Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

De av dere som trodde at det ikke ville bli noen Ukens Resett-navn denne fredagen grunnet mangel på kandidater. Har tatt skammelig feil.

Under nomineringen av forrige Ukens Resett-navn så var det tilløp til surmuling i det «kontroversielle» kommentarfeltet om at det var vanskelig å velge siden alle kandidatene var så gode. En foreslo faktisk.no at redaksjonen heller skulle innføre «Dagens Resett-navn»? Om så må vi vente til ypperstepresten i Ytringsfrihetsforbundet kommer seg ned på jorda igjen. Sånn situasjonen er nå så kan det trekke ut i tid. Imens så får vi fortsette som før.

Som du sikkert har fått med deg så har Resett fått en ny redaksjonssjef Lars Akerhaug. Det har i alle fall ikke gått upåaktet hen hos hylekoret.

annonse
Foto: Kjell Erik Eilertsen

Redaktør Harald Klungtveit snakker mye om Resett, men bank i bordet aldri med. Han profilerer seg selv med sterke ord om Resett, slik som «rennestein». Klunken måtte fohar forlatt gamlemedias Titanic-avis Dagbladet. Nå er han redaktør i noe som heter Filter Nyheter, et nettsted der de publiserer en eller kanskje to artikler i uken. Emnene der strekker seg helt fra klima satt i kontekst jordens undergang og til høyreekstreme satt i dramaturgi lik lange knivers natt. I Klunkens verden er høyreekstreme en samlesekk som omfatter alt fra 22/7 terroristen helt opp til FrP. Han har også lagt til seg vanen å begynne sine overskriftene med følgende interessevekker: «Derfor» eller «Det skal du vite».

Les også: De endelige nominerte til Ukens Resett-navn (uke 49) er….

I disse dager vier han sin oppmerksomhet til Resetts nye redaksjonssjef Lars Akerhaug, og ut av munnen kommer det eder og galle. Lars er «umoralsk» og «rasist». Lars selv mener Klunken oppfører seg fariseisk og leser bibelen imot han: «– La den som er uten skyld kaste den første sten!»

Foto: Berit Roald / Scanpix

Det er ikke bare Klunken som snakker med en skummende munn, det er også Ukens Resett-navns kjære maskot selveste Eivind Trædal i egen person. Han hever stemmen høyt og brøler sitt velbrukte skjellsord: «RASIST!». Denne gangen var det Lars som hadde fått seg en ny jobb, og det i noe Trædal sjøl fant det for godt til å betegne som «en rasistblogg». Vi får se hvordan nomineringen utarter seg. Trædal har vært en gjenganger i Ukens Resett-navn i uminnelig tider og det er fare for at han kan være beheftet med en viss slitasje, selv om han har en underholdningsverdi så kan det være at mange opplever et metningspunkt.

annonse

Per-Willy Amundsen foreslo en løsning på økende barnefattigdommen. Det har vært et emne som det har vært rettet sterk kritikk mot regjeringen. Men kritikerne har sjelden, eller rettere sagt aldri oppgitt årsaken. Det at noen innvandrere velger en stor barneflokk isteden for å ta del i yrkeslivet. Per-Willy kom med ideen at vi ikke skulle utbetale barnetrygd for mer enn tre barn. Men istedenfor å diskutere løsninger, om forslaget ville motvirke økende barnefattigdom eller om man skulle se på noen annet for å oppnå resultater, så……

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Første trollet ut av esken er et kjent fjes på Ukens Resett-navn, gode gamle Rune Berglund Steen. Han håver inn millioner til sitt senter, så en trenger ikke engang å være den blondeste i rasistflokken til å tenke at han så sitt sitt til å mele sin egen kake. I sedvanlig Rune-stil misforsto han løsningen og formulerte seg dithen.

– Det Amundsen i essens sier, er at han ikke vil ha for mange barn av en viss type – med mørk hud, med muslimsk bakgrunn, osv. Både barna og deres foreldre forstår godt hva han mener.

Les også: Nominasjonsrunde til Ukens Resett-navn (uke 49)

Neste som kom på banen var toppleder av det engang det statsbærende partiet AP, Jonas Gahr Støre. Hans virke som folkevalgt er ikke finne frem til løsninger som er det beste for landet, men derimot er han særskilt flink med pekefingeren. Han tok en Trædal, eller Klunken, eller Rune. Det ble «rasist» på han også.

annonse
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Den store klimavenninnen Trine Skei Grande sjøl løp ut døra da hun ikke fikk innført enda flere miljøavgifter. Det var hele klodens utryddelse og menneskes eksistens som sto og falt på noen flere avgifter. Slik som forhandlingene utviklet seg så måtte FrP tilslutt fortelle henne sannheten: «folk flest tror ikke på skremsler om dommedag». Men da fikk Grande tårer i øynene og forsvant ut på jordet.

 

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Den pensjonerte NRK-mannen Bjørn Hansen sto frem som en ekte Trumpvenn.

– Jeg begynner med den unike historien, splittelsen han har forårsaket i det amerikanske folket og ikke minst rasismen. I tilfellet Trump er dette noe han har spilt på hele veien. Han har for eksempel erklært medlemmer av nynazistiske grupperinger og Ku Klux Klan for «veldig fine folk», sier Hansen og fortsetter.

Les også: Vinneren av Ukens Resett-navn er…

– Dette samtidig med at klassisk, hvite amerikanere, om bare en generasjon, vil være i mindretall. De første synlige sprekkene i det hvite maktmonopolet oppsto da Obama ble valgt til president. Trump er ikke bare rasist, han er også full av kvinneforakt og demokratiforakt og på det personlige plan er han sykelig selvopptatt; en ekte narsissist.

 

annonse
Martial Trezzini/Keystone via AP

Faren til Jan Egeland var AP-minister så da ble han født rett inn i det. Med sølvskjeen i munnen behøvde han ikke å slite seg helt ut på AUFs pratekurs. Men Han kom ikke høyt opp i politikken, før han fikk seg som hør og bør en fin FN-jobb. Det er noen som har flaks, ser du.

I skrivende stund er han flyktningenes venn, en jobb som kaster godt av seg med pene penger og han har ligget mer enn lenge på lønnstoppen blant sugerørsorganisasjonene. Arbeidsoppgavene hans er ikke så ulikt Rune Berglund Steen sine, der dagene går med i å kritisere alle andre. Om en ikke har noe håndfast så er det bare å dikte opp noe om deres motiver og formulere dernest de på verst tenkelig måte. Som vanlig når skikkelser med svart belte i skinnhellighet skal beskrive noe så gjøres det ved å utpeke syndebukker. En sikker vinner i deres leir er da sjefsbukken selveste Trump sjøl. Han som mener at innvandrere tar jobbene fra vanlige amerikanere. En slik påstand er mer en rasistisk.

– Jeg tror at det er en bevisst politikk å lage en endeløs kø som tar fra folk alt håp om en fremtid i USA. De vil ikke gi de fortvilte menneskene noe håp om å nå frem. Køen ved grensen kommer bare til å bli større og verre og forsøkene på å forsere grensen mer livsfarlige. Dermed lager Trump en kunstig krise der, sier Egeland.

Les også: Vinneren av Ukens Resett-navn (uke 51)

Denne uken fikk vi et skikkelig dyneløft og det på ikke ringere enn gammelmedias koloss på leirføtter avisen VG. Før dette beviset ville det bli avfeid som konspirasjoner. Men så viste det seg faktisk.no å stemme: Gammelmedia og Arbeiderpartiet er mer enn gode venner, de deler også seng med hverandre. Hva de snakker om under dyna måtte gudene vite, men Frithjof Jacobsens gikk på dagen. Så nå kan vi med stor glede spekulere. Politisk kommentator i gammelmedia deler seng med toppolitiker fra branntomten. Frithjof Jacobsens nektet for forholdet i nesten ett år og skrev sine politiske analyser, på bakgrunn av hva, har de blitt skrevet på Youngstorget. Også hvisket til han der godt under dyna? Ukens Resett-navn får si som Hanne Skartveit på det spørsmålet. Det er opp til leserne å bedømme. Redaksjonen liker heller å tenke stort, Dette er nok bare toppen av isfjellet, og det er mange uker i et helt år følg med, følg med.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon