Foto: Heiko Junge / Scanpix
annonse

Resett har ved tidligere anledninger omtalt de omfattende voldtektsskandalene som har funnet sted flere steder i det vestlige Europa. I britiske Rotherham ble 1400 jenter utsatt for de muslimske, og i all hovedsak pakistanske, voldtektsgjengene. I Nederland blir 1400 jenter utsatt for tilsvarende gjenger årlig. Men, alvorlige overgrepssaker i kjølvannet av høy innvandring fra sterkt patriarkalske kulturer over flere tiår har rammet alle vesteuropeiske land, også vårt broderfolk i sør.

En rekke alvorlige voldtektssaker har rystet Danmark den siste tiden. På Nordsjælland sitter for tiden seks gutter i alderen 15 til 17 år varetektsfengslet, for gruppevoldtekt av to 14 år gamle jenter. Ytterligere to jenter er blitt utsatte, ifølge politiet, som også har mistanke om at enda flere jenter i området kan ha blitt utsatt av disse gjengene. Dette rapporterer Ekstra Bladet.

Den ene 14 år gamle jenta ble voldtatt i sitt eget hjem, da tre av de siktede sammen med to ukjente gutter trengte seg inn i boligen der hun befant seg, og tvang henne til oralsex. De to ukjente guttene filmet overgrepet.

annonse

Den samme jenta ble voldtatt igjen, denne gangen av fire gutter. Dagen etter det andre overgrepet ble hun utsatt av igjen, denne gangen ble hun også voldtatt av fire gutter, inne på et solsenter. Alle de siktede har innvandrerbakgrunn.

– Det er en fullstendig uakseptabel oppførsel. Det dreier seg om en grenseløs grov forbrytelse begått av unge mennesker helt uten filter, sier politikommisær Henrik Gunst.

Faren til en av de siktede er imidlertid sikker i sin sak: anklagene er løgner, og sønnen er uskyldig.

annonse

– Det dreide seg ikke om voldtekt. Hvis man er sammen med en jente hjemme hos henne, er det ikke voldtekt, som om man tar fatt i en jente utendørs og tvinger henne ned. Hun lyver og anklagene er overdrevne, sier han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse