Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
annonse

Da er nominasjonsrunden endelig over, og vi kan kåre en vinner av Ukens Resett-navn. Denne uken, som forrige og alle ukene før er det nærmest tendenser til mytteri i kommentarfeltet. Folk flest er fortvilet at det umulig å bare velge en, som vanlig har de lyst til å velge alle. Redaksjonen er streng, men rettferdig og krever at kun en skal velges. I kommentarfeltet kom det opp noen løsninger, det var for eksempel «flasketuten peker på» eller kaste terning.

Les også: Nominering av Ukens Resett-navn (uke 3)

Foto: Berit Roald / Scanpix

Eivind Trædal har enda litt å gå på, men han greier liksom ikke å nå helt til topps, det står ikke på pågangsmotet. Der er han på hugget helt fra tidlig morgen til sen kveld. Feilen ligger nok i innsatsen. Det går for mye i det samme sportet, han evner ikke å utvikle seg og har som vane å ende midt på treet. Det å kalle Resett for en «rasistblogg» er ikke noe nyskapende, den stien har så mange gått før han. Redaksjonen har spekulert mer enn en gang om å gi han en karantene. Men en Resett-uke er lang, brått dukker han opp som et troll i en eske og vi ser oss forpliktet til å gi han enda en sjanse. Men som vanlig skuffet han stort. For å si det kynisk, sånn som det ser ut nå i dag så er det heller tvilsomt om at han noen gang ender opp med å bli Ukens Resett-navn.

annonse
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Men enda verre er det for Rune Berglund Steen. I kraft av sitt embedet som admiral på antirasismens flaggskip så burde han få til noen skikkelige salver. Men det å misforstå en FrP-politiker og hyle rasist, det er halvhjertet, selv Trædal klarer bedre. Men det gjelder flere, rope «RASIST» har blitt så vanlig at en skiller seg ikke ut lenger. De burde prøve noe nytt. Det er så mye potensiale i antirasisme om de legger seg i selen og gjør jobben sin skikkelig. Slike halvhjerta følelsesutbrudd er det for altfor mange av, en må skille seg ut for å møte konkurransen i Ukens Resett-navn.

Les også: Nominasjon til Ukens Resett-navn (uke 52)

Den som skuffer mest er Jonas Gahr Støre dette er andre gang han har blitt nominert, men han har begge gangene endt langt bak i leksa. Det virker som om lufta har gått ut av Jonas, han har blitt gustenblek og fått innhula kinn. Det begynner å bli år siden han bar kofferten til Gro og så for seg å komme helt til topps. Nå kan han angre over at han ikke sikret seg en FN-jobb da han var utenriksminister og kunne bruke bistandsbudsjettet til å kjøpe seg støtte fra all verdens kleptokrater. Men i dag har han malt seg inn i hjørnet, etter det med Listhaug så er det tvilsomt om regjeringen skaffer han en verdig FN-jobb.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Det var ikke store forventninger til Trine Skei Grande, men hun fikk lov å bli med likevel. Ukens Resett-navn har rom for alle, vi kan trøste den gråtende Trine med: «Det viktigste er ikke å vinne, men å delta.»

Les også: Vinneren av Ukens Resett-navn (Uke 50) er…

 

annonse

 

Foto: Kjell Erik Eilertsen

Tidligere journalist i gammelmedias Titanic Dagbladet Harald Klungtveit, forresten er det flere som brått tenker på Kjell Aukrust når du hører «Trædal» og «Klungtveit»? Klunken har fått lomma full av penger fra Fritt Ord for å kartlegge høyreekstreme, men det ser foreløpig ut til at han bare finner venstreekstreme. Det er ikke interessant for Klunken, så da bruker han heller sin tid på å gi Resett kallenavn, denne uken var det «rennestein». Om så stemmer så må Klunken ha løftet opp kumlokket og stukket det skjegget hodet opp.

Det folkekjære NRK-fjeset Bjørn Hansen fikk æren av å bli nominert for sin skarpsindige politiske analyse av gammelmedias syndebukk USAs president. Det gikk i det vanlige hitler-pratet og autodidakt diagnostisering. Men der kom han til kort, i Ukens Resett-navn er konkurransen nådeløs. Bjørn må gjøre det bedre enn så om han skal nå høyt opp.

Men den uken hadde også en skikkelig go’bit, gammelmedias koloss på leirføtter avisen VGs profilerte politiske kommentator Frithjof Jacobsen har i lang tid ligget under dyna med Arbeiderpartiets topp-politiker Jette Christensen. Han gikk på dagen, men sier at han politiske analyser ikke har blitt påvirket. Ikke vet vi, en må lese gammelmedia for å finne ut det og hvem tar seg det bryet? Kolossen på leirføtter håper at ikke deres tillit har blitt svekket, tja kan man miste noe en ikke har. Men selv denne saken var ikke nok til å bli Ukens Resett-navn.

Les også: Nominasjon Ukens Resett-navn (uke 2)

Vinneren var suveren, men han var i utgangspunktet et soleklar favoritt. Vi snakker selvfølgelig om selveste Jan Egeland.

Jan Egeland er født inn i Arbeiderpartiet som sønn av en minister, da ble han automatisk statssekretær i Utenriksdepartementet og så hoppet han rett inn i en høvelig FN-jobb. Nå får han millionlønn for å være talsmann for flyktninger. Gammelmedia er hans mikrofonstativ og han kan uavbrutt spille på hele følelsesgalleriet til vi bøyer nakken av skyldfølelse.

Da takker redaksjonen for denne uken, og det er nok sannsynlig at vi møtes igjen på fredag. Følg med, følg med.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.