Kårstein Eidem Løvaas (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Kårstein Løvaas (H) skriver på Facebook at Resett «legger til rette for en ekkel debattform».

I et innlegg på Facebook beklager Høyres medie- og forbrukerpolitiske talsmann Kårstein Løvaas seg over at Resett har skrevet artikkel om utspillet hans forleden dag på Twitter. Stortingspolitikeren skrev da blant annet at Resett er et «kloakkanlegg», og et sted for «bedritne meninger». 

– Vi skal ha respekt for ulike meninger og politiske standpunkt, men det er ikke det Resett handler om. Slik jeg ser det legger de til rette for en strøm av gufne meninger og «alternative fakta» i sitt såkalt modererte kommentarfelt. Dette er et nettsted som utgir seg for å være en nettavis, men som med tendensiøse artikler, null hensyn til journalistiske arbeidsmetoder og en bevisst strategi for å piske opp hat, gjerne basert på halvsannheter eller det som verre er, bidrar negativt i samfunnsdebatten, skriver Løvaas i en Facebook-oppdatering . 

annonse

Les også: Advokat Jon Wessel-Aas kaller Resett-lesere «kloakkrotter»

Sinte meldinger

Videre skriver politikeren at han har mottatt mange sinte meldinger som følge av sitt utspill. Dette mener han «er en bekreftelse på det jeg mener gjør den nettsiden til det den er».

annonse

– Men, ikke overraskende, nå renner meldingene inn. Jeg er «landssviker», «fasaderunker» (hva er det?) «tomskalle», «stygg», «sosialist» og i tillegg har flere faktisk dratt inn mine foreldre som forklaring til hvorfor jeg er helt «idiot».

Løvaas bedyrer i innlegget at man skal respektere meninger, også de man ikke liker, men synes «det er synd at samfunnsdebatten havner i en dynge som dette». Hva han legger i ordet «dynge» er uklart.

«Grums»

Til Resett sier Løvaas at redaksjonen distribuerer grums.

– Jeg har omtalt Resett som et kloakkanlegg, altså noe som distribuerer grums. Det er langt fra alle kommentarer som faller inn under den beskrivelsen, men Resetts kommentarfelt skiller seg vesentlig fra øvrige redaktørstyrte publikasjoner.

Hva han legger i begrepet «bedriten meninger» konkretiserer han ikke.

Les også: Resett er 28 prosent mot målet

Samtidig imøtegåelse

annonse

Han er også kritisk til at Resett ikke kontaktet ham for å kommentere sine egne utspill på Twitter, selv om dette ikke er pålagt i henhold til Vær Varsom-plakaten.

– Forøvrig burde dere kontaktet meg da dere lagde sak i går, det er slett håndverk i saken, noe jeg oppfatter flere påpeker om en del av Resetts artikler.

Samtidig imøtegåelse handler om å besvare andres påstander eller kommentarer som berører en selv personlig, profesjonelt eller politisk. Den aktuelle Resett-saken dreide det seg om Løvaas egne kommentarer, som han selv hadde publisert i full offentlighet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon