Kommentator Marie Simonsen i Dagbladet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Da er vi ved veis ende i årets fjerde nominering av Ukens Resett-navn og dere lesere har kåret en verdig vinner. En som virkelig slo de andre kandidatene helt ned i støvlene. Selv om de hadde sterke navn og gode meritter, så holdt ikke det i denne knallharde konkurransen.

Les også: Nominering av Ukens Resett-navn (uke 4)

Vi får takke Jan Herdal for forslaget, men hva skal man si? Lykke til neste gang. I Ukens Resett-navn er konkurransen nådeløs, en klassisk antirasist av det ukjente slaget har sjelden store muligheter. Selv berømte antirasister som Rune Berlund Steen og Eivind Trædal har aldri kommet lengre opp enn midt på treet. Folk bryr seg lite om antirasister nå til dags, deres storhetstid er nok over. Stian Bromark er likevel en som trenger litt hyggelig omtale, nå som vi er inne på han. Stian jobber i noe som heter Agenda, det er Arbeiderpartiets tenkeboks, de produserer mye tanketom tekst spunnet inn i fine formuleringer. Det er sjelden en kommer lengre enn et par linjer før øynene glir igjen. Så sett har Stian en funksjon.

annonse

Les også: Vinner av Ukens Resett-navn (uke 2)

Overformynder Linda Granlund gjorde også en slett figur, men det beror nok mer på at ingen av Resetts lesere drikker pappvin. Vi er da ikke rødrever. Så hennes forslag ble vel heller sett på som noe positivt, mange rødrever kan fort bli veldig antirasister når pappvinen forsvinner ned i glasset. Det har vi mange eksempler på uten av vi skal nevne navn. Men vi kan nok utelukke Rune og Trædal, de er nok født sånn dessverre.

Les også: Nominering av Ukens Resett-navn (uke 3)

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Redaktør i Klassekampen Mari Skurdal skuffet stort. En skulle tro at en rødrev som er mer enn sulten på andres penger ville komme høyt opp. Men konkurransen i Ukens Resett-navn er dessverre nådeløs.

annonse

Les også: Vinner av Ukens Resett-navn (uke 3) er…..

Trine Skei Grande har kvalifisert seg til Ukens Resett-navn mange ganger, så hun er liksom ikke så spennende lenger. Men det hyggelig at hun deltar, selv om resultatet ikke er så meget å skryte av.

Les også: Vinner av Ukens Resett-navn (uke 1)

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne uken hadde vi med selveste Thorbjørn Jagland, men han ser ut til å ha gått ut på dato, hans meritter hører fortiden til. Men han fikk noen stemmer, det kan enten være av ren nostalgi, eller at det har vært noen av våre kjære kritikere som har smuglest «rasistbloggen». I deres virkelighet så er Jagland en helt, en som har gjort sitt ytterste for visjonen om globalisme og mulitikultur. Han som gav fredsprisen til EU.

Les også: Nominasjon Ukens Resett-navn (uke 2)

annonse

Fredrik Græsvik skuffet stort, vi trodde bedre om han. Men i Ukens Resett-navn, kan en ikke vite noe før aller siste stemme er talt opp. Det er kanskje ikke mange av Resetts lesere som gidder å se på TV lenger, enten er det repriser, eller så er det bedrevitere som tror at ens egen villfarelse er journalistikk og ikke minst humorister som skreddersyr vitsene sine til rødrever, og ler selv når de forteller dem.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Les også: Nominasjon til Ukens Resett-navn (Uke 52)

Et annet solid navn som heller ikke kom helt til topps er NRK-sjef Eriksen. Det var rart, han burde han gjort det sterkere i Ukens Resett-navn, med tanke på hvem han er og hva han står for.

 

 

Men ingen av de nominerte kom i nærheten av kommentator i gammelmedias Titanic Marie Simonsen, hun gjorde rent bord. Så sett litt underlig, eller bedriver mange av dere og smugleser Dagbladet? Om en studere det utskjelte kommentarfeltet til Resett så har ingen et eneste godt ord å si om Dagbladet. Men kanskje vinneren av Ukens Resett-navn er en årsakene til det?

Da takker redaksjonen for denne uken og vi sees igjen på fredag. 

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon