Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

Nå som julefreden senket seg i de tusen hjem, så skulle en i villfarelsen tro at denne ukens liste over kandidater ville være et helt blankt ark. Men virkeligheten overgår mer enn en gang fantasien.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lan Marie Nguyen Berg

Denne uken har redaksjonen bevisst ikke nominert Rune Berglund Steen, selv om han har bæsja på leggen. Han har fått tildelt en strafferunde for å ta seg selv i nakkeskinnet, vi begynner å bli dypt skuffet over alle av hans halvhjerta forsøk. Vi vet han kan bedre, men da må han ta seg sammen. Eivind Trædal har holdt munn i flere uker, og det må nok være en ny rekord. Men brått dukket han opp i romjula på Dax 18, der han påsto at Resett er radikale og at Lurås er en «ulv i fåreklær». Som takk for den gode reklamen så nominerer redaksjonen hans bedre halvdel, selveste Lan Marie i egen høye person. Hun har gjort seg fortjent til å kjempe om å bli Ukens Resett-navn. Undersåttene har blitt instruert til å grille jobbsøkere om eventuelle oppfatninger av hennes høyhet Sykkeldronningen. Redaksjonen har dyp forståelse for at det kan være henne brysomt med illojale tjenere.

annonse
Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Jan Arild Snoen

Penneknekt i presestøtteorganet Minerva. Jan Arild er enda ett eksemplar i rekken av de som føler, når de tror at de egentlig tenker. Følelser er som kjent dualistiske, det er enten-eller, der både-òg glimrer med sitt fravær. Alle som ikke føler slik som Jan Arild får et påhengsord, og i dette tilfellet et som kvalifiserte til nominasjon i den svært konkurranseutsatte grenen Ukens Resett-navn.

Jan Arild føler at alle som ikke deler hans drøm om multikultur er «fiender», og da tar han i bruk ord fra sitt følelsesarkiv: innvandring gir han en god følelse og innvandringskritikk gir en dårlig. Siden Resett har en realistisk tilnærming mot virkeligheten, føler drømmeren at Resett må være innvandringsfiendtlig.

Helge Lurås

Åndelig leder i trossamfunnet Ytringsfrihetsforbundet Helge Lurås vil ha flest mulig medlemmer, da vil sekten bli en pressgruppe for den sanne tro, troen på det frie ord.

At vi frigjør oss fra ytringsfrihetens fiender og at vi blir ledet inn i fristelsen til å si det samme som vi tenker. Og at vi blir frelst fra de onde, de som føler og mister vettet om noen taler dem midt imot. Amen.

annonse

Teatersjef Anne Cecilie Sibue Birkeland

Antirasisten fra Black Box fikk bronse i forrige Ukens Resett-navn, der hun rev seg hardt i palestinaskjerfet og skrek at hun aldri gjorde noe galt. Uken før der igjen ble det gull på biskop Kari Veiteberg da hun velsignet det antirasistiske teaterstykket som avslørte et rasistnettverk ved å filme hjemmene til folk. Nå har Anne Cecilie Sibue Birkeland og hennes antirasistiske teater blitt politianmeldt av justisministerens samboer. Her har vi en spennende tid fremfor oss. Kanskje hun bør oppsøke åndelig leder Lurås for et skriftemål før varetektsfengsling med brev- og besøksforbud inntreffer?

NTB scanpix

Thor Gjermund Eriksen

Den allmektige kringkastingssjefen hans høyhet Eriksen har endelig blitt nominert til Ukens Resett-navn. Han har vært dypt savnet, men den som kommer sent kommer kanskje godt. Som en god rødrev han er så skal han realisere sin kongstanke om mulitikultur. Det gjøres ved å legge ut rasistfeller. Nå skal han ansette enda flere fremmedkulturelle og hvis noen reagerer på det så går de rett i rasistfella. Eriksen har nok oppdaget at han mister seere på løpende bånd. Men hvorfor vil han da lage enda mer av det som får seerne til å forsvinne. En slik forretningsfilosofi er vel bare mulig om en får penger. Da trenger man ikke tilpasse seg etterspørselen.

VG-sjef Ken Andre Ottesen.

Ken Andre Ottesen

Den kandidaten er vaktsjef i gammelmedias Titanic, avisen VG. Han har som nyttårsforsett å knuse alternative media. Sånn sett er det en fjær i hatten til sistnevnte, han innrømmer at vi er konkurrenter. Men det er sjelden et sjakktrekk å røpe bedriftshemmeligheter, slik som denne dyptgående strategiske analysen av hans rivaler.

– Ytre høyre-bloggene hisser opp allerede sinte mennesker til å tro at de er ofre for en global plan om å bytte ut hvit, kristen befolkning med brune, muslimske migranter – og at vi i mediene jobber for at det skal skje.

annonse

Siden Ukens Resett-navn ikke er en redaksjonell del av «den ytre høyre-bloggens» virke, så skal ikke vi i redaksjonen gi dette rådet til vaktsjef Ken Andre.

– Kunder mister kjøpelysten om selgeren ser ned på dem.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Erna Solberg

Denne uken har statsministeren blitt nominert i forbindelse med kritikk for hva hun ikke har gjort. Ja Ukens Resett-navn inkluderer også kandidater for ugjorte ting.

Vi snakker beklageligvis om det sjokkerende dobbeltdrapet i Marokko, der to unge kvinners brutale bortgang har satt mange i et dypt sjokk. For knappe to måneder siden berømmet Erna vinnerne av Nobels Fredspris for deres innsats for kvinnelige ofre i konflikter. Men når en norsk kvinne møter sin skjebne på en tilsvarende måte, viser Erna seg likevel bare å være en politiker. Hun fremstår nå som en festtaler, og ikke en samlende statsleder.

Nå er det opp til deg å velge ut din favoritt, avstemningen avsluttes søndag klokken 16.00.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon