Foto: Privat
annonse
annonse

Den danske politikeren Rasmus Paludan er kommet til Oslo. Torsdag formiddag stod han på Selvstendighetspartiets stand på Karl Johan. 

Resett rapporterte nylig at den omstridte politikeren Rasmus Paludan, som leder partiet Stram Kurs hjemme i Danmark, skulle være med på Selvstendighetspartiets pressekonferanse, som opprinnelig skulle finne sted på Litteraturhuset fredag. Litteraturhuset har imidlertid varslet at de ikke vil tillate et arrangement med Paludan å finne sted i deres lokaler.

Resett ble imidlertid varslet av Selvstendighetspartiet om at Paludan skulle komme til Oslo, og at han skulle stå ved partiets stand på Karl Johan klokken 12 torsdag. 

annonse

Vil samarbeide over landegrensene

Paludan ankom standen noe forsinket, rundt klokken 12:20, og tok seg straks tid til et eksklusivt intervju med Resett.

– Jeg har blitt invitert av Selvstendighetspartiet til å komme hit til Norge i noen dager, og det er jo riktig bra å etablere et fruktbart samarbeid mellom organisasjoner i de skandinaviske landene. Vi er jo tross alt broderfolk, dansker, nordmenn og svensker. Derfor synes jeg at det var en riktig god idé. Også fordi jeg kan se at de allmenne norske mediene har fortalt mange løgner om Stram Kurs og meg, sier Paludan, og fortsetter:

annonse

– Jeg er helt enig med Selvstendighetspartiet i at det er en god idé at jeg har mulighet til å forsøke å avkrefte disse misforståelsene.

Les også: Landsretten opprettholder rasismedom mot Rasmus Paludan

«Løgnaktige påstander»

– Hvilke misforståelser er det?

– De har jo fremstilt det som om jeg ikke er en anerkjent person i Danmark og at ingen er enig med meg i bunn og grunn, og jeg er mer eller mindre kriminell. Og de påstandene er jo helt løgnaktige, for det første fordi over 63 000 dansker valgte å stemme på Stram Kurs ved seneste valg.

– Det andre er at jeg har en dom for at jeg har sagt noe om forskjellen i IQ mellom forskjellige land. Og det er sånn at om jeg får en dom for å ytre en vitenskapelig sannhet, så vil jeg se den dommen som en medalje, det synes jeg enhver borger bør gjøre i et demokratisk samfunn, slår Paludan fast.

Friere debattkultur

Han er klar på at man i Danmark har en friere debattkultur enn den man finner ellers i de skandinaviske landene. 

annonse

– Jeg mener bestemt at blant de tre skandinaviske landene, så har vi den frieste debattkulturen når det gjelder islamkritikk i Danmark. Og det tror jeg til dels skyldes at Dansk Folkeparti jo nokså tidlig ble en markør på den politiske scene. Allerede ved det såkalte systemskiftet i 2001, da kom Dansk Folkeparti inn i Folketinget. Så det har vært legitimt å kritisere islam i 20 år i Danmark, konstaterer Paludan.

«Danskeforrædere»

Han er ikke nådig i sin vurdering av de som kritiserer ham for å være for drøy i sine standpunkter overfor islam og muslimer. 

– Det er alltid en avveining rundt hvor kraftig kritikken får være. Da er det jo mange dansker, som er danskeforrædere, som mener at jeg har vært for kraftig og sterk i min kritikk, men jeg mener man rett og slett ikke kan være for sterk i sin islamkritikk, så det tar jeg rolig.

– Men det er ingen tvil om, mener jeg, at blant de skandinaviske landene, så er det tross alt Sverige som har den mest repressive meningskultur. Der kan man nesten ikke si noe som helst. Alternativ för Sverige, som jeg også håper å kunne samarbeide med, er jo i dansk perspektiv ikke noen som har særlig sterke holdninger, men i svensk perspektiv er det jo helt ufattelig hva de mener om at man skal sende hjem fremmede, sier Paludan.

Kritisk til Dansk Folkeparti

– Hvorfor startet du et eget parti, kunne du ikke bare ha gått inn i Dansk Folkeparti og jobbet der?

– Dansk Folkeparti har ikke den politikken som vi har, overhodet. De er veldig langt unna. Dansk Folkeparti mener at det gjerne må være muslimer i Danmark, og at man får løst problemet ved å stenge grensene. Det er det samme som Nye Borgerlige mener. Det er ikke så stor forskjell på de to. 

Islam i Vesten

Det finnes kun en gangbar løsning på problemene, ifølge Paludan.

– Vi mener at med hjemsendelse av 700 000 mennesker fra Danmark til der de kom fra er den eneste løsningen. Alle rettroende muslimer skal hjem. Islam og ethvert vestlig demokrati er 100 prosent uforenelige og vil alltid være det. 

annonse

– Hva hvis de frafaller?

– Så må vi ta en vurdering, men du vet forhåpentligvis like godt som jeg at det er ganske få apostater hva gjelder islam, fordi straffen for frafall er døden. Er man oppriktig en frafallen muslim, så foretar vi en vurdering om man har grunn til å være i Danmark, og hvis man har det så kan man bli. Ikke sånn at man kan komme inn om man en frafallen, men om man allerede er der, foretar vi en vurdering. Men utgangspunktet er at Danmark er et land for dansker, og man skal virkelig være egnet og ha viljen til å være der, dersom man ikke er dansk. 

Les også: Danskenes statsminister: Det finnes mørkere krefter enn Rasmus Paludan i Danmark

Borgere og gjester

Paludan sier klart og tydelig at det ikke er mulig for innvandrere å bli dansker over tid. Han synes det skal være et klart skille mellom danske borgere og gjester.

– Det er jo ikke en fremmed idé at det er noen som er borgere, og noen som er gjester. I Singapore er det jo en fjerdedel som er borgere, og resten er gjester, som jo er glade for å være gjester, fordi de riktig gjerne vil bo i Singapore.

Avslutningsvis forteller Paludan at han har planer i Oslo frem til fredag kveld. Den planlagte pressekonferansen med Selvstendighetspartiet blir, ettersom Litteraturhuset har proklamert Paludan som uønsket hos seg, avholdt ved partiets stand på Karl Johan mellom klokken 16 og klokken 18 fredag kveld.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon