en hel nasjon gå rundt å flire av msm, politikere og hele systemet – slik de gjorde i tidligere østblokken.
    Mat for humorister og revyforfattere.
    (oops – dagens humorister sparker ikke hit og dit, de bruker venstrebeinet til å sparke til høyre).

  • Sir Wilkins

   Kanskje det er et svært lurt trekk å gi henne en ministerpost, for i saker de Venstre ville stemme annerledes enn Høyre og Frp. kan de true henne til å stemme slik de vil, hun kommer til å bli en marionette minister for Erna og Siv så lenge ingen begynner å snakke om den store elefanten i rommet selvfølgelig.

 • Gal Person

  VG, Dagbladet, NA, NRK, Høyre, Venstre, Ap, SV, FrP, KrF snakker alle om likestilling, snakker og snakker, men som alltid skal kvinner ha beskyttelse de samme ikke unner mannen.
  Ser en dame på en naken mann, så er det mannens som blotter seg, er det en mann som ser på en naken dame så er det mannen som er en skikker…

  • NRKerPropaganda

   Våger du å kritisere norsk presse? Pass deg nå. Frimurer-eliten har øyner over alt.
   Å stå i veien for agendaen kan få store konsekvenser.

   • Kjell Ivar Brynildsen

    Som gammel frimurer (utmeldt for mange år siden, etter å ha nådd VI-grad) vil jeg definitivt hevde at medlemskap i organisasjonen har relevans i saken om Ludvigsen. De påstår naturligvis selv hardnakket at de ikke gir fordeler til losjebrødre, men det er bare sprøyt. Det skjedde hele tiden da jeg var med, og det har ganske sikkert ikke endret seg stort. Mange dommere og politifolk er med i organisasjonen, i tillegg til andre «samfunnstopper».

    Matrikkelen er tilgjengelig og kan kjøpes av logen, så media har ingen unnskyldning for ikke å sjekke om de forskjellige aktørene i saken er frimurerbrødre. Den røde boka bør stå på fremtredende plass i enhver redaksjon som driver gravende journalistikk.

   • Kvikksølv og fluor?

    Hahaha , ja jeg er på den tredje facebook profilen min nå:)
    (De legger ned profilen hvis men er tilstrekkelig konservativ)

  • Astraios

   MSM bedriver målrettede aksjoner når de skal ramme personer – og hele #metoo kampanjen går ut på å angripe menn i politikk og ellers med makt. Det har både VG og Dagbladet åpent innrømmet.

   VG truet folk med utestengelse da skandalen om Karianne Solbrække og Bhatti var et faktum. Men Hegnar publiserte navnet hennes.

   Nå kommer VG og Hanne Skartveit med hyklende bortforklaringer om «rykter» – men Trygve Hegnar og Finansavisen omtaler henne i Sex and the City – samme som Resett.

   Hvilket manipulerende media er det vi har i Norge – og kvinnelige redaktører synes være de verste manipulatorer.

   Fri presse og «kvalitetsjournalistikk»?

   • Vulpert

    Mannlige mykjournalister soler seg nå i glansen, og får en stjerne i boka hos kvinnelige kolleger.

  • Martin Thoresen

   Skjønner dette ble avansert, men jeg skal prøve å forenkle det litt for deg:
   Ser NOEN (mann eller dame) på en annen naken person (mann eller dame), UTEN at den nakne vet at du ser, da er denne personen en kikker.
   Viser NOEN (mann eller dame) sin nakne kropp til andre ubedt, da er denne personen en blotter.
   I begge tilfellene ser en person en annen naken, men du ser forhåpentligvis hva som gjør at i det ene tilfellet er det den nakne som er aktiv, og i den andre den som ser som er den aktive parten.

 • Leon

  Det er en skam at media er så til de grader samkjørt. Skei Grande har et damoklessverd hengende over seg og kan ikke ta legitime beslutninger om pressestøtte, NRK-lisens osv. Sverdet har hengt der lenge, og det er et demokratisk problem at det ikke har vært allment kjent før nå.

 • Blurb1000

  Det er offisielt!!
  Trygve Hegnar skriver i dagens Finansavisen på lederplass om Trine Skei Grandes barnevoldtekt i en åker. Dama er så godt som ferdig. Helsepersonell og familie bør ha et ekstra godt øye til Trine i disse dager.

  • rolf

   Stemmer dette? Hva skrev han?

 • Kjell Ivar Brynildsen

  Det bør antagelig tas ut tiltale mot Unge Høyre-lederen etter Straffelovens §291;

  Med fengsel inntil 10 år straffes den som

  a) skaffer seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd,

  b) har seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen, eller

  c) ved vold eller truende atferd får noen til å ha seksuell omgang med en annen, eller til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv.

  Denne paragrafen er høyst relevant for saken med en fulle 16-åringen som Unge Høyre-lederen benyttet seg av, ref. dette eksempelet;

  https://www.dagbladet.no/nyheter/mann-27-domt-til-fire-ars-fengsel-for-voldtekt-av-bevisstlos-18-aring/67627332

  • Vulpert

   Det var da fælt, da…
   Gleder meg ikke til gjennomføringen av paragrafsamfunnet (mener å ha lest noe om det:))
   De siste ukene har jeg skreket: Heyy- trakassering…hver gang en kvinne har dultet borti meg, eller lagt sin hånd på skulder eller arm.
   Stort sett til personlige og almen latter.
   Forsvarer ikke overtramp, men har ikke dette tatt litt av á…?

 • Ivar Systad

  Jeg kan huske å ha lest på nettet , at gutten var i familie med en person som hadde en høy stilling i V, og derfor var i bryllupet til Ola Borten Moe hvor denne episoden tok plass.
  Om dette stemmer er det lettere å forstå hvorfor de involverte ikke ønsker publisitet om denne saken. Men det fratar de ikke ansvaret for å tilbakeholde opplysninger som skulle vært offentlige, da hun er en folkevalgt som kan bli valgt til minister.
  Alt som kan bli brukt som pressmiddel mot henne senere, må selvfølgelig frem i lyset.

 • Kjell Svensen

  Nå fikk jeg kjennskap til detaljene i saken, og om det jeg fikk kjennskap til er sant så grenser det til voldtekt!

  • SimenTerjeLauvli

   SELVFØLGELIG ER DETTE VOLDTEKT, Det er Skei GRANDE mot en 16 åring.

   • Kjell Svensen

    Å avgjøre den saken bør vi overlate til retten, og politiet bør absolutt sende denne saken til retten.

    • Vulpert

     Dette er tull.
     Det er intet straffbart i denne saken.
     Rett skal være rett.
     Verre er det at vi kan få en minister uten realitetsorientering – påvirket eller ikke.
     Nasjonens sikkerhet er i limbo – innenriks og utenriks.

     • Kjell Svensen

      Vi vet ikke om handlingen er straffbar, derfor bør politiet og rettsvesen ta saken!

     • Olga Helgersen

      Du skriver at du har fått kjennskap til detaljene. Hvorfor tviler du på om handlingen er straffbar? Dette overgrepet er Mind Blowing, så nedrig som det er mulig å bli- om mine opplysninger stemmer. Om politiet har eller fikk kjennskap til saken er det merkelig at de ikke selv tok ut tiltale.

  • Vestlandsguten

   Jepp! Denne historien summer på diverse forum og sosiale medier, og jeg har også fått høre hvem denne gutten mest sannsynlig er. Og omstendighetene rundt denne hyrdestunden. Jeg er enig i at det er helt i grenselandet for voldtekt. Et overgrep i beste fall.

   • BernstGunnar

    La nå stakkaren forbli anonym. Han har lidd nok.

 • KriKra

  Men fotballtreneren trenger ikke stå skolerett for Resett. Dere velger omtale dere også, akkurat som MSM, så slutt å lage konspirasjoner

 • Aleksander Brestrup

  MSM ser at Venstre og Trine Skei Grande kommer til å svekke FrP i regjeringen – derfor ønsker de at hun får arbeidsro til å drive sin sabbotasjepolitikk.

  Annerledes kan ikke MSM unfallenhet forstås…

 • Golge Heppen

  Det er ikke en familie i Trøndelag som bestemmer om en person er i stand til å styre landet. Disse sakene handler dessuten ikke om lovbrudd, men tillit i folkevalgte verv.

 • NRKerPropaganda

  Hva med metoo og norsk presse? Hva synes du om den?

 • cortado

  Når en minister skal utnevnes, er det vanlig at statsministeren spør vedkommende om det ligger saker i fortiden som kan komme opp og skade regjeringen. Hva vil Skei Grande eventuelt svare da?
  Med alle sakene om plagsom opptreden, sex og sms-porno, som er kommet frem de siste ukene, virker Skei Grande-saken som en slags «elefanten i rommet» på mer enn en måte.

  • Reidar S

   Utmerket tvetydighet den der med i rommet

 • Knut Rasmussen

  Ja det er en hekseprosess uten like som svartedauen. De er sataniske krefter som har sluppet løs.
  Nå faller den ene mannen høyt oppe som har klådd på damer. Og fallet er stort, så stort at vedkommende kanskje begår selvmord noe som har skjedd i USA.
  Menn reagerer ikke på slik klåing, men for kvinner er det ære med i spillet. Kvinner sliter mellom rollen som hore og madonna.
  Hvis ikke hun sier kraftig og melder saken til politiet så tror hun at hun er merket som hore resten av livet, som en forbannelse.
  Den store religionen i våre dager er sykelig sjøldyrkning.
  Menn blir framstilt som overgripere og onde, mens kvinner fremstår som hellige gudinner.
  Når kvinner fikk rettigheter i likestillingens navn, så måtte det gå ut over mannen. Mannen er kommet ille ut i mange henseender som forskningen viser.
  Det er 25% av menn som aldri opplever å stifte familie med barn. De er derfor mange menn som er på utkikk etter damer på arbeidsplassen og i det sosiale liv. Det er mannens lodd i livet å ta initiativ og å være familiens beskytter. Disse egenskapene får mannen ikke virkeliggjøre og vi skjønner at det er mange frustrerte menn der ute.

  • tarjei v

   Dagens klokeste!

  • SimenTerjeLauvli

   Respekt

  • ytringsfrihetfred

   Skikkelige menn behandler kvinner med respekt når de tar initiativ i håp om å finne kjærligheten. De trykker dem ikke opp mot vegger og stikker tunga inn i munnen deres, eller har sex med fulle 16- åringer.

   • Antistatisk

    Tøv! Er det to personer hvor begge er kåte, enten de er edru eller påvirket, så kan hva som helst skje av tafsing, klåing, kyssing og klemming for å ende opp med å ha sex. Jeg vet det. Og jeg behandler kvinner og andre med den respekt de har gjort seg fortjent til. Så jeg er en uskikkelig mann…

  • Vulpert

   Litt på siden: Alt skar seg da vi fikk innlagt vann…:)

 • Aleksander Brestrup

  slettes

 • Kjell Ivar Brynildsen

  Jeg synes Lurås i dette tilfellet handler rett, om det er slik at han er sikker på sannhetsgehalten. Vi har to meget sammenlignbare saker gående parallelt, begge som åpenbart kan rammes av Straffeloven. Da er det i høyeste grad legitimt å stille spørsmål ved hvorfor media går bredt ut i det ene tilfellet, og underslår det andre.

  Dels identifiserer saken et stort problem i media, dels viser det også at politikere kan slippe unna med nesten hva som helst, i dagens Norge, bare man overtaler / tvinger / betaler motparten til å tie. Slik bør det ikke være.

 • Terje Hauger

  Det er fortsatt en viktig forskjell på saken med Tonning Rise og Grande-saken. Var det en maktrelasjon mellom de to? Var også gutten som hadde sex med Grande også medlem av Venstre eller Unge Venstre? Alternativt – ble gutten skjenket full og hadde sex mot sin vilje?

  Resett bør komme med mer informasjon om dette. Dersom svaret på spørsmålet er ja, så er det ikke lenger noen saklig grunn for andre medier til å holde denne saken hemmelig. Hvis svaret er nei, så argumenter ihvertfall NRK med at dette dreide seg om frivillig sex mellom to voksne personer.

  • Jens – alt er på Twitter

   Ja, det fantes en maktrelasjon mellom Trine Skei Grande og gutten: Guttens far eller mor var høytstående Venstre-politiker. Dette plasserte Skei Grande i en maktrelasjon overfor gutten, ved at gutten føler det er vanskelig å si nei til og ikke vil ødelegge for noen på foreldrenes «jobb».

   Svært påregnelig: da jeg var barn ville jeg også funnet det veldig vanskelig å si nei til eller skuffe noen på mine foreldres jobb. Møtte jeg noen jeg visste jobbet sammen med min far eller mor ville de hatt en makt over meg.

   • Terje Hauger

    Veldig interessant. Jeg forventer da at resett kan bekrefte dette og offentliggjøre det.

  • Olaus Trøgheim

   Resett prøver å skåne gutten og hans familie. Det kan Grande også gjøre ved å ta ansvar. Dersom hun ikke gjør det vil de uvegerlig bli innvolvert. Det fortjener de ikke.

 • DrD .

  Norge skal ledes av en gruppe selverklærte feminister som ikke engang evner å kontrollere sitt eget inntak.
  Enda godt vi ikke er i like dårlig posisjon som Sverige.

  • Vulpert

   He, he.. inntak…

 • KriKra

  Lurås, du har et pedagogisk problem med denne saken. Du og dine journalister prater for mye rundt den. Den kan så altfor lett avfeies med at det som skjedde var lovlig, noe det selvsagt ikke var etter endringene i straffeloven. Dessuten antyder du nå at dere vet mer, og at det kan grense mot noe mer alvorlig. Da må dette ut. Ellers svinner saken hen, og Resett blir stående igjen som idioter.

  • Jens – alt er på Twitter

   Jeg er uenig – saken kan ikke avfeies med at «det som skjedde var lovlig». En 16-åring er på kanten av seksuell lavalder, og når en høytstående mye eldre person i foreldrenes parti tar initiativ for å ha sex med vedkommende, så er det noe mange vil finne moralsk svært tvilsomt, selv om det ikke er ulovlig.

   Den som ønsker å avfeie det med at det som skjedde var lovlig, må altså først innrømme at det faktisk skjedde noe.

   Media slår nå opp at Unge Høyre-lederen skal ha hatt sex med en jente som var beruset, og sier hun ikke ville at det skulle skje. Denne gutten var også beruset, og ut fra hans traumer i etterkant er det også trolig at han ikke ville at det skulle skje om han kunne velge fritt i edru tilstand. Altså nyhetsverdig etter medias egen standard.

  • Astraios

   Finansavisen og Trygve Hegnar omtaler saken om TSG i dag.

   Tror det er andre som er på dobbeltmoralens tynne is her.

 • Feliciano

  Nå begynner historien å lekke ut. Nå Hegnar og Bodøposten. Kred til dem begge!
  Fortsettelse følger …

 • Psycho Joe

  Tror han mente kikker.
  Blir noen skriveleifer her og der.

  • Gal Person

   Takk 🙂

  • Morten Bagstevold

   Eller en ung mann som skjøper skjeks i skiosken

   • Psycho Joe

    Kjerp deg

    • Vulpert

     Scherp deg du også!
     Skjønner du ikke meningene som fremføres – med en tastefeil,l eller en grammatisk korrekt feil – får du holde deg til tegneserier.
     Vi diskuterer sak, og har meninger om mangt og mye.
     Dette er ikke forum for kommafeil og desslike (denslags).

     • Psycho Joe

      Slapp av, det var en spøk rettet mot kommentaren til Morten Bagstevold, ikke Gal Person.
      Trodde det var rimelig åpenbart, men tydeligvis ikke.

      Jeg er supersympatisk for folk med dysleksi(dyslexics are teople poo!) og kommenterer aldri andres skrivefeil.
      Så dette var nok en aldri så liten misforståelse, Vulpert.

     • Vulpert

      Tar den. Sorry for en litt for rask kommentar. Enig; teople is poo ålreit.

   • AJansen

    Likevel skjønner vi hva han mener…

 • Gal Person

  Sliter dessverre med dysleksi.

  • SimenTerjeLauvli

   Faen ikke noe å slite med, bare gi flatt faen.

   • Gal Person

    Det var et stort problem og i mange år så holdt det meg tilbake, men har overvunnet frykten og stigmatiseringen og nå synger jeg ut. Ikke er jeg lett krenket heller, men takk for støtten 🙂

 • rettnok

  Må nesten tro på historien nå siden resett hevder de vet mer enn det de skriver. Har fortsatt vanskelig for å se det for meg, men….Regner med at det ble noen store kornsirkler ute i åker’n etter denne hyrdestunden da!

  • skogalv

   Kan noen ha forvekslet paret med aliens?

  • squawk75

   Har noen bevis for at det er en kornåker det er snakk om. Det kan jo like gjerne ha vært en potetåker, et gjenlegg, en myr.

   • AJansen

    Kanskje etterpå?

   • RunCHURCH

    Helt usaklig; tre gutter diskuterte ivrig hva som var best; å ha seg med et kvinnfolk eller ha seg med myra. Diskusjonen varte helt til de ble enige om følgende: vi får høre med àn Lars for han har erfaring med kvinnfolk!

    • Blurb1000

     Hysterisk!

 • Ten4

  Forskjellen mellom sakene er selvsagt og opplagt at Grande er en kvinne. Da gjelder ikke premissene bak #Metoo.
  #Metoo eies av krenkede kvinner, og alle andre må holde seg langt unna.

  Grande er jo så liberal, at dette er sikkert innafor. Men samtidig har hun alltid en moralsk og etisk pekefinger klar i alle tenkelige saker.

  Hun burde bli kaffemaskinminister, slik Schøtt Pedersen var på kontoret til Jens.

 • Fredrik Lund

  Flott att Resett ikke gir seg i denne viktige saken, VG har i dag blitt tvunget til og kommentere rundt det de kaller alternativ media og konspirasjonsteorier, de aller fleste med litt over snippen forstår att her er det Resett og ikke VG som har troverdighet.

 • Suprafon

  Jeg synes denne historien om Skei Grande viser at hun har menneskelige og «normale» personlighetstrekk og kan utvise politisk ukorrekt handlekraft, og hvem skulle tro det om denne skapningen. Ellers er det vel slik at «fylla har skylda», slik det ofte er i dette samfunnet der overgrepstankegangen og krenkelsesregimet er blitt så fullendt, at folk ikke lenger kan snakke med hverandre av frykt for å bli dratt i retten eller å miste jobben. Vi er på vei mot det politisk korrekte samfunnets totale symmetri, der man ikke behøver å snakke og agere med folk lenger, et taushetens regime der alt skjer med en robots forutsigbarhet og automatikk.

  • Kjell Pettersen

   Hvis du ikke klarer å oppføre deg «som folk» er det greit du mister jobben.

 • Helge Fischer

  Hvis denne historien ikke hadde vært riktig, så burde Helge Lurås og Resett for lengst vært politianmeldt for injurier mot Skei Grande. Siden en slik anmeldelse åpenbart ikke foreligger, så styrker dette sannheten i saken, eller nærmest beviser at saken er sann. Enkel logikk.

 • Olaus Trøgheim

  Det virker som om Erna og Siv bevisst styrer mot det som i beste fall kan bli en meget alvorlig ripe i lakken. I verste fall kollaps av regjeringen. Med det innfallstyrte Stortinget vi har nå skal det ikke noe til før noen som er krenket på andres vegne over et feilsitert utsagn fra Listhaug tar affære og smeller til på en måte som MSM ikke kan ignorere lenger. Kudos til Hegnar som forsiktig prøver å hjelpe Erna her. Han viser nok en gang integritet.

 • Astraios

  Nå slår også Finansavisen og Trygve Hegnar opp saken om Trine Skei Grande og guttungen.

  Men Hanne Skartveit kommer med tåkeprat og dårlige unnskyldninger for ikke å slå opp saken på lik linje med Giske og lederen i Unge Høyre. Hun påstår frekt at Resett er «useriøs» men nå kommer også Hegnar og Finansavisen. VG får et forklaringsproblem.

  Kampanjen skal ramme menn – og ikke kvinner. Det forstår vi nå.

 • Tore Andersen

  «– Dette er usanne rykter, og den andre parten i saken ønsker ikke oppmerksomhet om dette. Aftenposten og Dagbladet og flere andre har kontaktet meg angående dette, de har valgt å ikke publisere saken.»

  Dette ble en merkelig dobbeltkommunikasjon. Den eneste tolkningen som henger på greip er at dette er løgn og må da være en drittpakke fra motparten. Det vil være drepen for Jan-Christian Kolstø og Grande hvis det kan bevises at saken er sann. I disse metoo-tider kan man ikke overleve med å beskylde offeret for å lyve. Nå må sannheten på bordet. Resett må ikke gi seg nå. Vi kan ikke ha en statsråd som lyver. Både Høyre, FrP og Venstre har utfordringer i denne saken. Nå må det ryddes opp ordentlig og alle lik må ut av skapet. Dette kan til slutt bli Regjeringens endelikt hvis det ikke tas seriøst.

 • Svein Svendsen

  Siste rykte jeg leste på Facebook er at guttungen var psykisk utviklingshemmet. Dersom dette medfører riktighet blir dette bare verre og verre. Det er absolutt ikke sikkert dette ryktet medfører riktighet, selv om alt annet stemmer. Ryktene som oppstår er imidlertid en av grunnene til at denne saken må avklares så raskt som mulig, og det skjer om hovedstrømsmedia gjør jobben sin og presser Trine Skei Grande om saken.

  • Blurb1000

   Har det vært meg dette gjaldt er det nesten sikkert at jeg ville blitt psykisk utviklingshemmet etter overgrepet.

  • AugustPetersen

   Hvem er det av «høytstående venstrepolitikere» som har en gutt som er «psykisk utviklingshemmet»?

   • Blurb1000

    Barna blir ofte slik som opphavet.

  • knut e. berger

   Vi får da håpe at hun kommer ut for å dementere ryktene om hans psykiske helse, for ikke snakke om faktisk.no 🙂 Det var vel det som skulle til, hun trenger et lite puff.

   • Vulpert

    faktisk.no er vel en utdatert vits – alle har hørt den, og trekker vel litt på skulderen..

 • Fjordang

  For det første, Lurås skriv veldig godt, det skal han ha. Men no er ikkje eg nokon nikkedokke til dette forumet, langt derifrå, men syns det ofte vert teke opp viktige samfunnssaker. Som denne. Tenk denne dama i forsvarskommiteen t.d. Kulturminister er kanskje den ministerposten ho kan gjere minst gale. Nesten utruleg ikkje andre torer nemna det. Som mann reagerer eg og på dette.

  • Lumix

   Hva med kunnskapsminister der hun kan reise på «skolevitjing», snakke med de små og inprente dem om moral og seksuell dydighet.
   Stakkars Trine – At hun tør – tenk om et av barna spør pinelige spørsmål!

   • ragnhild

    Hun vil passe i alle departementer. Nesten alle partier i regjering og i stortinget er globalister. Trenger jeg si mer.. tilpasningene har lenge vært i gang, og US synes å få fri tilgang, tilrettelagte veier for sine tanks and you name it.

 • Lars Eriksen

  Det har vel blitt hevdet at det er ikke uvanlig hos de som involverer seg i politikk har psykopatiske trekk. Man kan vel si at med de avsløringer som kommer frem så er det en bekreftelse.

  Det burde vel være et signal til partier om at de etablerer rutiner for indre justis. Hvor man skiller mellom snørr og bart. Indre justis som innebærer at man ikke er opptatt av 100% feilfrie mennesker, men heller at man forhindrer personer som har trekk som er uakseptable

 • NilsNoldus

  Honnør til Hegnar som tør kalle en spade for en spade, og ikke feige ut slik MSM gjør.

 • Lukas Jerv

  Tusen takk til Lurås og Hegnar som følger denne saken der andre tier. Det er utrolig viktig for det norske samfunnet at metoo-kampanjen ikke avgrenses til å gjelde kun menns trakassering mot kvinner, men at også kvinner som oppfører seg uakseptabelt løftes frem i lyset.

  Likestilling går som kjent begge veier, og at en 38 år gammel kvinne skal ha hatt seksuell kontakt med en 16 år gammel gutt i et bryllup, vil for de fleste oppegående samfunnsborgere fremstå som fullstendig uakseptabelt. Slik flere påpeker her, vil en slik historie være egnet til å skade regjeringen dersom Grande blir statsråd, og derfor er det veldig viktig at denne saken avklares før Grande inntar regjeringskontorene.

  Når det gjelder denne historiens sannferdighet, så er vel det ganske klart at dersom denne historien bare hadde vært oppspinn, så hadde vel Venstre avvist saken fullstendig, og evt. også gått til sivilt søksmål eller klaget resett til PFU for brudd på Vær Varsom-plakaten?

  • skogalv

   Kan man se bort fra at Venstre har vært ekstra medgjørlige i regjeringsforhandlingene fordi «noen» har noe (dette) på TSG?

   • Vulpert

    Skal se at innvandringen minker… noen skjeggebarn som ikke får armkrok må ofres.

  • oliver

   … og gammelmedia hadde med den største fornøyelse gruset Resett.
   Men det gjør de altså ikke…, så det sier sitt.

 • Tore Andersen

  Det er ikke så enkelt. Grande hadde sex med en full 16. åring. Du har misforstått hvis du tror at det avgjørende er om det skjer i en partipolitisk sammenheng, eller ikke. Grunnen til at det politiske kommer frem er at det er der den politiske maktforskjellen brukes til å tiltvinge seg sex. Det er akkurat det samme i jobbsammenheng, hvor posisjon i firmaet brukes på utilbørlig måte. Husk, #metoo startet i filmbransjen.
  Spørsmålet er om politikere som skal lage lover og regler i landet er skikket til det hvis de ikke har større forståelse for riktig og galt i en sammenheng som denne.

 • Svein Pedersen

  Er du kvinnelig politiker, som har tafset, er du fritatt fra å stå til ansvar.
  Du kan endog, premieres med en ministerpost.
  Ikke forvent noe av Erna. Høyre misliker varslere!

 • Eventure

  All honnør til Resett som følger denne saken som de gjør. Mens andre henges ut for lignende tilfeller, så skal Fru Grandiosa gå fri! Leirstein tok sin hatt og gikk, måtte vi aldri se ham igjen i politiken. Det er så grovt det Grande gjorde at hun bør følge Leirstein ut av politikken.

 • Hermann

  KAN SOLBERG TA SJANSEN PÅ Å TA SKEI-GRANDE INN I REGJERINGEN ???
  Skei-Grande er muligens maktkåt nok for å ivre for en ministerpost for seg selv. Men jeg undres over hva Statsminister Solberg tenker?

  Blir dette et offentlig tema rett etter at Skei-Grande eventuelt er utnevnt vil dette ta seg svært dårlig ut også for Solberg og Regjeringen.

  Løsningen kan bli at Skei-Grande holdes utenfor regjeringskontorene.

  • Blurb1000

   Hun burde holdes innenfor murene. 6 år er passe.

   • Lumix

    Hun har da ikke gjort noe straffbart noe, men gjort noe som viser middels vurderingsevne.
    Man ligger ikke OFFENTLIG i åkeren med en småfull, men likevel seksuelt lovlig gutt der alle står rundt og skratter.

    • Vel etter lovforandringen så skal hun faktisk godt gjøre å argumentere mot at hun har gjort noe ulovlig. Spesielt når man tenker på hvordan menn blir dømt etter den samme lovparagrafens tolkning.

    • Vulpert

     Middels…?

    • Blurb1000

     Jeg ser ikke noe behov for at TSG trenger å gjøre noe kriminelt for å holde henne innesperret i 6 år. Denne dama har påført landet 100-vis av milliarder i ekstrautgifter pga sinnssyk innvandring av andre overgripere. Det er kriminelt nok for meg til at hun trenger solid opplæring i pallespikring.

  • Antistatisk

   Det kan jo være nettopp derfor at msm og pk-media ikke har skrevet noe om dette. Taktikken kan være å vente og se. De vil angripe Solberg og regjeringen for alt det er verdt hvis Grande Skei blir tatt inn i varmen.

   • Vulpert

    Det kan være en taktikk, men de får det problem siden de støtter SV og V.
    Blir spennende…

  • Vulpert

   Riktig.
   Får TSG en ministerpost, er msm nødt til å forholde seg til fakta, og da blir det et bråk som sprenger regjeringen.

 • Magnus M. Roving

  Hanne Skartveit skriver følgende «overtramp som skyldes fyll og invaderende sjekking er fortsatt
  overtramp. Fyll er ingen unnskyldning, heller ikke for mektige
  politikere.»

  Tydeligere kan ikke gammelmedias og venstresidas dobbelstandard uttrykkes når vi ser behandlingen av Kristian Tonning Riise kontra Trine Skei Grande. I Skei Grande-saken brukes alle tenkelige unnskyldninger for å kunne legge lokk på saken.

  Jeg tror at det også er et annet element i gammelmedias behandling av denne saken. Hvis de skal komme diltende etter Resett er det et enormt nedelag og samtidig vil det defacto annerkjenne Resett. Større nederlag kan ikke tenkes i gammelmedia. Nå har der bundet seg til masta og håper at det ikke er et isfjell som er i sikte!

  • oliver

   «gammelmedia», perfekt beskrivelse av gårdagens media og dens venstrevridde journalister.

  • Astraios

   Hanne Skartveit i VG kunne fortelle oss i fjor at «mektige menn vil falle i 2018». VG og de andre mediakvinnene har laget en liste over menn som skal knuses og gruses – fordi de er menn. Derfor jakter de i flokk og svært målrettet – samtidig som de kritiserer Resett som «useriøs».

   Derfor holder gammelmedia tyst om Trine Skei Grande – fordi hun er kvinne og ikke passer inn i mediakvinnenes heksejakt.

   Er det media som skal bestemme hvem som skal få sine liv og politiske fremtid ødelagt – avhengig om de er menn eller kvinner?

   Falskheten og dobbeltmoralen til VG og de øvrige er skremmende.

  • ragnhild

   Fyll? Nei så klart alkohol er jo bare en drink eller 10. Man har da full kontroll over sin agering alikevel. Så vet vi det. Alkoholen er bare en falsk unnskyldniing når katastrofene, store og små slår til – både for kvinner og menn (jenter og gutter.) Eks. når vi setter oss inn bak rattet i en tilstand av overstadig beruselse, egentlig er vi jo helt edru, og klart vi kan kjøre hjem. Ergo: Alkoholen er frikjent. Vi har bare dårlig karakter. Men husk at den ikke skyldes fylla, gi opp- du er ikke bra nok – selv edru.

   Bare et bilde fra hverdagslivets hendelser som kan sette spor i våre liv, jo mer alkohol jo flere muligheter til feilskjær, iblant vanskelige å takle.

 • Per Magne Pedersen

  Resett har egentlig ødelagt litt for MSM. Det er ikke for at de ikke vil skrive noe om saken, eller at de ikke vet noe om saken.
  De venter bare på at TSG skal bli minister slik at fallhøyden bli størst mulig for TSG, og at de kan påføre Erna et stikk.
  Den verbale orgasmen til MSM er i emning, og det er ikke lenge før det bryter løst.
  Vi venter med spenning.

 • Halvor Olsen

  Det er ikke større grunn til å utvise forsiktighet i denne saken, enn det var i en sak som angikk en sentral FrP-politiker hvor pressen på en kynisk måte fotfulgte vedkommende med skjult kamera. Denne svært sympatiske politikeren var på en høyst privat tur til Riga og lot seg dessverre friste inn på et lugubert etablissement. På samme måte som ti-tusenvis av norske menn har latt seg friste gjennom årenes løp. Media kunne verken dokumentere eller se hva som skjedde innenfor veggene der. Likevel var politikeren helt åpen og ærlig om handlingen, hvilket det står stor respekt av. Det kalles ryggrad. Handlingen skjedde i dette tilfellet altså utenfor Norges grenser, mellom to frivillige voksne parter og omsluttet av fire vegger.

  I saken som Resett skriver om ble handlingen begått overfor en ung og uerfaren gutt. Muligens skjedde det frivillig, men slik saken beskrives høres det likevel ut som et mentalt overgrep, der den voksne part burde tatt ansvar – og ikke eksponert gutten for det som i ettertid er opplevd som skambetont og traumatisk. Vedkommende politiker kan i disse dager være på vei inn i den norske regjeringen . . . uten ryggrad !

  • Svein Svendsen

   Vi kan bare forestille oss hvilken moralsk indignasjon hovedstrømsmedia ville utvist dersom det gikk rykter om at en mannlig stortingsrepresentant for FrP godt oppe i 30-åra tvang til seg sex med ei mindreårig jente, mulig psykisk utviklingshemmet på toppen av alt.

   For ikke å glemme Trine Skei Grandes moralske indignasjon. Den ville antageligvis nådd orgasmiske høyder.

 • Theminorityreporter

  Dersom Trine Skei Grande er et seksuelt rovdyr er det grunn til å tro at den omtalte hendelsen ikke er den enste. Situasjonen er nå helt uholdbar hvilket alle forstår. Trine Skei Grande må ta sitt ansvar. Alle hun eventuelt har forbrudt seg mot må få uforbeholdne unnskyldninger. Og så må Venstre finne seg en ny leder.

  • knut e. berger

   Den tanken har nok slått flere. Tenk om man bare kunne «røyket henne ut»….funnet på en saftig historie om henne, kun oppspinn. Så kunne reaksjonen hennes, OG den til faktisk.no. gitt et lite tips til sannhetsgehalten i denne «åkerhistorien». Tipper de begge hadde reagert nokså annerledes på noe som de visste usant. Eventuelt holdt tett om begge historiene….. Reven har to utganger fra hiet sitt, hvilket betyr at det faktisk også finnes to innganger til hiet.

  • Blurb1000

   Politiet bør se på uoppklarte saker for sikkerhets skyld. Litt sånn Cold Case.

 • KriKra

  Lurås, Venstre må mer under lupen. Deres pressetalsmann lyver om saken, der andre partier sparker ut den ene etter den andre bare de ser et sekund for lenge på ankelen til sidekvinnen under et landsmøte. Venstre må jo være totalt uten rutiner, prosedyrer og etikk i saker som dette. Saken vitner også om Grandes makt internt, der partiet lukker saken heller enn å ta innover seg zeitgeisten.

 • KareKakk
 • SimenTerjeLauvli

  Sånn er det altså å ikke fatte bæret….. DETTE har intet med mani å gjøre, dette har ene og alene med at Skei Grande muligens er på vei inn i regjeringskontorene. Fatter du ikke forskjellen Harriet, er det bedre om du lar vær å kommentere.

 • Avatar

  tror MSM og venstresiden (samme sak) ser Grande som deres trojanske hest inn i regjeringen, henne har de taket på. Eneste problemet deres er at nå vet alle hvorfor de har taket på henne og da er på en måte brodden borte.

 • Spaceman_Spiff

  «Tvert imot påførte Skei Grande ham og familien stor skam, så mye at det ble et traume som måtte behandles. »

  Haha, ja krigstraumer matcher ikke dette!

  Dette er noe langt værre enn en og annen hot lærer som har lagt sin elsk på enkelte elever. I en del av de elevenes øyne er det bare et ligg med ei fin dame om enn noe eldre. De tar ikkr så mye mer skade av det enn å bli kysset av Giske.

 • Per Johansen

  Dette er dessverre et godt eksempel på at mange saker er parti- og/eller kjønnsbetinget, ut ifra om de blir dysset ned/slått opp eller ikke. Hadde hovedpersonen vært en kvinne i Frp ville dette vært blåst opp for lengst, Samme om det var en mann.

 • ytringsfrihetfred

  Hvis Erna utnevner Trine til minister uten å konfrontere henne med at hun hadde sex med en beruset 16 åring, og dessuten spør henne om hun har flere lik i skapet, så er det en politisk skandale, særlig sett i lys av at Høyre nå går canossagang for ikke å ha tatt tak i varsler om seksuell trakassering. Erna behøver ikke å brette ut dette i media, men hva hun som Norges statsminister er forpliktet til er å forsikre seg om at det er kompetente folk som utnevnes til å lede landet. Derfor er hun forpliktet, (dersom Trine nekter,) til å snakke med gutten og hans familie for å få stadfestet om det er riktig, eller uriktig at episoden har skjedd. Dersom det er riktig må Norges statsminister trekke den konklusjonen at Trine Skei Grandes dømmekraft ikke er tilstrekkelig til å inneha en stilling som minister i Norges regjering.

  Hvis Erna unnlater å undersøke denne saken og utnevner Trine Skei Grande til minister, legger hun ut et politisk minefelt der den største bomben er plassert under Trines stol, og den nest største tikker under hennes egen. Det er ikke bra for landet, og det bør hun vite.

  Hun bør dessuten vite at hele Norge vet dette nå. Jeg har testet ut den påstanden ved å spørre venner som aldri leser annet enn Dagbladet, NRK og Facebook. Samtlige kjente til saken.

  Godt jobba, Resett!

  • skogalv

   Hvis denne saken om fru Grande er, omenn bare tilnærmelsesvis, korrekt gjengitt, så er ikke bare fru Grandes dømmekraft for dårlig – alle i partiet Venstre som har kjent til dette uten å gjøre noe, er da også uskikket til å inneha politiske verv i Norge. Dette bør dessuten også omfatte embetsmenn, bl.a. fylkesmann Lars Sponheim, dersom han fikk kjennskap til saken under sin tid som Venstre-leder.

   • Vulpert

    Det er vel frøken Grande. – Eller fr. (frøken/fru) som nå brukes.

 • Cabman

  Tror der braker løs snart! Hvis jeg ikke husker feil, så var det først etter at Giske saken ble omtalt i Finansavisen, at resten av MSM kom på banen- ondskapsfull som jeg er så gleder jeg meg til å se TGS forklare seg🤪

 • Rakne T. Helt

  Ikke forvent at alt skal behandles likt. Det er forskjell på folk. Dermed skal alt behandles forskjellig. Utbyggingssaker skal behandles ut fra hvem som søker, sosial status, bakgrunn etc. Same innen politikken. Vi lever i et lobbykrati og MSM er en del av det hele. Det er ikke uten grunn rådhuset i Oslo kalles smørehallen.

 • Vel, høna eller egget. Begge var beruset. Og det gleder meg forsåvidt å se folk som ønsket utvidelse av denne paragrafen bli felt på dette.

 • B. Fossevik

  Da Resett skrev om dette trodde jeg det ikke var sant. Jeg er fortsatt litt usikker, men ser nå at det kan være hold i det. Uavhengig av sannhetsgehalten, så har saken vokst seg slik at jeg tror Venstre-leder Trine Skei Grande neppe kan late som ingenting og må komme på banen på et eller annet vis. Da Jens Stoltenberg opplevde at det gikk voldsomme rykter rundt hans person, ble han tilslutt tvunget til å si noe offentlig. Skei Grande vil trolig oppleve det samme. Det beste er full åpenhet, jo før jo bedre. Men samtidig ser jeg jo hvordan mediene (MSM) motarbeider åpenhet. Når Unge Høyre-lederen står frem med sitt, er MSM raske med kategorisk fordømmelse og harde ord. De sette folk rett i gapestokken og det er lite rom for refleksjon. Folk er folk, og det er politikere også. Det må være mulig å kunne gjøre opp for seg uten at man skal frykte MSM og deres jakt etter å henge ut folk på verste tenkelige måte. Selvsagt skal politikere ta ansvar for upassende oppførsel, men man bør samtidig kunne ha en balansegang i dekningen og komme videre. Resett har nok rett i at man bør få stukket hull på denne saken, og så gjøre seg ferdig med den.

 • Audhild Østgård

  Glem ikke Makt-Hierarkiet som sies å være Skyld i Overgrepene, hvilket Jeg er helt Uenig i!
  Nasjonens Sykdom Stikker MYE Dypere enn som så!
  Hvem Tørr feks å Stå Oppimot denne «Cabalen» OM en Rettsak skulle bli Nødvendig…?

  https://www.abcnyheter.no/penger/naeringsliv/2018/01/13/195362133/det-store-partnerbyttet

 • Infowarrior
 • KareKakk

  Han var ikke mindreårig, men umyndig.

  • Svein Svendsen

   «Mindreårig, person som ikke har nådd lovens myndighetsalder, som fra 1979 er 18 år»

   Det er ikke tillat å lenke på Resett, men dette er fra «Store norske leksikon» på nett.

 • AugustPetersen

  Ho som spiller Pokemon under Forsvarshøringene (lagt ut på CNN), og ville gi 16 åringer stemmerett (vi forstår jo nå hvorfor hun mener 16 åringer er voksne. Kan de ha sex, så må de kunne stemme på Venstre. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/trine-skei-grande/venstre-trine-vil-ta-makt-fra-de-som-drar-paa-aarene/a/23728683/

 • Knut

  Hvor lenge kan media klare å tie stille om denne saken og er det mulig for Skei Grande bli minister etter dette?

  38 år gammel dame som har sex med en 16 åring er på grensen av pedofili spør du meg men lovene våre politikerne lager gjelder vist bare mannen i gata.

 • Olaus Trøgheim

  I flere saker nå snakkes det i MSM om partitopper som har hatt sex med berusede 16-åringer. Det gjøres store poenger av at det var eldre maktpersoner innvolvert. Vi må anta at dette betyr at hvis de unge hadde vært en del eldre enn 16, f. eks. 23 (?), hadde dette ikke lenger vært noe problem. Men 16 er altså et problem. Uten å ta stilling til alder her, hvorfor er da ikke Venstre-saken et problem i MSM? Er det fordi MSM nekter å se kvinner som annet enn offer og ikke vil skrive om kvinner som predatorer?

 • Kjell Ivar Brynildsen

  Om det viser seg å stemme, at Venstre har holdt dette skjult for å skåne familien til en høyt oppe i partiet, så er det alvorlig. Det kan jo være at gutten var med av hjertens lyst, og da er det vel pinlig, men antagelig ikke ulovlig. Om Grande derimot burde skjønt at gutten var beruset, og deretter hadde sex med ham, er saken en helt annen og mye mer alvorlig. At hun selv skal ha vært beruset, gjør ikke saken mindre alvorlig.

  Nå ser det jo ut til at Grande og hennes medsøstre på Jeløy Radio mener at de vil slippe unna med dette, bare de benekter forholdene lenge nok. For hver benektelse, gjør de saken potensielt verre, om det etterhvert viser seg at episoden kan bevises.

  I motsatt fall «vinner» de, og kan velte seg i makt en stund til. Mens store deler av nasjonen har skjønt litt mer om hvordan politikk egentlig foregår.

  • KriKra

   Regjeringen står ganske svakt dersom Grande kommer inn uten avklaring. Med en gang den er innsatt blir de, og Ernas dømmekraft, fritt vilt for medier og opposisjon. Må være en våt drøm for både redaksjoner og opposisjon å se at Grande nærmer seg kongens bord med dette. Dessuten sitter jo allerede en annen metoo-kanditat i regjeringen, noe som underbygger Ernas sviktende dømmekraft i disse metoo-tider.

 • Nasjonalstaten

  Får håpe VG kommer med følgende overskrift
  «Lærerinnen Grande 38 hadde sex med ulovlig full 16 åring. Gammel nok og frivillig sier Grande i en kommentar.»

  • KriKra

   Problemet er vel dessuten at det ikke var frivillig.

 • Hermann

  Hanne Skartveit kan jo spørre seg selv om hvem som avslørte Rom-kvinnesaken?…………

 • KriKra

  Nå må Venstre ta ansvar, og sette opp sperregrenser rundt landets kornåkre.

  • John Magne Trane

   Nå er vel det partiet mot grenser? Skei Grande selv sa jo, da «flyktninger» snek seg over grensene våre i nord og sør at ingen måtte snakke om lukkede mottak.

 • KriKra

  Helt enig. Grande må gå hun som andre. At Lurås vil behandle Grande annerledes kommer nok at hennes kjønn, akkurat slik MSM tier om saken, vil også Lurås behandle Grande mildere. I FA i dag skriver jo også Hegnar ganske mildt om Grande, i en annen stilling enn de andre, skriver han. Klassisk.

 • Aleksander Brestrup

  Saken bekrefter også det vi har sett den siste tiden:

  Det er de nye mediene som Resett som sørger for at vi har en «fri, uavhengig og mangfoldig presse».

  Presse-støtte-mediene masjerer i hanemarsj og står ikke opp for hverken Norge eller friheten!.

 • oliver

  Ja, hvorfor har vi ikke skjønt det før? 🙂

 • John Magne Trane

  Merkverdig. Jeg tror Ø-en ikke ble forstått av denne datamaskinen, siden den sendte meg til Posten 🙂

  De hadde ikke noe om åkersex, så jeg lagde funksjonabel lenke for de som måtte ha samme problem som meg:
  goo.gl/u5Zvwh

 • Robin Haug

  Hun har gjort det én gang.

  Har hun gjort det flere ganger?

  Er det derfor responsen hennes sitter så langt inne?

  • Truls

   man krysser kanskje fingrer og tær i håp at det bare forsvinner…..

 • Gunnar Hemming

  Lurås, kan du utdype hvilket skjevt maktforhold det er utover alder i denne saken?

  De sakene som verserer i mediebildet i dag synes alle å ha et element av skjevt maktforhold og at dette synes å ha blitt utnyttet. Hvis aldersforskjell alene påkrever at en ledende politiker offentlig må bekjenne sin flause, så er jeg veldig uenig.

  Fordi det ikke er et skjevt maktforhold mellom to fulle mennesker som har sex så har ikke Lurås noen god sak, synes jeg.

  • Infowarrior

   Faren til gutten var en profilert venstrepolitiker etter det jeg har fått opplyst.
   1+1=2

   • gunn

    VAR eller ER en profilert venstrepolitiker? Hvor og fra hvem har du dine opplysninger fra?

  • Astraios

   Nei denslags skal bare ramme Unge Høyre og mannlige politikere må vite. Menn skal knuses – kvinner er offer?

   Snakk om dobbeltmoral. Og Finansavisen har også omtalt skandalen med Trine Skei Grande som alle i media og i Venstre vet om.

   Det er bare spørsmål om tid før det sprekker.

 • Ola Lutefisk

  Et nytt parti er under oppseiling:

  Fremskritt for sex, miljø og arbeid.

  Trond Giske som tungeformann, Leirstein som sms ansvarlig og Skei Grande som big mama i kornåkeren

 • Kjell Pettersen

  Sirkel? Så vel heller nypløyd ut der etterpå….

 • Marit

  Daily Mail vil helt sikkert publisere dette! Dette er en stor skandalesak som vil kunne få forsiden. Jeg tenker Erna skal ta fem minutter og tenke på det før hun velger å samarbeide med Trine S. Grande. Hvem som helst som kan engelsk kan oversette fra artikler her og sende det inn til dem og andre utenlandske media.
  Norsk media vil da få problemer med alle sine lesere fordi de ikke har skrevet om den.

  Utenlandsk media i en rekke land vil se muligheten i en så stor skandale. Her har vi en mulig kvinnelig minister som i en alder av 38 år drar med seg en full gutt på bare 16 år i åkeren og har sex med flere vitner. I et bryllup med kjente politikere til og med! I hvilket land har vi en større skandale med en kvinnelig toppolitiker når det gjelder upassende seksuell oppførsel, der det også kan være et mulig overgrep?

  • Vulpert

   Utenlandske journalister venter bare på ministerpost for TSG, da hugger de til.
   Selv om det slås opp verden over, vil nok ikke norsk msm berøre den sannhet de tidligere har har unnlatt å formidle.
   Venstre (og SV) er jo journalistenes parti.

 • Halvor Olsen

  Nå gjentar du deg selv, bare på en mer aggressiv og respektløs måte. Se for øvrig min kommentar til ditt siste identiske spørsmål i tråden rett nedenfor.

  • Gunnar Hemming

   ???

   Ser du ikke forskjellen i et direkte spørsmål til Lurås (og ikke til deg) og min vurdering presentert ovenfor?

   • Fred Willy Alterstein

    «Vurdering» du liksom??? Ha ha ha 😀 )))

    Det er ingen «vurdering»», det der kalles kverulering.

 • Gunnar Hemming

  Overgrep mot gutten? Dette er noe du mener, og det skal du få lov til.

  • Truls

   Hadde det vært ei jenta har vi jo rettspraksis på utfallet!

 • Astraios

  VGs Hanne Skartveit kunne fortelle oss i fjor at «mektige menn vil falle i 2018» – de hadde tydeligvis laget en liste i VG (#sheknew).

  Kampanjen går ut på å ramme menn i politikk og menn med makt – ikke kvinner.

  Men nå har de et stort problem siden Trine Skei Grande skal inn i regjering med en sexskandale som rammer andre partier – og VG holder munn.

  Men Resett er «useriøs» ifølge Hanne Skartveit og hva hun sier om Trygve Hegnar og Finansavisen venter vi på i spenning. NRK, TV2, Aftenposten, Dagbladet – alle er tause.

  Erna Solberg blir nødt å forholde seg til skandalen – den kommer til å ri regjeringen som en mare.

 • Suprafon

  Man bør hold seg til fakta: Her var det snakk om ei kvinne som knullet en gutt i åkeren. Med tanke på hvor svær hun er, kan man vel komme til å tenke på overgrep. Men med tanke på at 16-årige gutter stort sett tenker på en ting, så er det ikke usannsynlig å tenke seg at seansen i åkeren var en velsignelse, men kanskje litt pinlig for både den ene og den andre parten. Men jeg vet ikke om det er det pinlige som er hovedsaken i krenkelsessamfunnet eller om det er maktbrynden. Og hva vet vi om denne saken, er at det foregikk ting i åkeren. Hadde ikke seansen en forhistorie, hadde ikke personene det gjaldt, en forhistorie. Dette er ikke for å forsvare Skei Grande, det har jeg intet behov for. For meg må hun gjerne forsvinne fra politikken, men det er noe som heter omstendighetene rundt en sak, og de kan være både like interessante og forklarende som selve saken.

  • Marit

   For en fordomsfull tankegang om gutter! Det er mange gutter som tenker på alle mulig ting enn sex. De er faktisk ofte umodne og kan tenke på gaming og ikke jenter eller de er sjenerte og vil synes et kyss er mer enn nok. Gutter kan oppleve å bli utsatt for sextrakasserier og voldtekt de også. Jeg forventer at man faktisk ser på gutter som ulike individer.

   • Vulpert

    Ja, vi gutta er barn inntil puberteten gir oss et spark i skrittet og hjernerystelse.
    Deretter reagerer vi ikke som femisamfunnet forventer, men jakter på en make.

  • Vulpert

   De ble nok forelsket ved første blikk…

 • Olaus Trøgheim

  En voksen kjendiskvinne mot en på alle måter uerfaren, full 16 åring? Har du ingen fakulteter igjen?

 • Olaus Trøgheim

  Så vidt jeg har forstått må alle tre partier, ikke bare lederne, godkjenne deltagelse i regjering. Og siden åpenbart snart alle unntatt de som jobber i MSM vet om saken så vil det kanskje være der saken får sin endelikt.

 • GJ

  Det er bedre å bli stemplet «alternative media» enn «fake news media»…

 • amas

  Eg vil spy av norske politikere. Erna har nok noge hu og ska du se. Og fra de Eina te de andra. De må bli forbudt med nakne øvekroppa på menn og, både på tv og i all offentlighet. Nå vil med Ikkje se en einaste verken heil elle halv naken kropp. Dekk dokke menn sånn så me dame må, så sleppe me all sex trakasseringen. Og te politiet, ta hånd om menn og så løpe rundt halvnakne i gadå ikke kun dame.

 • Infowarrior

  Komikere burde lage en satirisk «Grande» video om det som skjedde på dette bryllupet.
  Den kunne hett Only sixteen in Grande canyon

  • Truls

   enig, Erna bør ha stilt spørsmålet under forhandlingene, viser det seg at Skeis har lagt lokk på info som senere fremkommer kan Erna lett kvitte seg med Grandis! Har hun dog ikke stilt spørsmålet føyer dette seg bare inn i Ernas vurderingsevne og gir mindretallsregjeringen en umiddelbar slagside!

 • Henning Jakobsen

  Hører jeg navnet «Skei Grande» omtalt på ministerlista vi får i morgen eller til uken UTEN at regjeringspartiene har avklart denne saken og offentlig gått i rette mned den, så trekker jeg virkelig dømmekraften til sjefen sjøl – Erna – i tvil. Dessverre…

 • Øistein Østgaard

  Så lenge Trine Skei Grande nekter å forholde seg til det som nå er
  offentlig kjent, så fortjener hun ingen tillit hverken som politiker
  eller som minister i en regjering.

 • Jan-rune Johansen

  Kan dette ha noe å gjøre med at det er en mann / gutt som er misbrukt bare lure litt

 • Anne-Grethe Christensen

  De har foreløpig hatt det for travelt med å dokumentere alle bildene og SMS-ene sendt til FPU-gutter fra Lersveen

 • sinnamor

  Hun utviste dårlig skjønn og manglende selvbeherskelse. Hadde gutten vært noen få MÅNEDER yngre ville det vært et straffbart forhold.

  Jeg vil minne om en annen politiker som måtte gå og som fikk sitt politiske liv ødelagt som resultat av samme type forhold. Det var Søviknes. Han var mann og FrP og det er eneste forskjell.

  Å ha i REGJERING et menneske som bedriver den slags adferd.
  Nei og atter nei!

  • Svein Svendsen

   Dette kan være et straffbart forhold selv om gutten hadde nådd seksuell lavalder. Ifølge vitner ga han med hyling klart uttrykk for at han ikke ønsket å være Skei Grandes sex-leketøy, hvilket Skei Grande valgte å ignorere. Vi snakker i så fall om ren og skjær voldtekt.

 • Simon Kurstad

  På tide å gi seg nå Lurås?

  Hele saken baserer seg på et rykte, samt en kilde som selv er part i saken, og som selv ikke ønsker omtale. Her er det opplagt ikke grunnlag for publisering – det synes i alle fall resten av medie-Norge å ha konkludert med.

  Ditt tydelig sterke behov for å komme med lange forsvarsskrift for publisering taler for seg selv.

  • DemokratiNå!

   Viktig sak for deg når du velger å opprette en ny konto for å kommentere nettopp dette?

  • Truls

   Vestre selv skal ikke avfeie dette «ryktet», gjerningsmenn har heller ikke muligheten til å frikjenne seg selv, det må foreligge en objektiv vurdering, fakta må ut av Venstre og frem i lyset og offentligheten! Jo lengre Venstre trenerer, jo større blir saken!

  • Tore Andersen

   Nå er det høyst sannsynlig mer enn et rykte. Hvis du følger litt med vil du se at de fleste partiledere respekterer at varslere ønsker å være anonyme i disse sakene. Grande skal vel ikke «tjene» på at offeret ikke ønsker å bli del av dette. Det kan jo skyldes at overgrepet oppleves som spesielt traumatisk. At «resten» av media-Norge ikke ønsker å publisere dette er jo en del av problemet. Denne saken er nå godt kjent og tauset fører bare til at flere og flere antar dette er sant.

   • Simon Kurstad

    Det er en redaksjon som har vurdert dette til å være en sak. Du må gjerne mene at dette er en del av problemet, men jeg mener det er større grunn til å ha tiltro til «resten» av medie-Norge. Dette er en ikke-sak.

    • Tore Andersen

     Finansavisen og Bodøposten har også skrevet om dette. Det er bare spørsmål om når denne saken sprekker. Hvis det er sant vil du fremdeles at det ikke skal skrives om?

     • Simon Kurstad

      De har skrevet om saken, men videreformidler i hovedsak kun det resett.no har skrevet. Bodøposten har pratet med Venstres presseansvarlige, men ser ikke ut til å ha forsøkt å ettergå det resett.no har skrevet. Og det illusterer hovedproblemet her – vi vet ikke om ryktene er sanne.
      Og om de skulle være det vil spørsmålet om en publisering er riktig bero på hvilke deler av ryktene som er sanne, hvordan dette er håndtert av Skei Grande og Venstre i ettertid og om noe av dette faktisk har offentlig interesse.

     • Tore Andersen

      Venstre er ikke troverdige i denne saken. Informasjonssjefen sier det ikke er hold i saken for så å si at motparten ikke ønsker å stå frem. Det er mer forvirrende enn oppklarende. At to aviser skriver om dette er nok fordi de anser det som mer enn rykter. Venstre kan ikke leve med denne mistanken uten å gjøre noe. Det har selvfølgelig offentlig interesse, ikke minst pga. en klønete håndtering. Andre partier roter også, men de erkjenner i det minste de overgrepene som kommer opp. Problemet til Venstre er nok at det er lederen som er i søkelyset.

     • Simon Kurstad

      Men hvorfor skriver ikke brorparten av mediene om dette? Jeg har tillit til at de har vektige grunner for dette, og jeg ser ingen grunn for at de skulle verne spesielt om Venstre-lederen.

     • wdagfinn

      De må ha en utrolig god grunn for å ikke skrive om det. Denne ene saken er selve testen på om også gutter kan si ifra om overgrep

     • Simon Kurstad
 • Golge Heppen

  Da er det bare å kjøre på.

 • Fred Willy Alterstein

  En jovial, men feig og konfrontasjonssky Solberg sitter i ei vanskelig klemme. Hun kan ikke avvise Grande uten videre, og tar hun Grande inn i regjering er den nye regjeringen tuftet på leiregrunn. Dømmekraft er sant nok ikke Solbergs sterke side, hun mente da hun lot grensene stå på vid gap i 6 mnd, at Norge kunne ta imot opptil «30 000 asylsøkere årlig i mange år framover», og forsvarte sitt ville skambud senest høsten 2017. https://www.facebook.com/slaringomnorge/photos/a.1660321697584249.1073741828.1660007294282356/1933358933613856/?type=3&theater

  Antallet har imidlertid blitt til i underkant av 20 000 i 2016 og i 2017, når man regner med såkalt familiegjenforening… også det altfor meget og peker tilbake på en veik leder uten evne til verken grensesetting eller til å rette opp ryggen.

  Hun er flink å være «alles venn», spesielt utlendingers, og forsøker å gjøre seg «stor» utenlands på vår bekostning, også ved å sette den godtroende norske befolkningen i fare.. https://www.facebook.com/slaringomnorge/photos/a.1660321697584249.1073741828.1660007294282356/1987792051503877/?type=3&theater

  Men hun går motsatt vei av Trump, som setter Amerika først, Solberg setter Norge og nordmenn sist, og hennes karriere som surrogat for en statsminister er en eneste lang rekke av svik mot sitt eget folk. Det kan imidlertid synes som om hennes unfallenhet nå har satt henne i ei skikkelig kattepine som det skal godt gjøres å komme helskinnet ut av uten å ta radikale og tøffe grep

  Kremmerlauget Høire har sannelig ikke hatt noen leder siden Willoch.

 • El Bilisten
 • Vulpert

  Blir TSG minister, rakner den siste tillit til politikere.
  En hel nasjon kjenner saken, men bare nye medier tør omtale den.
  – De har nemlig ikke pressestøtte.

 • Vulpert

  Den var god… 🙂

 • Vulpert

  Det var en fin tid, da det som sto i avisene stort sett var sant (NRK har alltid levd sitt eget AP-liv).
  Alle visste hvilken side de forskjellige avisene tilhørte, vi forholdt oss til det – smugleste «motstandernes» blekker, for å kunne ha gode argumenter i diskusjoner.
  – Det var tider det….

 • Nils Rømcke

  I tider med metoo-kampanje er det kanskje betimelig å minne om en berømt leder og svinepels som norsk MSM behendig har unngått å rapportere om: IPCC’s tideligere leder, jernbaneingeniøren Pachauri.

  Kan årsaken til stillheten være at norsk MSM ikke ønsker at vi skal vite at FN’s klimapanel i mange år har vært ledet av en sjartlatan, løgner, kvinnejeger og gammel gris som har utnyttet sin posisjon på det groveste . .
  .?

  MSM’s verste løgner og desinformasjon består for en stor del av det som ikke rapporteres . . . .

  • 1velger1234

   Denne jernbaneingeniøren og klimaeksperten fikk fyken til slutt for sine sextrakasseringer.

   Selv har jeg lurt litt på hvordan en jernbaneingeniør (hva nå det enn måtte være) også er klimaekspert? Er jeg alene om å fundere på dette? I tillegg lurer jeg på hvorfor klimaekspertene får vridd det til at den rekordlave kulden som for tiden herjer i USA og UK, pluss snøen som faller i ørkenen for tredje år på rad, også skyldes global oppvarming?
   Eg berre spyr.

 • DemokratiNå!

  Spårsmålet nå er sitter det andre gutter rundt i Norges land og følger med på hvordan denne saken blir behandllet av Venstre og media? Måten spesielt media behandler saken er skammelig og godt mulig en direkte årsak til at andre offer for overgrep blir skremt fra å varsle.

 • Harald

  VGs Skartveit hadde et lengre innlegg i dagens VG om #metoo og om hvorfor VG publiserer og ikke publiserer saker vedrørende seksuell trakassering og overgrep. Hun brettet ut i det vide og det brede med «nummer og navn», men ikke ETT ord om Skei Grande. Ikke engang i nærheten. Og jeg regner med at det er av hensyn til «den svake part». Sic.

 • Aleksander Brestrup

  Daily Mail (next week):

  NORWAY ALSO SHITHOLE COUNTRY?

  FEMALE SEX OFFENDER NEW MINISTER OF EDUCATION.

  • Gunnar Hemming

   Daily Mail er vel kjent for sin useriøse journalistikk, så å bruke dem som et argument i denne saken er vel ikke noe pre for dem som ønsker Grande alt vondt.

   • Aleksander Brestrup

    Riktig, så det er der det kan ende om norske medier fortsetter sin selvsensur….

 • Truls

  På tide å snu pendelen fra fæle hvite etniske hvite norske menn til fæle hvite etniske hvite norske kvinner!

 • Harald

  I VG har de under enkelte artikler ett spørreskjema om hva man synes om «den nye måten» å si sin mening på. Oppfordrer alle her på resett.no til å gå inn og ikke svare på spørsmålet, men spørre VG hvorfor det er «total tystnad» rundt Skei Grandåker-saken.

 • Gunnar Hemming
  • Dico

   «Han visste ingenting, men han valgte likevel å ytre dette på tv (hvis jeg husker riktig).»

   Jeg mener å huske at Lurås var i billedruta kort tid etter terrorbomben, og i en ekstrasending presset reporteren i NRK-studioet på for å få en vurdering på hvem som kunne stå bak denne terroren. Lurås sa at det var for tidlig å trekke noen konklusjoner. I NRK-arkivet får jeg meldingen: «Programmet er ikke tilgjengelig».

   Hva Lurås evt. uttalte i senere sendinger, er jeg ikke kjent med.

   Men mulig jeg husker feil person, og at det ikke var Lurås som uttalte seg i denne første ekstrasendingen fra NRK.

   Når det er sagt, så bør du samtidig ta med et større bilde:

   «Det er sannsynligvis al-Qaida som står bak terrorangrepet i Oslo, mener den svenske terroreksperten Magnus Ranstorp. Angrepets omfang tyder også på at al-Qaida står bak, sier han til NTB.»

   «New York Times siterer terrorismeanalytiker Will McCants på at en terrorgruppe ved navn Ansar al-Jihad al-Alami har påtatt seg ansvaret for angrepet.»

   «Rådgiver ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt Helge Lurås sier at det er vanskelig å spekulere i hvorfor Norge etter alt å dømme nå er rammet av terror. Men han holder det som sannsynlig at dette kan knyttes til andre store terroraksjoner hvor islamister står bak.»

   «Det amerikanske nyhetsnettstedet The Long War Journal skriver at en prominent jihadist har tatt på seg skylda på et nettforum som kan linkes til Al Qaida. Der heter det at angrepet ble utført for å straffe Norge for sitt engasjement i Afghanistan.»

   «Også terrorekspert Atle Mesøy sier til NRK at det er høy sannsynlighet for at eksplosjonene i Oslo sentrum skyldes et terrorangrep. Mesøy mener det er sannsynlig at islamistiske jihadister står bak.»

   https://www.nrk.no/norge/tror-al-qaida-star-bak-1.7723020

 • Gunnar Hemming

  https://www.minervanett.no/fra-ukontroversiell-til-omstridt/

  Jeg husket riktig.

  (Måtte poste dette på nytt da mitt første forsvant eller ble ikke publisert.)

 • Kåre Gunnar Sandnes

  Denne saken er en vrien sak for Grande. Spørsmåoet er vel om ikke det riktigste for henne ville være å trekke seg stille og rolig ut av politiken med en eller annen troverdig grunn. For det er vel ingen tvil om at dette vil følge henne i vidre karriere.

 • Fred Willy Alterstein
 • Fred Willy Alterstein

  Vi har også spurt folk om de tror at Trine Skei Grande blir minister. Meningsmålingen ligger nå også på Statsministerens side. Har du stemt? Klikk på linken og vis Statsministeren hva du mener
  https://www.facebook.com/ernasolberg/posts/10155872519661832?pnref=story https://uploads.disquscdn.com/images/7746d6d93fa0ee01918cfc44e949fe8ebdee9d727103e013faee59a3f96d97b6.png

 • CMS

  Dere misforstår helt. #metoo er et våpen myntet på menn, ikke kvinner. At denne saken gjelder en regelrett voldtekt har ingenting å si, fordi kvinner kan misbruke makt, lyve og bedra, svindle, herske og dømme så mye de vil. Det er bare menn som må forholde seg til lover og regler, noe de bare må venne seg til da de er fremtidens undermennesker. Iallefall så lenge de ikke er eksotiske. Som herskerinnenes leketøy får de noe slakkere tøyler. Jeg trodde dette var klart for alle nå, så slutt med å være så himla naive…

  • Gunnar Hemming

   Regelrett voldtekt?

   Fortell hva du vet om dette.

 • CMS

  Tittet såvidt innom pressekonferansen nå nettopp, og fulgte nøye med TSG. Erna sto og pratet inn i kameraet, Siv sto rakrygget med blikket frem, mens TSG konsekvent hadde hodet vendt mot sine med-dundrer, og sånn sto hun så lenge jeg orket å se på. Det hele hadde sett veldig unaturlig ut hvis man ikke visste om bakgrunnen…

 • Balalaika

  Jeg er mer skeptisk til den egenskapen hos våre ledende politikere, som gjør at man klarer stå på direkte sending og late som at saker som dette ikke finnes – selv om man selv er i hovedrollen, enn jeg er til om fremmede makter ser noe å hente her.

 • Jon Gulbrandsen

  Samfunnet er totalfeminisert, og i klassisk feminisme er kvinner alltid ofre, selv når de er overgripere. Følgelig går Trine Skei Grande fri (Norske ruiner i utvalg, Lanser Forlag 2010).

 • olehauso

  «Aftenposten og Dagbladet og flere andre har kontaktet meg angående dette, de har valgt å ikke publisere saken.»
  Dei erkjenner at det er ei sak. Venstre-Eilertsen i Aftenposten vil aldri blåsa denne. Men det vil samtlege av dei andre på eit gitt tidspunkt. På eit strategisk tidspunkt. Som t.d. ei tid før neste valg. Våre media har sympati for halvsosialistiske TSG, men med henne i regjering vil taktiske hensyn som blå-blå hatet til FrP trumfa hensynet til TSG. Siste kapittel er ikkje skrivd enno.

  • Astraios

   Finansavisen har publisert saken og Resett var de første. Både Venstre og helle pressa i Norge kjenner saken.

   Trine Skei Grande vil helt sikkert bli utsatt for trusler og press fra media som er ute etter å skade regjeringen og spesielt når NRK lisens og pressestøtte skal kuttes.

   Trine Skei Grande bør derfor ikke gå inn i regjeringen men overlate posten til noen andre.

   Slike hekseprosesser er en vederstyggelighet men det er medias kvinner som står bak – og da bør de smake sin egen medisin.

 • olehauso

  «Under 22. juli-tragedien gikk Lurås ut med at islamistiske fundamentalister sannsynligvis stod bak ugjerningene.»
  Kva var ditt tips dei første timane?

  «Lurås…skryter jo flere ganger om hvor mange som nå leser Resett.no..»
  Ser han kom med faktisk tal. «Vi har nå over 80.000 unike lesere om dagen og våre saker spres raskt på sosiale medier.»
  Kvar har du sett skryt?

 • zandman

  Grande /åker-saken er nå offentlig kjent,og det er bare et tidsspørsmål
  før «alle» kjenner saken.
  Da spiller det ikke så stor rolle at media nekter å skrive om den.
  De bare trekker seg selv enda mer ned i gjørma.Mister enda mer tillit
  hos folket.
  Det er jo opplagt for de fleste at hadde det ikke vært noe sannhet i saken,så hadde
  hennes advokater gått til motangrep for lenge siden.
  Folk ser bare tydeligere at politikernes og medias oppførsel ligner mer og mer
  på ledernes oppførsel i totalitære stater.
  De bare står der og later som ingen ting.Mens folket humrer i det stille.

 • Sigurd Sanna

  Vet du hvem som er far til Alexandra Bech Gjørv?

 • Blurb1000

  Jeg begynner å tvile på Erna og Siw i disse dager. Det ser ut som om de tror at dette glir over, bare så lenge det ikke er klint ut på førstesida i VG.
  Vi kan rett og slett ikke ha en stortingsrepresentant, og enda mindre en minister som begår overgrep i fylla mot mindreårige – og det i alles påsyn.
  Det er bare en vei ut av dette. Hun må gå og finne seg noe annet å gjøre.

 • Blurb1000

  Joda… frivillig voldtekt.

 • Astraios

  Saken om Trine Skei Grande er prinsipiell. Når medias kvinner som Hanne Skartveit i VG, Trine Eilertsen i Aftenposten, Marie Simonsen i Dagbladet, Alexandra Beverfjord i NRK og til og med Karianne Solbrække (som sitter på en tynn gren) i TV2 har en agenda om å fjerne «mektige menn med makt» så er eneste mulighet for å stoppe hekseprosessene at disse kvinnene får smake sin egen medisin. Egen medisin smaker ofte bittert.

  De har en agenda for å fjerne menn, samtidig som de beskytter kvinner som har begått samme «umoral».

  Slik skal vi ikke ha det. Trine Skei Grande får stå til ansvar for sine handlinger på lik linje med andre mannlige politikere som media har klart å knuse.

  Men hekseprosesser og lynsjemobb utenfor domstolene er en uting og et uvesen. Derfor må det brukes alle midler for å få dem stoppet.

 • Golge Heppen

  Du har rett.

 • Emperor

  Da er vi tilbake til der Hemsedal-saken hvor menn skjenker alkohol og gir ut narkotika, grooming skandalen.Det er er tydeligvis greit, både innenfor og utenfor rettsvesenet å ha sex med barn, bare de er beruset nok og det ikke ikke foreligger tvang. Hvor er moralen?

 • Cabman

  Det blir mye spekulasjoner rundt denne saken, ufattelig at ikke MSM tar tak i dette. Har tenkt en tanke om hvorfor alle holder tilbake om dette, hva om saken er slik at den unge gutten «tvang seg på» TGS så det grenset nesten til voldtekt eller var en voldtekt? Jada jeg vet at han bare var 16 år- men det kan være han var en stor og sterk gutt. Dette kan i så fall være en god grunn til at TSG ikke kan uttale seg, jeg vet det var vitner- men hva om gutten i tillegg til å være full også ikke var slik som «alle andre»? Dette er den eneste forklaringen jeg kan komme på- etter å ha grublet mye rundt dette. Jeg bare tenker høyt, sammen med dere. Har dere i Resett drøftet en slik teori? Eller vet dere såpass mye at min teori kan skrinlegges?

  • rettnok

   Jeg har tenkt det samme. Det har vært nevnt at han er sønn av en profilert politiker, og bryllupet fant også sted hos en annen kjent politiker. Mye prominente gjester altså. Kan det ha vært sånn? At en full 16-åring, (noen nevner også at han muligens skal være noe tilbakestående, tvang seg på Skeid Grande, og at saken skal dysses ned for enhver pris ettersom han er sønn av en kjent politiker? Vet ingen ting om dette, men bare spekulerer.

 • Ann O Nym

  Heretter heter hun Åker-Trine.

 • DemokratiNå!

  Min første kommentar på disqus kom så vidt jeg husker ut fra mitt behov for å uttrykke misnøye med manglende pensjonsreform i offentlig sektor… Men men, Grande i kornåkeren er vel også en start;)

  • Simon Kurstad

   Saken er viktig å kommentere fordi vi en presse som publiserer på bakgrunn av rykter kan gjøre stor skade på mennesker og samfunn. At du har et behov for å bagatellisere andres engasjement får stå for din regning.

 • GJ

  Hold denne saken aktuell i media. Ikke la den forsvinne i glemselen, trekk den frem for hver eneste Grande-sak!

 • Martin Thoresen

  Når du kommer i puberten så vil du oppdage at ereksjon er noe ingen mann kan kontrollere, så det skjer mye oftere enn du tror at menn blir voldtatt av damer.
  Noen damer voldtar jo også med dildo f.ks.
  Selvfølgelig kan man få traumer av frivillig samleie også, f.ks. hvis man har snakket seg selv inn i noe man egentlig ikke ville, eller, mer vanlig, hvis noe traumatisk skjer under samleiet. (F.ks. kan jo penisbåndet ryke, det tror jeg vil være traumatisk for de fleste, uansett hvor frivillig samleiet var)

 • Jarle Bergh

  Man kan lure på hva pressen tenker på når de konsekvent beskriver en 16 år gammel gutt for mann og en 16 år gammel jente for en ung jente. Er det rett og slett forståelsen av å skrive norsk som er totalt fraværende eller hva er grunnen. Alle vi som har litt mellom øra vet at jenter stort sett er mye mer voksne ved 16 års alder enn gutter så det henger ikke på graup i det hele tatt. Mulig Trine ikke kaller det et overgrep at hun som 38 åring har sex med en full 16 åring, men det er ikke henne som bestemmer hva som er ok eller ikke i dette samfunnet. Ser også at hun og pressen fortsatt kaller det for et rykte, men hadde det bare vært det ville hun gått mye hardere ut om hun ble beskyldt for noe slikt uten grunn.