Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

Nå er det endelig fredag igjen og da er det duket for en ny Ukens Resett-navn.

Det har vært helt stille på Trædal i flere dager, og godt er det. Men hans «partner in crime» Rune Berglund Steen har dukket opp igjen som et troll i en eske. Det er nesten litt imponerende å se hvordan noen greier det mesterstykket å nominere seg selv til Ukens Resett-navn. Denne uken seiler også to uskreven blad opp som verdige kandidater, den ene er redaktør i medlemsbladet til Human-Etisk Forbund og den andre er en selektiv faktasjekker.

Vi får se hvordan det går. Det er mange sterke kandidater på lista og konkurransen er beinhard.

annonse
Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Gunnar Stavrum bommet med et nødskrik for en deltagelse i forrige Ukens Resett-navn. Men nå er vel hans meritter snart glemt, så vi får rippe opp i såret. Han har solgt sjela si til Amedia og da ble det like sikkert som amen i kirken at kommentarfeltet måtte ofres. Men han fikk sikkert godt betalt for sin eierandel i Nettavisen, så om den vingeklippes vil ikke det gå utover hans lommebok. Når det er sagt, så er redaksjonen strålende fornøyd med Resett sitt kommentarfelt. Det er bare onde tunger i gammelmedia og visse sugerørsorganisasjoner som leser kommentarer som djevelen leser bibelen.

Les også: Vinner av Ukens Resett-navn (uke 1)

Foto: Human-etisk forbund

Redaktør i medlemsbladet til Human-etisk forbund Even Gran. Han går til bakholdsangrep på Ytringsfrihetsforbundet (YFO) og kaller Resett for rasister og at vi oppfører oss som Hitler. Ironisk heter medlemsbladet «Fri tanke». En kan stille spørsmål om det er fornuftig å gi Human-Etisk Forbund over 100 millioner kroner i året. Men slike som Break Even kan umulig være istand til å bidra med noe verdiskaping. Så jobben hans er nok det vi kaller skjult arbeidsledighet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Leder av Fritt ord Knut Olav Åmås føler at integrering av innvandrere går så meget bra, og da er det svært forstyrrende med snakk fra alle de som sier det motsatte. Han skrev en kronikk i Aftenposten der han hyllet sine egne meninger og finner andres særdeles brysomme.

annonse

– Den overspente alarmismen finnes primært i de uredigerte debattflatene, på sosiale medier og i énsaks nisjemedier, som Resett, Document og Rights.no. Resultatet er ofte totalt forutsigbare diskusjoner der det ikke er noe å hente. Kaskader av trusler og trakassering rammer både politikere og vanlige debattanter, skriver lederen av Fritt ord i Aftenposten.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rune Berglund Steen er endelig tilbake fra sin lange juleferie og han kom brått inn i søkelyset igjen. Egentlig er det en gammel sak, og den har vært med i Ukens Resett-navn før. Men denne gangen var det at Hege Storhaug endelig oppdaget at hun var omtalt i Antirasistisk senters skandaløse rapport til selveste FNs rasediskrimineringskomité. Så ble Rune sur fordi Hege ble sur på han, da begynte han å furte og han følte seg misforstått. Han skulle bare sladre, men han hadde ikke tenkt til å tyste til politiet, ikke på Hege i alle fall. Det er bare Lysglimt i Alliansen og rapperen Kaveh som skal få snuten etter seg.

Les også: Nominasjon til Ukens Resett-navn (Uke 52)

Og for å gjøre parodien fullendt, så måtte jo sannhetsministeriet Faktisk.no komme på banen. Silje S. Skiphamn faktasjekket og kom frem til at Rune ikke skulle melde Hege til politiet. Godt vi fikk avklart det. Silje tok også med seg en artikkel fra Resett, men hun skjønte ikke ironien i overskriften: «Antirasistisk Senter vil likevel ikke straffeforfølge Hege Storhaug». Så hun stakkar brukte tid på å faktasjekke den og konkluderte med at «det er helt feil». Hva skal vi si til det, god bedring? Også «glemte» Silje å faktasjekke alle påstandene som fremkommer i den skandaløse rapporten til Antirasistisk senter. Slik som at Resett er rasister og Hege er muslimhater. Men det er kanskje ikke så interessant, røyken er mer spennende enn ilden.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

«Alle kan gjøre feil», sa SV-politiker Karin Andersen etter at det ble kjent at en asylsøker jukset seg til statsborgerskap. I dag tapte juksemakeren ankesaken i høyesterett og får ikke komme tilbake til Norge. Men da det skjedde så var venstrepopulisten forsvunnet som dugg for solen. Mannen var bare en brikke hun kunne bruke for å markedsføre seg selv, så når han ikke har noe nytte lenger da går Karin i hi og venter heller på en ny godbit.

annonse

Les også: Vinneren av Ukens Resett-navn (Uke 49)

VG-sjef Ken Andre Ottesen.

Vaktsjef i gammelmedias koloss på leirføtter Ken Andre Ottesen i VG har kommet tilbake etter en to ukers pause. Forrige gangen ble han nominert til Ukens Resett-navn for sitt nyttårsforsett der han blant annet skrev: «Ytre høyre-bloggene hisser opp allerede sinte mennesker». Men konkurransen er nådeløs og vaktsjefen sjøl endte på aller sisteplass. Det kan ta pusten av enhver, men Ken Andre er ikke mannen som gir opp. Så han kom seg på beina denne uken. Det var en skøyer som skrev et fiktivt NTB-intervju av Ken Andre Ottesen og la det ut på Facebook. Men da ble han oppringt av en vel så sint vaktsjef og fikk huden full samt trusler om advokat. Mulig Ken Andre har lest for mye «Ytre høyre-blogger»?

Nå er det opp til deg å velge ut din favoritt, avstemningen avsluttes søndag klokken 16.00.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon