Illustrasjonsbilde. (Foto av Alberto PIZZOLI / AFP)
annonse

Etter at Resett Kornelius Garmann skrev en strålende analyse av hvordan den unge klimaalarmisten Greta Thunberg har blitt tema i NRKs morgenandakt, har det vært en viss diskusjon på Facebook-veggen til andaktsholden, Åsta Dokka, som er både prest og forlagsredaktør i avisen Vårt Land

Vi kommer til brunbeisingen av oss resettere, men den første innvendingen til Dokka er at Garmann skal være en anonym skribent, uvitende om at han er en av Resetts høyt verdsatte kommentatorer, som også er moderator i kommentarfeltet. For de som vil bli bedre kjent med redaksjonen i Resett, kan det være nyttig å lese John M. Johansens artikkel Ett år i Resett! som ble skrevet 19. mars i år.

Forkynning

annonse

I sine andakter har Dokka forspilt sjansen til å forkynne evangeliet klart og rent, uten å blande inn klimapolitikk. Det er her aviser som Vårt Land og Den norske kirke (DNK) svikter, som de kunne gjort mye bedre med å forkynne at Jesus er vegen, sannheten og livet, frisk apologetikk, altså trosforsvar, som alle kristne burde være enige om. 

Ingen resettere krever at alle som uttaler seg på NRK skal ha samme mening som oss selv, men mange av oss forventer at du som prest først og fremst forkynner evangeliet, ikke et politisk korrekt budskap. Når hun får en fantastisk mulighet til å holde andakt for ufattelig mange tusen mennesker, og i stedet leker politiker, i stedet for å bruke andakten til å forkynne Guds ord, forsømmer hun sin forkynneroppgave som prest. 

Det som er fantastisk med oss resettere er mangfoldet av meninger vi har blant oss. Vi har kristenkonservative, hvor undertegnede befinner seg, vi har agnostikere, ateister og anarkister. Vi har homofile og fantastiske personer som vår eminente Maria Zähler i våre rekker, og det vi har felles er at vi har en stor tro på det frie ordskiftet, i motsetning til våre meningsmotstandere, som prøver å kvele ytringsfriheten og Resetts forretningsmodell.

annonse

Greta Thunberg er uten tvil en dommedagsprofet, men det kan være interessant å snakke om dommedagsprofetier fra et kristent og teologisk perspektiv. Dette er definitivt noe som hører til det kristne evangeliet i en eskatologisk forståelse av vår tro, altså i et endetidsperspektiv, hvor kristne tror at Jesus skal komme igjen, for å dømme levende og døde. 

Det er ikke umulig at vår verden slik vi kjenner den er i ferd med å ende, og det er ikke usannsynlig at klimakatastrofer kan være en del av den endetiden som Bibelen snakker om. Problemet hos unge Thunberg og andre som skremmer med verdens undergang som følge av miljøødeleggelser er at de ikke har et kristent eller teologisk perspektiv. Hvor ofte hører vi klimaalarmlister komme med et klart teologisk perspektiv? Joda, vi hører ofte taler og forkynnelse i DNK om at vi skal ta vare på «Guds skaperverk», men det er meget sjelden vi får større teologisk dybde i disse budskapene.

Brunbeisingen
Men som annonsert over, kommer vi nå til brunbeisingen. Gaute Granlund er en av de profilerte homoaktivistiske prestene som er moralsk bestyrtet over bibelsk kristendom. Han så rett og slett så rødt da Resetts navn ble nevnt, at han bestemte seg for å beise med brunt:

«Himmel og hav. Hvis det brune ytre høyre ønsker seg andakter som passer til deres behov får de skrive dem selv. Jeg blir faktisk oppriktig oppgitt over bloggen med navn Resett», skrev han.

For de som ikke har æren av å være blokkert fra Granlunds FB-profil, er den en studie i politisk korrekt identitetspolitikk, regnbuer og Pride. Med sin prestekrage på sitt profilbilde på FB er det ingen tvil om at han uniformerer, og har prest som en viktig del av sin identitet.

annonse

Dette er typen folk i DNK som krever å få aksept for sin nye lære, som er radikalt forskjellig fra klassisk kristen tro og århundrer med gode familietradisjoner og relasjoner. De krever at vi skal akseptere barnelovens nye § 4a, der det nå står: «Eit barn kan ikkje ha både ein far og ei medmor.» 

Øivind Benestad skriver meget godt om dette: «Et barn med medmor har altså ikke noen far, ifølge norsk lov. Kan kirken velsigne en slik løgn? Alle barn har en far, uansett hva Barneloven erklærer. Men i statens nye familieideologi blir far og hans slekt erstattet av medmor. Hun overtar alle fars rettigheter og plikter for all framtid. En kirke som har Jesus til forbilde, kan ikke legitimere en slik krenkelse av barns gudegitte rett til sin egen mor og far.»

Les også: En kristen tankevekker

Det var passende å kalle Granlund en vranglærer, men det ble for mye for Dokka. Det er visst helt greit å sammenligne oss resettere med en av de aller verste og menneskefiendtlige ideologier verden har sett, men det å påpeke vranglære hos Granlund, men det ble rett og slett for mye for Dokka, og hun skrev:

«Jeg hadde tenkt å la Kahrs siste kommentar stå, men ved nærmere gjennomlesing slettet jeg den. Det er ikke OK å kalle andre vranglærere på min vegg.» Det kunne være fristende å svare på en slik kommentar, men når Dokka blokkerer de som stiller vanskelige spørsmål, blir det vanskelig.

Det er vel heller ikke sannsynlig at verken Dokka eller Granlund ønsker å fremme sine synspunkt på Norges beste nettsted for ytringsfriheten, her på Resett. Da er det lettere å anklage oss som kjemper for ytringsfriheten for å være brune, i sine egne ekkokammer. Sånn går no dagen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse