Den etablerte pressen får kraftig kritikk etter å ha hengt seg opp i Trumps forsnakkelse under et møte med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.
– Faren min er tysk – var tysk. Født i et veldig vakkert sted i Tyskland, så jeg har sterke følelser for Tyskland, sa Trump mens han og Stoltenberg diskuterte Tysklands forsvarsbudsjett i det hvite hus tirsdag.
Trumps far Fred er amerikaner, mens hans bestefar Freidrich er tysk og det var han presidenten mente i sin forsnakkelse.
Den lille forsnakkelsen gjorde at statskanalen NRK valgte å lage sak.
– Trump snakker usant om sin egen far, står det på forsiden til NRK.
Samfunnsdebattant George Gooding reagerer på hvordan statskanalen lager en sak ut av ingenting.
Han trekker frem hvordan NRK ikke dekket Obamas forsnakkelser da han var president.
– Trump sa far men mente bestefar. Det gjør NRK til en nyhet med video. En ren forsnakkelse, altså. Og så lurer pressen på hvorfor folk ikke tror på de når de roper Løgn! Løgn!
– Norske medier har aldri, aldri, aldri dekket forsnakkelser fra Obama, Clinton, osv. på denne måten. Obama sa for eksempel at han hadde besøkt 59 delstater i USA, og kalte «østerriksk» et språk. Norsk presse brydde seg selvsagt ikke da, som jo er forståelig, det er jo bagateller, skriver han på Facebook.
Les også: Gooding mener norske medier kopierer venstrevridde amerikanske medier
«Den oransje mannen»
Også Donald Trump-kritiker og TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik fant uttalelsen interessant.
I et nytt innlegg på Twitter hoverer han over Trumps feil og benytter anledningen til å gjøre narr av hudsykdommen til presidenten.
– Tilbragte dagen i Det hvite hus der Trump fortalte Jens Stoltenberg at hans far Fred Trump var født i en nydelig by i Tyskland (feil! Han er født i New York) og der han snakket om «oranges of the investigation» istf origins. Spesielt. Det med oranges var ganske gøy, skriver han.
Donald Trump har den vanlige hudsykdommen rosacea som skaper rødmussethet i ansiktet, men blir ofte mobbet for dette og omtalt som «den oransje mannen», og det var dette som trolig var morsomt.
Les også: Tidligere AP-statsråd gjør narr av huden til president Trump
I kommentarfeltet til Græsvik synes ikke alle at mobbekommentaren var morsom.
– Jeg liker heller ikke Donald Trump. Men jeg trodde din jobb var å være en nøytral journalist, og rapportere objektivt? Eller brukes Twitter-kontoren til personlig utbasunering? Spør fordi ditt Twitter-brukernavn henviser til din jobbposisjon, skrev en mann.
– Jeg forteller hva jeg har observert og at jeg synes det var litt artig. Det er jeg ganske komfortabel med, svarte Græsvik.
Jeg liker heller ikke Donald Trump.
Men jeg trodde din jobb var å være en nøytral journalist, og rapportere objektivt? Eller brukes Twitter-kontoren til personlig utbasunering? Spør fordi ditt Twitter-brukernavn henviser til din jobbposisjon.— Sigurd Kvernmoen (@sigurdkv) April 3, 2019
Mistet besinnelsen
Det er langt fra første gang Græsvik har fått motbør for sine mange Trump-angrep på sosiale medier. I fjor fikk han kritikk fra sine egne som var lei Trump-hetsen.
Journalisten mistet også besinnelsen i forrige uke da en person på Facebook ba han beklage dekningen av konspirasjonsteorien «Russia-gate».
Han er fremdeles TV 2s USA-korrespondent.