Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett

Endelig har det blitt fredag igjen og da er det duket for en ny Ukens Resett-navn. Det har skjedd mye siden sist, NRK har begynt å promoterer Breiviks manifest og VG har blitt tatt for fake news.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse

Folket har sagt nei til EU to ganger, men likevel blir Norge bundet opp til EUs klimamål. Takket være miljøvernminister Ola Elvestuen så har han på våre vegne forpliktet oss til å føye EUs miljødirektiver til punkt og prikke. Hvis ikke vil Norge bli straffet av EU.

Les også: Norge vil binde seg til EUs klimamål

 

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen har begynt å markedsføre 22/7 terroristens manifest. Men det er visst «satire» og da finnes det visstnok ingen etiske begrensninger. Selvfølgelig måtte de reklamere for manifestet i Resetts kommentarfelt, og det hele 39 ganger. Dessverre for NRK, ingen gjennomskuet markedsføringen og moroen uteble. Men det var ikke bare på Resett at NRK promoterte terroristens manifest, de sendte også inn leserinnlegg til aviser.

Les også: NRK Satiriks innrømmer: Fædrelandsvennen og Dagen publiserte hele meningsinnlegg basert på Breiviks manifest

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Integreringsminister Jan Tore Sanner blir kvalm om noen ikke liker jobben han gjør, tenke seg det. Der ute i virkeligheten så finnes de som opplever at integreringen ikke har vært en suksess. Selv om våre kjære politikere sier så. Slik som Jan Tore fra Bærum Høire. For dem blir Resetts kommentarfelt en altfor sterk kost. Så mye ærlighet, og det på en gang.

Les også: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner ble fysisk syk av å lese Resetts kommentarfelt

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Giske-saken har utviklet seg i en interessant retning. VG har kommet med fake news. Redaktør Gard Steiro forsøker å gjemme seg bort i håp om at han kan unngå sannheten. Men vi vet hvordan det vil ende, det er ikke om han må gå, men når. Han kan ikke sitte lenger om VG skal gjenvinne et snev av troverdighet. Men vi kjenner typen, det er slike som ser seg ferdig med saken og vil helst begynne på neste.

Les også: Kvinnen på Giske-videoen med kraftig kritikk mot VG – PFU vil ha saken

Journalist Lars Joakim Skarvøy har endt opp med å bli redaktør Steiros syndebukk. Det var han som lager avisens nyheter. Selv om den unge kvinnen som Trond Giske danset med ikke ville være med på VG sin nyhet, så trengte de noe fra henne. Og da var det greiest å skrive det selv. Det var ikke så mange ord, men de måtte passe inn i nyheten.

Les også: VGs «blodhund» Lars Joakim Skarvøy hudflettes etter ny avsløring

Foto: Kjell Erik Eilertsen

Harald Klungtveit er redaktør i det ukjente nettstedet Filter Nyheter, men  har sin bakgrunn i Dagbladet. Harald har vært etter Resett helt siden oppstart. Men han har aldri gått på sak, det er bare ødelegging. Nå har har ligget som gjedden i sivet og ventet på at noe tragisk skulle skje, slik som det på New Zealand. Da kunne Harald brette opp ermene, ta noen skjermbilder og vise sine likesinnede hvor utrolig fælt kommentarfeltet til Resett er.

Les også: Filter Nyheter-redaktør Klungtveit slipper dådyrdritt han har fordøyet lenge på Resett (du er advart)

REUTERS/Gwladys Fouche

Klungtveit gjorde seg også mer bemerket denne uken, han kontaktet Resetts aksjonærer og begynte å snakke om rasisme. Rart med det, hans selvoppnevnte antirasistiske sinnelag oppnådde ikke ønsket gehør. Da fikk han fatt i tobakksmillardæren Johan H. Andresen. Han kunne fortelle at aksjonærer ikke må sette penger i Resett. Men han «glemte» å si at han har satt penger sine hos konkurrenten.

Les også: Tobakksmilliardær hardt ut mot Resett-investorer

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

For aller første gang skal vi feire ateistenes dag. Men før dagen har begynt så kommer splittelsen. Lars Gule føler at noen av ateistene ikke innehar en så fullkommen moral som han selv, en har til og med tilknytning til Resett og da må vedkommendes ateisme være islamofobi. Tenk nå har vi hørt det også, ateister som anklager andre ateister for deres syn på overtro. Men så er Lars Gule noe for seg selv.

– Dette er ikke uproblematisk. Det har kommet veldig klare islamofobe ytringer fra noen av disse miljøene, både Resett og Ex-Muslims of Norway. Det er forskjell på ateisme og religionskritikk på den ene siden, og religionshat og islamofobi på den andre siden, sier Gule.

​Les også: Flere vil kneble Resett og Ex-Muslims of Norway

Nominasjonen avsluttes søndag og da utropes det en verdig vinner av Ukens Resett-navn. God helg.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.