Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett

Denne uken er helt utenom det vanlige, den er kjemisk fri for antirasistenes dream team Eivind Trædal sjøl og selveste Rune Berglund Steen. Redaksjonen har ikke engang gitt dem den varslede karantenen. De har rett og slett vært helt fraværende, og det på en hel uke, mulig de allerede har begynt vinterferien. Rune har jo fått millioner av staten så han kan ta seg ferie akkurat når det passer han.

annonse

Les også: Vinner av Ukens Resett-navn (uke 3) er…..

Kan man bli ukas Resett-navn av å innbille seg rasisme?

Dette spørsmålet ble stilt av en fast innsender på Resett, redaktøren i Oljekrisa.no Jan Herdal. Isteden for å besvare spørsmålet med et positivet motinnlegg så svarer redaksjonen han heller her på Ukens Resett-navn.

– Ja herr redaktør, Ukens Resett-navn er full av slike som innbiller seg rasisme, uten å nevne noen navn så er det to faste som ikke er med denne uken. Så da har vi en ledig plass til Herdals forslag. Regelen i Ukens Resett-navn er at personen må ha vært omtalt i Resett i løpet av uken, og det gjorde de så treffende godt med deres penn, herr Herdal.

Les også: Nominering av Ukens Resett-navn (uke 3)

Stian Bromark er ansvarlig redaktør av Agenda Magasin med bakgrunn fra avisene Ny Tid, Dagbladet og Dagsavisen. Han er også en lovende outsider som hodejegerne i Ukens Resett-navn bør ha i visiret.

– Den kom i form av en debattartikkel i Dagsavisen søndag. Bakgrunnen er Mays Brexit-nederlag, som får den innbilte raddisen til å overgå seg sjøl i forsvar for EU, overklassen, den globalistiske eliten og statsmediene. Om enn i litt lettere svulstig og billedlig form.

– Innlegget er dessverre ikke mer preget av logisk stringens og ryddige tankerekker enn vanlig er fra Bromarks side, skriver Herdal på Resett.

Les også: Vinner av Ukens Resett-navn (uke 1)

Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

En annen fast innsender Kark Too skrev også et innlegg på Resett om nominering av ulven til Ukens Resett-navn.

Vi takker for forslaget, men vi ser oss nødt til å si nei. Dere lesere er vel enig redaksjonens avgjørelse? Bare smak på den overskriften :

– Ulven må nomineres til Ukens Resett-navn.

Det er utrolig frekt å bruke «må», ingen skal diktere redaksjonen. Vi er frie og uavhengige.

I den nye regjeringsplanen så skal de legge om systemet for tilførsel, eller kunstig åndedrett til gammelmedia. Men det skapte rabalder hos pasientene.

Les også: Vinneren av Ukens Resett-navn (Uke 49) er…

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Først ute var selvfølgelig NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen. Han fikk kaffen i vrangstrupen, da han hørte at de der nede skal få slippe å betale NRK-lisens. Milliardene skal heller gå over statsbudsjettet, og det i noe som har blitt kalt «mediefond». Der samler de alle pengene, de til NRK, pressestøtten og fandens oldemor.

Dette ble for mye for NRK-sjefen sjøl, nå kom demokratiet helt inn i lommeboka hans. Hva om de også kunne begå den frekkhet å stille spørmål om lønna hans? At skattebetalerne synes at 3 millioner i året er i det meste laget, at han heller kunne nøye seg med halvparten, og han blir nødt til å synke helt ned på en statsministerlønn.

Eriksen er nok ikke så dum som han ser ut til, han har vel ant konturene av at butikken hans skal «omstilles». At det er slutten på de dagene der NRK er rødrevenes forlengede klør. Uten NRK-lisens så blir Eriksen nødt til å stå i kø med lua i hånda og godta det han får. Pengene kommer nok også til å være øremerket og han må forplikte seg til å levere.

Vi kan også be til høyre makter om at NRK ender opp med å bli en salderingspost. Det er nok et stort potensiale der til foreta en omfattende nedbemanning, penger spart er som kjent penger tjent.

Les også: De endelige nominerte til Ukens Resett-navn (uke 49) er….

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Klassekampen føler også at et «mediefond» er en dårlig ide, de ville heller beholde dagens system, det som gir dem ikke mindre enn 43 millioner kroner rett i lomma. Vi alle skjønner oss på penger, selv rødrever. Ja særlig de, og det kom tydelig frem denne uken. Våre skattepenger har blitt misbruk til å reklamere for bøkene til Mímir Kristjánsson. Men «ansvarlig» redaktør Mari Skurdal synes at hennes nyhetssjefs bøker er «interessante» så hun bestemte at de skulle skryte av dem og anbefale leserne til å forte seg å kjøpe alle sammen før de blir utsolgt. De dukket også som julegavetips, og vervepremier for nye abonnenter, samt et blodrødt alternativ til påskekrim.

Som vi har mer enn nok erfart, så er kritikk mot gammelmedia det samme som å skvette vann på gåsa. Men om en skal jage rødrever ut av hiet, så er metoden å skremme dem med mulig trekk i ukelønna. Mari Skurdal ble blek da nyheten sprakk. Dagbladet skal også snike seg til pressestøtte.

Hvis så får Klassekampen trekk i sin, da brått ble gode råd dyre. Men Mari Skurdal så for seg en praktisk løsning, skattebetalerne kunne heller øke budsjettet til pressestøtte. Tenk det var en god ide, da slipper gammelmedia å brette ermene.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Marie Simonsen gir gammelmedias Titanic et ansikt. Denne uken er det Kjell Ingolf Ropstad som er gjenstand for hennes illsinte vrede. Det har seg slik at en av KrFs hjertesaker er som kjent avholdssaken, og det faller nok Marie Simonsen ekstra tungt for brystet. En må nok være et stykke ut på skråplanet for å se logikken i hennes Twitter om Ropstad: «Klarer du å bære en flaske taxfree, klarer du å bære fire.»

Overformynder i Helsedirektoratet Linda Granlund vil totalforby 3 literen. Da vil vi spare rundt regnet 30 liv i året, eller ett helt liv annenhver uke. Logikken er som følger, hvis man åpner 3 liter vin, og hvis det tilforlatelig er noe igjen dagen derpå, så er det lett å drikke det også. Linda viser en meget jordnær innsikt i rotnorsk drikkekultur, åpner Ola Dunk flaska så skal den jaggu tømmes også.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kulturminster Trine Skei Grande har til nå gjort en dårlig figur i Ukens Resett-navn, men hun har mye å gå på bare hun får seg en god sak. Så godt kjenner vi henne. Hun er vennlig og smilende til kamera, men på bakrommet viser Grande sitt sanne jeg. I sammenlikning ville nok selveste Trump fremstå som en liten bondegutt på et låveball. Abid Raja blir baksnakket med grov rasisme, og en populær ordfører omtales som «en psykopat» og en annen som «han homoen». Sånn sett er det underlig at homoaktivistene bare går i strupen på Ropstad.

At redaksjon ikke har nominert Fredrik Græsvik før beror egentlig på menneskelig svikt, men utad kan vi si at vi holdt han tilbake bare for å slenge ut et sparess når konkurransen hardner til i Ukens Resett-navn. Når det er så mange å velge imellom, så får dere enda en som har vært dypt savnet. Gravejournalisten har denne uken umerket seg som en lovende kandidat ved å påstå av USAs president egentlig er en russisk agent. Om du er i tvil om hvorfor Grande må gi 135 millioner i året for at TV2 skal få endene til å møtes?

Les også: Vinneren av Ukens Resett-navn (uke 52)

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En nykommer som i utgangspunktet har lovende muligheter til å komme vel så langt i Ukens Resett-navn er Thorbjørn Jagland. Det har vært stille på han i lang tid, og godt er det. Han begynte som koffertbærer for Gro og da hun slang inn håndkle fikk Thorbjørn hennes plass. Men han satte et fristende krav til oss velgerne, han skulle ha minst 36.9 % av stemmene, eller så kunne det være det samme.

Men vi ble likevel ikke kvitt Jagland. Brått dukket han opp i Nobelkomiteen og greide å gi fredsprisen til ikke bare Obama, men også til EU, samtidig hadde han fått tusket til seg en toppjobb i utlandet, som fyrste i Europarådet. Der håvet han inn ikke mindre enn 3 millioner skattefritt i året og bodde i et nøkternt hus på usle 2000 m2, finansiert av norske skattebetalere. Nå skal han si farvel til arbeidslivet, men da heldigvis ikke tomhendt. Det er nemlig forskjell på Jørgen Hattemaker på minstepensjon og Jagland. Arbeiderpartiet gir gode muligheter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.