Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Selv om det er snart julaften så har det vært en hard konkurranse om å bli Ukens Resett-navn. Kandidatene ligger ikke på latsiden selv om ribba står i ovnen. Redaksjonen plukket ut åtte stykker fra uken som hadde gått, og dere lesere fikk da muligheten til å velge. Som vanlig ble det surmuling i kommentarfeltet over at det ikke er lov å velge mer enn en.

En var også sterkt kritisk til redaksjonen:

– Håpløst valg. For meg troner alle kandidatene på toppen. Hvorfor gjøre det så vanskelig?

annonse
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Stakkars Rune Berglund Steen han står på etter beste evne, og det er helhjertede forsøk, denne gangen har han sladret om Resett til selveste FNs rasediskrimineringskomité. Men konkurransen om å bli Ukens Resett-navn er umenneskelig hard. Det har Rune fått føle på kroppen. Denne gangen endte han på den ydmykende fjerdeplass og blir nødt til å klappe for de verdige vinnere som bestiger pallen. Men han kan trøste seg med at Eivind Trædal ikke engang ble nominert denne uken og at han slo Audun Lysbakken.

Terje Pedersen / NTB scanpix

Audun hadde en trist debut på Ukens Resett-navn. Selv om han i kraft av å være seg selv nok har i utgangspunktet et sterkt kandidatur til å nå langt. Men i dag ble ble han veiet og funnet for lett.

Det offentlig finansierte teatret Black box har vært i søkelyset i Ukens Resett-navn. Forrige uke vant Oslo-biskop Kari Veiteberg som hyllet forstillingen. De som i savn av manglende rasisme ser
seg nødt til å konstruere noe. Da med navngitte personer og filming av deres hjem. Teatersjef Anne Cecilie Sibue Birkeland ble denne uken nominert etter hennes kyniske benektelse av ethvert ansvar. I hennes verden er det ikke oppvigling å henge ut folk som rasister, det er kunst og enhver kritikk er sensur. Men fanatisme og skyldfølelse er som kjent ikke egenskaper som hører så godt sammen.

annonse

For Jan Tore Sanner må det være praktisk å leve i drømmen, om at hele verden er helt lik den han ser fra stuevinduet i Bærum. Det er beroligende for Jan Tore å prate med Rune Berglund Steen. Han forteller det så enkelt, alt og alle problemene skyldes rasisme. Men Hege Storhaug forstyrrer drømmen hans. Hun sier at islam ikke er fredens religion, og at volden som begås har noe med islam å gjøre. Jan Tore liker ikke å høre på sånt, det ødelegger drømmen. Så han vil ta fra HRS statstøtten.

SV-politiker Eirik Nilsen er et artig innslag, men han var sjanseløs mot eliten. Saken om at han skrev private meldinger til Jon Helgheim på Facebook ble sendt ut av NTB, men ingen av gammelmedia publiserte den.

Hva om det hadde vært en FrP politiker? Vel det var kanskje et dumt spørsmål.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Vinneren denne uken, men hele 44 % av stemmene er: 

Gro Harlem Brundtland

annonse

Hun vant for sin ærlighet, det er ikke så vanlig blant politikere å bekle seg med sannheten. Men Gro har blitt pensjonist, og hun kunne fortelle oss.

– Vi er i ferd med å miste kontrollen over hva folk blir fortalt.

– Folk har ikke godt av å høre om saker og ting som er i strid med retningslinjene, skrev George Orwell i boken 1984.

Vi gratulerer fru Brundtland med den suverene seieren. Og hvis hun så befaler, legger vi Resett ned slik at kontrollen på hva folk blir fortalt igjen kan eies av Ap.

Hurra!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon